E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan muhalefete 'maaş' resti---

Erdoğan'dan muhalefete 'maaş' resti

Erdoğan'dan muhalefete 'maaş' resti
27 Haziran 2022 - 21:59 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin maaş eleştirileri sonrası TBMM'den talepte bulunarak, "Cumhurbaşkanı ödeneği maddesi kanundan çıkarılsın" ifadesini kullandı

TBMM Başkanlığı'na sunulan ek bütçeyle Cumhurbaşkanlığı ödeneğine yüzde 40 oranında artış yapılması muhalefet tarafından eleştirilmişti. Artışın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına zam yapmak için getirildiğini öne süren CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan için "Ücretli rolü oynuyor" demişti. Erdoğan ise muhalefete resti çekerek TBMM'ye çağrıda bulundu. Meclis'te bu konunun tartışılmasını isteyen Erdoğan, "Cumhurbaşkanı ödeneğiyle ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum." dedi.

Kabine Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli milletvekili maaşının Cumhurbaşkanı ödeneğine endeksli olmasına ilişkin konuştu. Muhalefetin "Maaşına yüzde 40 zam yapıyor" eleştirilerine resti çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekillerine seslenerek cumhurbaşkanı ödeneğiyle ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını istedi.

"KANUN METNİNDEN ÇIKARILSIN"

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun aldığı iki maaştan biri olan emekli milletvekili maaşı Cumhurbaşkanlığı ödeneğine endekslidir." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maaşımızla ilgili tasarrufta bulunmamız mümkün olmuyordur. Muhalefet işi öylesine zıvanasından çıkardı ki, bu mihneti daha fazla taşımamız mümkün değil. Ek bütçenin TBMM'deki görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneğiyle ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum." dedi.

"KILIÇDAROĞLU KAMUOYUNU MEŞGUL ETMESİN"

Erdoğan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere bu sebeple hiç kimsenin mağdur olmaması sebebiyle milletvekilli maaşlarının başka formüle göre düzenlenmesi yerinde olacaktır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun aldığı iki maaş Cumhurbaşkanının önünde olacağı için tekrar gündeme getirip de kamuoyunu bu konuda meşgul etmesin."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayram tatili 9 gün olacak

 

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Talimatı verdim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.