E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu---

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu
02 Kasım 2018 - 19:13 borsagundem.com

Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili sözleri nedeniyle Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün katıldığı bir televizyon programında, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili kendisine iftira attığı ve hakaret teşkil eden sözler söylediği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, Kılıçdaroğlu’nun söz konusu televizyon programındaki konuşmasından bölümlere yer verildi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Cemal Kaşıkçı cinayetini örtbas etmekle, katillerin yurt dışına çıkmasına izin vermekle ve katilleri korumakla suçladığı belirtilen dilekçede, bu hususların tümünün gerçek dışı olduğu kaydedildi.

Suç işleyen bir kişiye, araştırmadan, yakalanmadan, tutuklanmadan veya hükmün infazından kurtulması için imkan sağlamanın, Türk Ceza Kanunu’nun 283. maddesinde suç olarak düzenlendiği hatırlatılan dilekçede, Kılıçdaroğlu’nun, bu suçu işlediği isnadında bulunarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı açıkça iftira attığı belirtildi.

Dilekçede, Kılıçdaroğlu’nun, “iftira” ve “cumhurbaşkanına hakaret” suçlarından cezalandırılması talep edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber bekri03 Kasım 2018 14:06

    Tek adam iktidarı ile yönetilen ülkelerde herşeyin sorumlusu da tek adamdır örnek vermek gerekirse kuzey kore sudi arabistan bi ülke daha var T ile başlıyordu aklıma gelmedi heee tanzanya kalibaaa hukukta o ekonimide o eğitimde o heryerde o vardır DİKTATÖR dediğinde duyulmuştur....Haydi Türkiye ileri....

  • mehmet03 Kasım 2018 12:38

    İster zengin ol, ister fukara... yemekten sonra yak bi cigara:)) taraf değilim tarafgirliği sevmem... ama tüm partiler tezgahını kurmuş devam ediyor ve hayat tüm siyasetçilere gayet güzel imkanlar sunuyor. Biz ise onları izlemekle yetiniyoruz.

  • Cemal03 Kasım 2018 10:57

    En son dairesini satip 200 bin lirada borc alarak erdonada tazminat ödemisti..sayin erdogan donuna kadar alacak kilictaroglu bu terbiyesizlige devam ettikce..

  • OĞLUM BAK GİİİİİİİİİT.03 Kasım 2018 09:54

    Kılıçdaroğlu nun suçu 9 SEÇİM KAYBETMİŞSİN MİLLET SENDEN BIKTI. Sen koltuk sevdandan bıkmadın.

  • Serdar K.03 Kasım 2018 00:20

    Konsoloslar büyükelçiler ülkesine gidip gelirken izin alıyorlar mı pasaport vs. önce bunu bilmek gerekir. benim bildiğim polislerin üst arama ya da trafikte ceza kesme bile hakkı yok

  • tnaserk İcekell02 Kasım 2018 23:58

    Bu Kemalin yatacak yeri yok işi gücü iftira paso tazminat ödüyor bu paralar nerden geliyor, araştırsınlar :D 

  • Misafir02 Kasım 2018 23:04

    Öyle bir hukuk sistemi kurdu ki , sıkıyorsa Erdoğan'ı suçlu çıkarın da göreyim. Bazı davaların sonucunu bilmek için hukukçu olmaya gerek yok. Örneğin andımız davası, kesinlikle Erdoğan'ın istediği gibi olacak. Aksi olsunda görelim o hakimlerin halini. Hukuk, adalet bitmiştir.

  • ALP02 Kasım 2018 20:36

    YANLIZ ŞU BİR GERÇEKKİ...CHP-MHP-AK  PARTİ li  OLABİLİRSİNİZ KABUL AMA KILIÇTAROĞLU BENİM ÜLKEMİN ANA MUHALEFET LİDERİ OLMAMALI..YAKIŞMIYOR ÜLKEME OYSAKİ MUHALEFET İKTİDARI AÇIĞINI YAKALAMASI GERKİR  BUNDA O YOK...KAŞIKÇI OLAYINDA  TÜM DÜNYA ÜLKEMİ TAKDİR EDERKEN  BU  AYRI TELDEN ÇALIYOR  BİLMİYORSA  YANDIK..CHP Lİ VATANDAŞ ALIN ARTIK ŞU ADAMI  DÜNYAYA REZİL OLUYORUZ...YAZIK ÜLKEME.

  • cingöz02 Kasım 2018 20:31

    katillerin yurtdışına çıkmasına bakkal mı izin verdi?

  • Özer03 Kasım 2018 08:33

    Onu mahkemede şeyederler, değerlendirirler.. diplomatik dokunulmazlık ne demek ona da bakarlar.kılıçdaroğlunuza bir tazminat daha gelebilir

  • Rte02 Kasım 2018 20:11

    Reis alıştı kılıçdaroğlu ndan para koparmaya. 🤣 Hakim savcı yüreği yetiyorsa reisi haksız bulsun. Ulan kılıçdaroğlu ne yaptın gene başını yaktın