E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Kırım çıkışı---

Erdoğan'dan Kırım çıkışı

Erdoğan'dan Kırım çıkışı
09 Mart 2016 - 21:55 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ile birlikte ortak açıklama yaptı. Konuşmasında, "Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne destek vermeyi sürdüreceğiz." diyen Erdoğan, "Türkiye Kırım'ın gayri meşru ilhakını tanımamıştır, bundan sonra da tanımayacaktır." diye konuştu. Rusya'yı eleştiren Erdoğan, "Suriye'ye girerken, 'Suriye yönetimi bizi çağırdı onun için Suriye'deyiz' diyen Rusya, acaba Ukrayna'ya girerken, kendilerini kimler çağırdı da Ukrayna'ya girdiler? Bunu uluslararası hukukta acaba nereye yerleştirecekler? 'Güçlüyüm, öyleyse haklıyım' mantığıdır bu. Burada haklılık söz konusu değil." dedi. Erdoğan, "AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül gerekçesiyle ilgili olarak, "AYM yerindelik denetimi yapamaz. Yargıtay gibi inceleme yapması doğru değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

İki ülke arasındaki görüşmeler müstesna bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Değerli dostumla mutabık kaldık.

"TÜRKİYE TANIMADI, TANIMAYACAKTIR"
Türkiye, Kırım'ın gayrimeşru ilhakını tanımamıştır, bundan sonra da tanımayacaktır. Rusya'nın Kırım'da yaptığı uluslar arası hukuku ayaklar altına alması hiçe sayılmıştır.

KIRIMLI KARDEŞLERİMİZİN SIKINTILARINI ELE ALDIK
Desteğimiz sürecek. Diğer ülkeler de destekte bulunmalı. Ukrayna ile aramızdaki ilişkilerin en önemlisi Kırım Tatarlarının durumudur. Görüşmelerimizde Kırımlı kardeşlerimizin sıkıntılarını ele aldık. Kırım'daki yasadışı durumun aşılması için eş güdüm içerisinde hareket edeceğiz. Ukrayna topraklarının yabancı askeri unsurlardan arındırılması için bir kez daha çağrı da bulunuyorum.

RUSYA'YI UKRAYNA'YA KİM ÇAĞIRDI ACABA?
Suriye'ye girerken Suriye çağırdı bahanesini kullanan Rusya'yı Ukrayna'ya kim çağırdı acaba? Bunu uluslar arası hukukta acaba nereye yerleştirecekler. Bu güçlüyüm öyleyse haklıyım anlayışı vardır. Burada haklılık durumu yok.

"RUSYA KIRIM'IN ETNİK YAPISINI DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR"
Poroşenko dünya liderlerine Rusya'ya karşı baskı yapılması çağrısında bulunarak "Rusya Kırım'ın etnik yapısını değiştirmek istiyor. Kırım'ın işgaline son vermek için ortak davranacağız." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)