E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Fransız dergisine tepki---

Erdoğan'dan Fransız dergisine tepki

Erdoğan'dan Fransız dergisine tepki
28 Ekim 2020 - 12:55 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nda Fransa'ya yüklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarında şu şekilde:

Hatay’da ve İskenderun’a geçmiş olsun dileklerimi tekrarlamak istiyorum. Önceki gün Amanoslar’dan ülkemize giren 2 teröristin güvenlik güçlerimizin dikkati sayesinde tespiti Allah korusun büyük bir felaketin önüne geçmiştir. Her ikisi de etkisiz hale getirilen teröristlerin daha önce belirlenen bir grubun son üyeleri olduğu anlaşılmıştır. Kahraman güvenlik güçlerimizi tebrik ediyor her birinin alınlarından öpüyorum.

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekatlarımız ile İdlib’deki duruşumuzun bir bahane değil somut güvenlik kaygılarına dayandığını hiç kimse inkar edemez.

Şayet bize verilen sözler tutularak buralardaki tüm teröristler belirlediğimiz hattın dışarısına çıkartılmazsa istediğimiz her an harekete geçmekte meşru sebebe haiz olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyorum. Dolayısıyla Suriye’deki varlıklarını DEAŞ’la mücadeleye bağlayanların iddiaları da boştur.

Amerika’nın Suriye’nin Irak sınırı boyunca oluşturmaya çalıştığı yapının yeni çatışmaların habercisi olduğu da açıktır. Suriye halkı bölge dışından gelen güçler ile onların güdümündeki terör örgütlerinin bedelini kanıyla canıyla ödüyor. Biz bu adaletsizliğe seyirci kalamayız.

Hatay’daki olay bunun en son örneğidir, Suriye topraklarına çöreklenen ama DEAŞ’la bizim kadar mücadelesi olmayan güçler artık bu orta oyununu bir kenara bırakmalıdır. Türkiye’nin gücü gerekiyorsa Suriye’yi tüm terör örgütlerinden temizlemeye yeterlidir. Kimsenin ne toprağında ne petrolünde ne hakkında gözümüz bulunmuyor.

1 asırdır emperyalistlerin oyun sahasına dönüşmüş bu kadim coğrafyanın artık içinde bulunduğu cendereden kurtulma vakti gelmiştir. Suriye’yi dilim dilim bölme çabalarına karşı koyduğumuz tavır bunun içindir. Libya’da darbecilerin önünü kesmemiz bunu içindir. İşgal altındaki Azerbaycan topraklarının kurtarılmasına verdiğimiz destek bunun içindir. Ülkemizin Doğu Akdeniz’deki haklarını savunmamız bunun içindir.

Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı şimdiden tebrik ediyorum. Geçtiğimiz asrın başlarında geniş bir coğrafyada saldırıya uğrayan devletimize Anadolu toprakları bile çok görülmüştü. Bugünkü topraklarımızı paylaşmayı, milletimizi Anadolu’da esir haline getirmeyi planlayanların hesaplarını İstiklal Harbi’mizle bozmuştuk. Misak-ı Milli’nin bile gerisindeki bugünkü sınırlarımıza kendimize yeni bir gelecek kurduk. Geçtiğimiz asırda dünyayı kan ve gözyaşına bulayanlar ülkemizi de hiçbir zaman rahat bırakmadılar. Türkiye’yi siyasi ve ekonomik olarak kendilerine bağımlı tutmak isteyenler farklı isimler altında sürekli iş başındaydı. Yeri geldi darbe yaptırdılar, yeri geldi terör örgütlerine üzerimize saldılar yeri geldi vesayet düzeni kurdular. Hamdolsun milletimiz her saldırının ardından yeniden iradesine çıktı ve ülkeyi yeniden rayına oturttu.

İstiklal Harbi’mizi yöneten Meclis’imiz tüm badirelerin altından dimdik ayağa kalkmayı başardı, en son 15 Temmuz’da darbecilere cesaretle direnen Meclis’imiz ikinci kez gazilik unvanı ile şereflendi.

Cumhuriyetimize var gücümüzle sahip çıkarak kendimize güçlü bir gelecek inşa edeceğiz.

