E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan İdlib açıklaması: Bizim istediğimiz noktada değil---

Erdoğan'dan İdlib açıklaması: Bizim istediğimiz noktada değil

Erdoğan'dan İdlib açıklaması: Bizim istediğimiz noktada değil
30 Ağustos 2019 - 15:20 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bizim istediğimiz noktada dersek yalan olur. Şuan bizim istediğimiz noktada değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

''İdlib’le ilgili gelişmelerde bizim istediğimiz noktadadır dersek bu yalan olur. Zira İdlib’de şu anda 60 bin civarında insan öldürüldü. Bunun dışında 1-2 katı göç var. Bunlar tabii kuzeyi zorluyorlar, bize doğru geliyorlar. Bu konuda da bizim tedbirli olmamız lazım. Biz de bütün tedbirlerimizi şu anda almış durumdayız.
12 gözlem kulemiz zaten teyakkuz halinde. Biliyorsunuz 9-10 No'lu gözlem kulelerimize bazı tacizler olmuştu. Putin ile görüşmelerden sonra bu konuda da gerekli uyarılar yapıldı. Trump ile görüşmelerde Münbiç konusunu ele aldık. Ve bu 20 mil talimatı olmuştu. Bu konuda daha sonra Amerikalı heyet bizim heyetimizle yaptıkları görüşmelerde bunu daraltma gibi durumları oldu. Arkadaşlarımız geçici de olsa mutabakatı sağlamış durumdalar.

Önümüzde bir BM Genel Kurulu var. BM Genel Kurulu'nda da sayın Trump ile bir araya geleceğiz. Ama bu arada onların heyetleriyle, bizim heyetlerimiz arasındaki görüşmeler de devam ediyor. Temennim odur ki, bu süreci Cenevre'den önce çok daha olumlu bir şekilde tamamlayalım.

Rusya ile işbirliği süreci başlamış vaziyette. Bunun en önemlisi S-400 konusu. Fuarda da gördüklerimizden sonra, bu sektörde de birçok karşılıklı alışverişlerin olabileceğine inanıyorum. Tabi SİHA'lar, İHA'lar bu konuda bazı müşterek adım atma durumumuz da var. Şu anda 25 milyar dolar gibi ihracat hacmine ulaşmış Türkiye, Rusya, 100 milyar doları hedeflemiş vaziyetteyiz.

RUSYA'DAN SU-57 ALINACAK MI?

Bunların birbirlerine göre çok farklılıklar var. F-35'ler konusunda şu andaki tutumunu devam ettirirse biz tabii başımızın çaresine bakacağız. SU-35 mi 57 mi artık bunun masaya yatırılmasından öte biz savunma sanayimiz veyahut da savunmaya yönelik ne gibi tedbirler alırız, bu tabi şu andaki bizim tedbir paketlerimizin içinde konuşulan konulardır. Vakti saati geldiğinde şartlar masaya yatırılarak, ortak üretim, kredi planlamaları... Bunlara bakarak adımlarımızı atacağız. Biz pazar olmaktan çıkıp pazar aramaya giden ülke olmak istiyoruz.

AK PARTİ’DEN AYRILANLAR…

Bizim bunlar derdimiz değil. Biz artık AK Parti olarak şu anda tarih yazar konumdayız. AK Parti hamdolsun ulusal olmaktan uluslararası boyuta çıkmış bir parti konumundadır. Bu arkadaşlar söyleyecekleri ne varsa bunların hepsini söylesinler. Öyle lafla herhangi bir tehdit olmaz. Şu anda onlar bu söyleyebilecekleri bagajlarında ne varsa ortaya dökmelerinde fayda var. Ama bizim bir endişemiz yok. AK Parti çalışmalarını en güzel şekilde, ülke yatırımı-insan yatırımı bunların hepsini sürdürüyor.

Siz basın mensubusunuz. AK Parti olarak başında şahsımın ve arkadaşlarımın olduğu bu hareket, bu dava ülkemin dört bir yanında neler yapmış lütfen buna bakın.

İDAM CEZASI TARTIŞMALARI

Parlamentomuz bu konuyla ilgili bakın dünya demiyorum, kalkar da idam konusunda kararını verirse bunun geleceği yer neresi Cumhurbaşkanlığı. Ben bunu onaylarım, hiç düşünmem. Bu konuda vicdanım da rahattır. Çünkü yavrusunun gözleri önünde öldürülen bir anneyi ağırlaştırılmış müebbetle, müebbetle onun hakkı ödenmez.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ersan31 Ağustos 2019 10:41

    bizamanlar anap partısı vardı..sonu kötü.bıttı ..akp.de.aynı yol da İNİŞ:BASLADI:HESAP SORMA GÜNLERI GELIYOR:BEKLEYIN

  • ...31 Ağustos 2019 09:53

    BAŞKANLIK SİSTEMİ SURİYEDE BİZLERİ soğuk savaşa soktu. esad düşmanlığı ülkemizin ekonomisini yiyorr...gereksiz hamlelerle hem terör grupları 60 bin kişi oldu, abd emrinde paralı asker... hemde ülkemiz 80 bin kişilik orduyu sınıya çekti masrafları çok pahalı. buna rağmen elde edilen bir avantaj yok, 1 milyon suriyeli daha göç etmeye başladı. bin asker çeken rusya ve abd iran bizden daha avantajlı durumda hale.. bu işin sonu nereye?  çözüm üretemiyonuz. stratejık beceriksizlik bu. yayınla editor yeter bee... sansurune senin

  • Emekli31 Ağustos 2019 05:21

    Yeni seçimde gününü gösterceğiz sana. Yeter artık mahvettin ülkeyi. Başkanlık sistemi dedin her şey körüye gitti.

  • Cemil30 Ağustos 2019 18:06

    Daha önce AKP ye oy vermiş biri olarak. Erken seçim olmazsa 2023 genel seçimini Akparti'nin kaybedeceğini düşünüyorum. Bunun sebebi Türkiyenin her tarafını sarmış olan Suriyeliler ve Ekonomik kriz olacaktır.

  • Hehhe30 Ağustos 2019 17:56

    Ne zaman senin istedigin noktada okunur biliyomusun , Ataturk gibi olursan

  • Ww30 Ağustos 2019 17:55

    Ip atiyodunuz zaamninda birbirinize, simdi birliktesiniz iste cikarin idam kararini ,kimi bekliyorsunuz sayiniz yeterli , isinize geleni gece millet uyurken geciroyorsunuz ya

  • Kâmil 30 Ağustos 2019 17:20

    Görende Akp milletvekilleri doğuştan akp li sanacak. Zamanında nasıl toplama adamlarla parti kurduysanız ve dışarıdan katılanlar olduysa şimdi de ayrılmaları kadar normal birşey yok. Bakalım hangi milletvekili idamı meclise getirecek. Iyi partinin yerinde olsam meclis açıldığı gibi getiririm. Görün bakın hem Akp hem de Mhp red oyu verecekler

  • Meclis30 Ağustos 2019 16:00

    İdam kararını kendi mi veriyor? Getirin akp mhp iyi parti talimat ver çıkarsınlar! Topu taca atma!

  • Fadil30 Ağustos 2019 15:54

    Reis konuş dedi Davutoğlu konuşsun!