E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Kudüs mesajı---

Erdoğan'dan Kudüs mesajı

Erdoğan'dan Kudüs mesajı
19 Aralık 2017 - 18:47 borsagundem.com

Erdoğan, BMKG'da ABD'nin oyuyla veto edilen Kudüs tasarısının, BM Genel Kurulu'na taşınacağını ve uluslararası toplumun barıştan yana bir tavır sergileyeceğini umduğunu söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Omar Guelleh Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ortak basın toplantısı düzenledi. ABD'nin dün BMGK'da veto ettiği Kudüs tasarısı ile ilgili mesajlar veren Erdoğan, "Şimdi inşallah bu tasarıyı BM Genel Kurulu'na taşıyacağız. Uluslararası toplumun Genel Kurul’da, adalet, hakkaniyet ve barıştan yana güçlü bir tavır sergileyeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

İşe Erdoğan’ın yaptığı açıklamalardan satır başları:

Mesele BM Güvenlik Konseyi’ne sunulan karar tasarısı maalesef ABD'nin vetosuna takıldı. Karar tasarısının diğer 14 ülkenin tamamı tarafından desteklenmiş olması önemli ve manidardır. 

Şimdi inşallah bu tasarıyı BM Genel Kurulu'na taşıyacağız. Uluslararası toplumun Genel Kurul’da, adalet, hakkaniyet ve barıştan yana güçlü bir tavır sergileyeceğine inanıyorum. Genel Kurul'da 3'te 2'lik bir destek, bu kararın adeta reddi anlamına gelecektir.

Buradan bir kez daha BM üyesi tüm ülkeleri Kudüs'ün tarihi statüsüne sahip çıkmaya davet ediyorum. Türkiye olarak bu meselenin sonuna kadar takipçisi olmayı sürdüreceğiz.

Son dakika... Erdoğandan flaş Kudüs mesajı: BM Genel Kuruluna taşıyacağız

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)