E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması---

Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması

Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması
08 Mart 2020 - 17:46 borsagundem.com

Erdoğan "Kanal İstanbul en yakın zamanda ihaleye çıkacak. Kanal İstanbul'u ülkemize kazandırmakta kararlıyız" açıklamasında bulundu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı açılış töreninde yüzyılın projesi olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul projesine ilişkin, "Kanal İstanbul'u ülkemize kazandırmakta kararlıyız, en yakın zamanda ihaleye çıkıyor" dedi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu Açılış Töreni’nde konuştu. 

Kanal İstanbul'la ilgili etüt çalışmaların yapıldığını belirten Erdoğan, projenin en yakın zamanda ihaleye çıkacağını söyleyerek, "Hiçbir engel tanımıyor, hiçbir bahaneye hiçbir mazerete prim vermiyoruz. İdeolojik saplantılarla hareket eden bir avuç hizmet düşmanına değil, milletimizin ne dediğine neyi istediğine bakıyoruz" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin de konuşan Erdoğan, "Kadına hak ettiği değeri vermeyenlere rağmen kadınlarımızı özgürleştirdik. Baskıcı, ayrımcı politikalara biz son verdik. Kadınlarımızı dışlayan ötekileştiren faşist zihniyete izin vermeyeceğiz" diye konuştu. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü gönülden tebrik ediyorum. Diyarbakır annelerine selamlarımı gönderiyorum. Türkiye'nin kalkınma ve güçlenmesine mücadeleleriyle destek veren kadınlarımıza şükranlarımızı sunduk. Türkiye'nin kadınları destan yamaya devam ediyor. Hayatın her alanında kadınlarımız varlıklarıyla ülkemizin önünü yolunu açıyor. 

Alçakça katledilen yüzlerce kadın İstiklal mücadelemizin günümüzdeki bayraktarlarıdır. Bu ülkeyi bir asır önce kadın erkeğiyle bağımsızlığa taşıdık. Kadına hak ettiği değeri vermeyenlere rağmen kadınlarımızı özgürleştirdik. Baskıcı ayrımcı politikalara biz son verdik. Kadınlarımızı dışlayan ötekileştiren faşist zihniyete izin vermeyeceğiz.

"352 milyon dolarlık, 400 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu hayırlı olsun"

400 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara otoyolunun bir bölümünü hizmete açıyoruz. Kuzey Marmara Otoyolu'nun 29 kilometre uzunluğundaki Kınalı-Odayeri Kesimini hizmete açıyoruz. 

3 viyadük, 12 köprü, 14 alt geçit, 9 üst geçit, 51 menfez, 2 tünel ile 2 kavşaktan oluşuyor. Artık vatandaşlarımız kesintisiz seyahat imkanına kavuşuyor. Bu güzergâh Kuzey Marmaray'ı ve Güney Marmara'yı Batı Anadolu'ya bağlıyor. Kınalı mevkiinden giren araçlar Yavuz Sultan Selim köprüsünü kullanarak Dilovası Bursa ve İzmir'e kadar kesintisiz seyahat imkanı sağlayacak. Aynı zamanda kaza riskini ciddi manada azaltıyor. 352 milyon dolarlık bir yatarımla hizmete aldığımız bu proje şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

"Çıkmış birileri 'israf' diyor; hayatınızda böyle otoyol yaptınız mı?"

Sadece bitirdiğimiz bu yollar Türkiye'nin nereden nereye geldiğini somut olarak ispatlıyor. Çıkmış birileri israf israf diyor. Bu mu israf. Hayatınızda böyle bir otoyol yapmışlığınız var mı?  Yeni çalışmalar yeni eserler inşa etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ey CHP zihniyeti, sizin bırakın icraatlerinizi hayalleriniz bile ulaşamaz buna. Bu yollardan sadece AK Partililer mi geçecek? CHP'liler geçmeyecek mi? 

81 ilimizin her birine hizmet götürüyoruz. Bunu herkes için yapıyoruz bunları. Bizi anlamak istemeyenler anlamıyor. İki hafta önce İzmir'de önemli bir merkezimi açtık. Kılıçdaroğlu'na davet gönderdim gelmedi. Toplam yatırım bedeli 455 milyon Euro'yu bulunan Menemen Aliağa Çandarlı Otoyolu'nu İzmirli kardeşlerimizin hizmetine sunduk. İzmir Çandarlı arasını 1,5 saatten 45 dakikaya indirdik.

Yine aynı hafta Cumhurbaşkanlığı Millet kütüphanemizi vatandaşlarımızın kullanımına açtık. Şimdiye kadar 120 bin kişi ziyaret etti. Rami Kışlası Kütüphanesi'nin inşasına başladık.

