E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Kırımoğlu'na destek telefonu---

Erdoğan'dan Kırımoğlu'na destek telefonu

Erdoğan'dan Kırımoğlu'na destek telefonu
20 Mayıs 2015 - 01:17 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı, Kırım Tatarlarının sürgün edilişinin 71. yıldönümü nedeniyle Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nu telefonla aradı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırım Tatarlarının sürgün edilişinin 71. yıl dönümü nedeniyle Kırım Tatar lideri Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'lu telefonla aradı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, aradığı Kırımoğlu'na, Türkiye'nin Tatar soydaşlarıyla bu yas günlerinde de dayanışma içinde olduğunu söyledi. Dün bu konuda yazılı bir mesaj yayımladığına da dikkati çeken Erdoğan'ın, Kırım Tatar halkının maruz kaldığı sürgünün, tarihe kara bir sayfa olarak geçtiğini ve bu insanlık dışı olayın asla unutulmayacağını vurguladığı belirtildi.

Erdoğan, trajedinin tüm kurbanlarına bir kez daha rahmet dilediği görüşme sırasında, Türkiye olarak Ukrayna'daki krizin başından bu yana Kırım Tatarlarının huzur, refah ve güvenliğine öncelik verdiklerini de anımsattı. Gelişmelerin kaygı verici olduğunu ifade eden  Erdoğan'ın, yerel Rus makamlarının 18 Mayıs’ta Kırım’da toplu anma törenleri yapılmasına izin vermemelerini 'kabul edilemez' olarak nitelediği öğrenildi.

Kırım Tatar lideri Kırımoğlu'nun da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Kırım konusunda sergilenen duyarlılık ve verilen destekten dolayı teşekkürlerini sunduğu kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)