Bu gece Müslümanlar için özel bir gecedir, dolayısıyla ben de bugün Mevlid-i Nebi’yi yani peygamberimizin veladeti ile dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümünü idrak ediyoruz. Adı güzel kendi güzel Muhammed’in dünyaya vasıl oluşunun bir seneyi devriyesine daha kavuşturduğu için rabbime hamd ediyorum. Bu kutlu gece hürmetine rabbimin kıldığımız namazları ettiğimiz duaları kabul buyurmasını temenni ediyorum.

Maalesef İslam düşmanlığının Avrupalı yöneticiler arasında adeta kanser gibi yayıldığı bir dönemden geçiyoruz. Frasan’daki derginin kapaktan yayınladığı bir karikatürle şahsımı hedef aldığını duydum, bu tür ahlaksız yayınlara ne yaptığını görmek amacıyla da olsa zul kabul edip karikatüre bakmadım. Benim sevgili peygamberime hakaret eden bu namussuzlarla ilgili benim herhangi bir şey söylememe de gerek yok zaten.

Ülkemizde de bunların uzantılarının olduğunu biliyor ve görüyoruz. Bu parlamentonun çatısı altında olanları da biliyoruz. İslam ve Türkiye düşmanlarının kin ve nefret bataklıklarında boğulup gideceklerine inanıyorum.

Müslüman ve Türk düşmanlığını başarısızlıklarını örtmenin kılıfı olarak kullananlardan o kirli ellerini mukaddes değerlerimizden çekmelerini istiyoruz.

Mekke’ye Medine’ye Asya’ya Afrika’ya tüm dünyaya tüm alemlere ve tüm zamanlara şeref veren peygamber efendimize yapılan saldırılara samimiyetle karşı durmak bizim şeref meselemizdir. Biz son nefesimizi verdiğimiz gün değil bu saldırılara karşı tepkisiz kaldığımız gün öldük demektir. Biz özgürlüğünün sembolleri olarak gördüğü ezanı ve bayrağı için canını veren bir milletiz. Biz bunların karşısında mı boynumuzu büküp susacağız? Birileri böyle yapabilir ama Türk milleti inancına ve değerlerine yönelik hiçbir saldırı karşısında böyle cibilliyetsiz bir tavır asla takınamaz. Üstelik biz kendi dinimizle birlikte diğer dinlerin kutsallarına da saygı duyan bir milletiz. Asırlardır bu topraklarda cami, kilise, sinagog müntesiplerine yan yana hizmet vermiştir, devletin koruması altına alınmıştır.

Şimdi buradan ben Batı’ya sesleniyorum, hepsine sesleniyorum ya siz değil misiniz Ruanda’da yüzbinlerce insanı katleden? Ya siz değil misiniz milyonlarca Cezayirliyi katleden? Ya siz değil misiniz Afrika’nın her ülkesine sadece elmas, altın var diye giren ve oradakileri katleden? Ya siz katilsiniz katil!

Bugün hala aynı şeylerin arayışı içerisindesiniz, ama kusura bakmayın. Lübnan’a gidiyorsun ne işin var senin Lübnan’da ya? Ne oldu aradığını buldun mu orada? Bulamadın, niye? Kovdular seni kovdular. Vaka bu ve tanındıkça bunlar her yerden kovulacak. Adeta bunlar haçlı seferlerini yeniden başlatmak istiyorlar.

Bin yıl birlikte yaşadığımız insanlarla bir anda düşman kesilmemiz için hiçbir sebep yoktur, biz sadece maruz kaldığımız saldırılara karşı kendimizi savunduk. Tehcir ve mübadele gibi hadiseler batılı güçlerin topraklarımızda sergiledikleri oyunun acı sonuçlarıdır. Diğer dinlerin mensupları saygı iklimi içinde hayatlarını sürdürüyor.

Türkiye genelinde ibadete açık topraklarımız içinde bu vatanda 435 kilise, sinagog ve havra bulunuyor ve bunlar devletimizin güvencesi altındadır. Hiç kimsenin inancına müdahale etmedik, etmiyoruz ve etmeyiz. Hatta son 18 yılda vakıf mallarının iadesinden kilise ve diğer ibadethanelerin restorasyonuna kadar farklı inançlara mensup vatandaşlarımızın dini özgürlüklerini genişletmek için pek çok adım attık. Ülkemizdeki hoşgörü anlayışı Avrupa’daki gibi faşist suratların yüzlerine maske yaptıkları türden bir riyakarlık değil inancımızın köklerinden gelen samimi bir hissiyattır.