Hızlı trenimiz yoktu, hava ulaşımı sadece belli bir kesimin kullandığı bir lükstü. Karşımızdaki tabloyu iktidarımızda tersine döndürdük. Bizim 26 havalimanımız varken şu anda 56 havalimanımız var. Yetmez daha da devam edecek.  Ulaşımda 6 bin 100 kilometreden 26 bin kilometreye çıktık.

"İdlib'de kendi yaptığımız araçlarla mücadele verdik" 

Köprü ve viyadük uzunluğu 311 kilometreden 660 kilometreye çıktı, otoyol uzunluğu 3 bin 70 kilometreye çıktı. bin 213 kilometre hızlı tren hat uzunluğumuz var. Ankara-Sivas hızlı trende son aşamaya geldik. Açılışını yaptığımız 29,5 kilometre yolun hayırlı olmasını diliyorum. Otomobilimizi yaptık mı, insansız hava araçlarımızı yaptık mı. İdlib'de insansız hava araçlarımızla mücadele verdik.

İnşallah şimdi üçüncüsü geliyor o da Akıncı. Bitince inşallah bize büyük güç katacak. Merez Bankasının döviz rezervi 100 milyar doların üstünde. 

"Kanal İstanbul, ihaleye çıkıyor; yol, medeniyet demektir"

Kanal İstanbul projesi en yakın zamanda ihaleye çıkıyor. Bu projeyle ilgili olarak her türlü etüt çalışmasını yaptırdık. 11 farklı üniversiteden 200'ün üzerinde bilim insanı bu projeyi inceledi. Bu proje diğer katkılarının yanında Türkiye'nin stratejik gücüne çarpan etkisi yapacaktır. Hiçbir engel tanımıyor, hiçbir bahaneye hiçbir mazerete prim vermiyoruz. İdeolojik saplantılarla hareket eden bir avuç hizmet düşmanına değil, milletimizin ne dediğine neyi istediğine bakıyoruz. Bütün derdimiz aziz milletimize hizmet edecek eserler üretmek. Boğazın yükünü hafifletecek, Kanal İstanbul'u ülkemize kazandırmakta kararlıyız. Bizim siyaset anlayışımızda yol medeniyet demektir. 

"Türkiye ayağındaki prangalardan bizim dönemizde kurtuldu"

Türkiye ayağındaki prangalardan bizim dönemimizde kurtuldu. 

Türkiye ne zaman kalkınma yolunda adım atsa hemen biri devreye girdi. Bunu da çoğu zaman içimizdeki maşalarıyla yaptılar. Sokakların karıştırılmasından darbelere kadar her yol denemiştir. FETÖ belası, 15 temmuz… Artık bu yollara da kolay kolay başvuramayacaklar. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (28)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • okan09 Mart 2020 11:24

    Yine gündem değiştirme peşindeler acaba ne oluyor.

  • ....09 Mart 2020 10:37

     Seçimlerde gelmedi gitti... Biz hukuk ve cumhuriyet sistemiz. Seçimler gelince adam gönderir, yenisini getiririz.  Millet devletine her daim sahip çıkar. hükümetler geçici. 

  • Serdar09 Mart 2020 00:01

    Her bir iki haftadır niye aynı sloganlar? Kanal yapacaksanız yapın! Bu projeyi öne dürmeniz uzun yıllar oldu, niye başlamadınız bir türlü Ve durup durup yeniden yeniden gündemler olulturulup kanal üzerindin sürekli argumanlar oluşturmaya çalışılıyor çalışılıyor

  • Murat08 Mart 2020 23:11

    Büyük insansın vesselam Sn. Cumhurbaşkanım. Senin eline su dökecek adam anasından doğmadı. İşte en büyük örnek; sen hizmet için çırpınıp Kanal İstanbul'u yapacağım diyorsun, gerici yobazlar istemyüz, biz gericileruz, herşey eskisi gibi olsun modernlik bizden çook uzaklarda bulunsun deyup tepineceğuz.

  • emin kaftan08 Mart 2020 21:59

    iki yildir bagkur primi mi odeyemiyorum yuzde elli duserse reis cok iyi olur 1200 cok ama cok agir geliyor

  • A. A.08 Mart 2020 21:56

    Köprü de yaparız kanal da Esad'la da savaşırız Pkk ile de diyor Başkan. Anlamayan anlamasın. Sizin borcunuzu Reis mi ödeyecek. Ayağınızı yorganınıza göre uzatmayı öğrenin. Bizde gezici, fetöcü, PKK'lı hainler olduğu sürece ekonomi fevkalade olmaz. Bunu bir kenara yazın.

  • mustafa08 Mart 2020 21:38

    millet yiyecek ekmek bulamıyor borç batağında icra dosyası sayısı    olmuş 21 milyon bunun derdi kanal

  • AHMET ÖZBİR08 Mart 2020 21:28

    REİS'im bütün dünyaya gösterin TÜRK'ÜN KANAL İSTANBUL'unu, EMSALSİZ, bize HAS, kâinatta BENZERİ olmayan, insanlığı KISKANDIRAN, senin HAYALİN olan bizim ise SEVDAMIZ "KANAL İSTANBUL"UMUZ!.. Ya Allah Bismillah deyip kazmayı vuralım İSTANBULLUYU, TÜRK MİLLETİNİ COŞTURALIM!..

  • Türkoğlutürk 09 Mart 2020 08:41

    Ekonomi şahane, altı sıfır attık kufuşuna sahip çık dediler 10 yıl sonra maydanoz bile 1₺ üzerinde.

  • Emekli08 Mart 2020 21:15

    Önce ekonomiyi ve dış siyaseti düzelt Gündem değiştirme. 17 milyon yoksul varken nasıl para harcarsın. Tasarruf et

  • erdi08 Mart 2020 21:14

    Haydi yapın artık,neyi bekliyorsunuz.

  • Kerim08 Mart 2020 20:48

    Bende para yok borc alacak durumda yok borc girtlaga kadar.bizi bosa borclandirmayin fuzuli masraflar yaptirmayin gelecek borclari odeyecek durumda yok gelir dustu

  • Vatandaş 08 Mart 2020 20:46

    Umalım, dileyelim aklı selim galip gelsin. İnatlaşarak bir yere varılmıyor, ülkemizin çok dahanönem arz eden sorunları var, sıralama yaparsak kanal kaçıncı sırada olur acaba?

  • BİR DOST08 Mart 2020 20:38

    Maaşlı anguslar bu projeye karşı çıkıyorsa memleket için iyi bir projedir, saldırıyorlarsa memleket için stratejik öneme sahip bir projedir ve sponsorlu angusların sponsorları parayı arttırmıştır.

  • Uyumszu09 Mart 2020 10:09

    Maaşlı çanakçılar da iş başında

  • mooo08 Mart 2020 21:36

    angusun önde gidenleri yapsa şimdi değil ülke olarak biraz refaha erelim ondan sonra

  • Yatırım Hesap08 Mart 2020 20:36

    Vur kazmayı artık ya!!

  • fafa08 Mart 2020 20:31

    Umarım,hissi davranışlar,inatlaşmalar biter, akıl ve sağ duyu galip gelir.Kişi başı milli gelirimiz 8500 dolara düşmüş.Böyle olmamalıydı.Bir yığın borç (490 milyar dolar) aldık nereye gitti?

  • ahaha08 Mart 2020 20:05

    Diploması malubiyeti gündeme gelmesin diye... işbankası...kanal istanbul... cumhuriyet gazeteci fetocu  : )) Tv lerde tartışıyor. sabahdan akşama. millet kahvede başka sohbet ediyor. haber kanalları bambaşka... hak gerçekten uyandı. 

  • : )08 Mart 2020 20:05

    millet evler değişsin, depreme dayanıksız diyor... çıkmış, kanal istanbul olacak gemiler hızlı geçecek :D sonrada seçimlerde, hiç birşey olmamış oslada bişe oldu der 5 - 6 kere seçim iptal ettirir... halkın istediği, depreme hazırlık ve ev... reidin dediği gemiler geçecek arap adası kurulacak,  seçimde yansıması büyük olur.

  • Abuzer 08 Mart 2020 19:44

    inatlaşmakla hayat geçmez

  • Tam komedi08 Mart 2020 19:36

    Ne zaman dış politik da zorda kalsa KANAL İSTANBUL deniyor !!! 

  • Misafir 08 Mart 2020 18:54

    Sn. Erdağan. Şu ihaleyi bir an evvel yapki yapıma başlayalım. Şu iç hainleri çıldırtalım.

  • Hadi ya08 Mart 2020 18:52

    Yazili ve gorsel medya kontrolu icin para lazim!!!...zira stilacak bir seyde kalmadi!

  • Cego08 Mart 2020 18:31

    Yaşa varol padişahım. Memleketin içine et koydun

  • devam08 Mart 2020 18:19

    biz alıştık sen devam et.....

  • pardus08 Mart 2020 18:09

    suriyede savaşmaktan vazgeçti anlaşılan. yine kanal, ihale demeye başladı

  • gündem değişimi08 Mart 2020 18:07

    gündem değişikliği zamanı geldi galiba ?