İşte Almanya’da Mevlana Camii’ne sabah namazında 100-150 kadar Alman polisinin girmesine bana Merkel izah edemez. Sadece görüşmek konuşmak bunlar çıkar yol değil, ne yaptığına bakarım. Bugün milyonlarca insanın yaşadığı Almanya’da eğer oradaki vatandaşlarımızın inancına kimliğine gerekli önemi vermiyorsanız kusura bakmayın. Onların inanç hürriyetine, eğitim öğretim özgürlüğün değer vermen lazım. İstiklalimiz ev istikbalimize değerlerimize saygı duyulması şartı ile biz kimseye husumet beslemeyiz.

İşte Azerbaycan, işte Ermenistan! Bakın 30 yıl geçti. Ermenistan Azerbaycan Türklerimizin topraklarını işgal etti. Ve bu 30 yıl geçmesine rağmen MİNSK 3’lüsü denen bu üçlü Amerika-Rusya ve Fransa çözmediler bu işi adeta ipe un serdiler her toplantı oturdular konuştular dağıldı. Ne oldu? Tabii ki Azerbaycan’da Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin hakkını korumak zorunda, Ermenistan saldırdı Azerbaycan Türkü kardeşlerimiz de kendilerini savunuyor.

En son dün akşam Sayın Putin ile buradaki süreci etraflıca ele aldık, artık dedik ki bu işe bir son verelim. İstersen bu işi birlikte çözeriz, siz Paşinyan ile bu görüşmeleri yapın ben İlham kardeşimle bu görüşmeleri yapayım bu işi tatlıya bağlayalım. Güzel bir görüşme oldu temennim odur ki bunu neticelendiririz. Tabii kırmızı çizgilerimizi de söyledik, bu kırmızı çizgilerimiz aşıldığında da babamızın oğlu olsa gözümüz görmez hiç kimse kusura bakmasın. Bize diyorlar ki siz Orta Doğu’dan Suriye’den Azerbaycan’a asker gönderiyorsunuz yabancı güçler gönderiyorsunuz filan falan ben de tabii Sayın Başkan2a bir şey söyledim şu anda 2000 civarında PKK’lıları YPG’lileri şu anda Ermenistan 600 dolar maaş ile oraya aldı orada savaşıyorlar bunlar orada. Benim onlardan haberim yok dedi, ben şimdi size haber veriyorum dedim bunun üzerinde durmamız lazım ve buna göre adımlarımızı atmamız gerekiyor. Yani benim özellikle tabii Sayın Putin’in bu PKK/YPG’ya yüz vereceğine ihtimal vermiyorum ama Paşinyan2a bunu söylemesi lazım aksi takdirde gereği yapılır.

İslam’a ve Müslümanlara saldıranların en büyük bahanesi bu kavramları terörle özdeşleştirmektir. Hollanda’da bir müsvedde var ya adı da güya Özgürlük Partisi, ne özgürlüğü ya? Halbuki Müslümandan terörist olmaz kardeşlerim, teröristten de Müslüman olmaz. Terörist kendi amaçlarına ulaşmak için masum insanları katletmekten çekinmeyen eli kanlı bir canidir. Terörist Müslüman da olsa Hristiyan da olsa Musevi de olsa diğer tüm sıfatlarının ötesindeki amaçları ve eylemleri ile tanımlamak gerekir.

Peygamber efendimize yönelik saygısızlıkların özgürlükle izahı da bir kandırmacadan başka bir şeydir. Peygamber efendimiz insana insan olduğu için saygı duyar. Mesela, Medine’de bir Yahudi’nin cenazesi defin için götürülürken saygı için ayağa kalktığında etrafındakiler Peygamber Efendimize niçin böyle yaptıklarını sorarlar Peygamber Efendimiz ‘O bir insandır’ diyerek günümüze ışık tutan o davranışını izah eder.

Biden zaferi büyük teknoloji şirketlerine darbe vurabilir

Dolar 'Merkez'le de durmadı

Erdoğan: Türkiye 20 yıl öncesine göre daha güçlü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.