E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan fona yeşil ışık---

Erdoğan'dan fona yeşil ışık

Erdoğan'dan fona yeşil ışık
21 Ağustos 2013 - 06:52 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan, Türkiye fonuna ilişkin bir soru üzerine "Olabilir" yanıtını verdi

Türkiye, devlet yatırım fonu (Sovereign Wealth Fund) kurulması için hazırlık yapıyor.
Başbakan Tayyip Erdoğan,   AK Parti'nin 12. kuruluş yıldönümü resepsiyonunda konuyla ilgili soruya "Olabilir" yanıtını verdi. 
Bir ekonomi yetkilisi de "Üzerinde çalışıyoruz. Küresel risklere karşı güçlü mesaj içeren konulardan biri de Türkiye fonu" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş21 Ağustos 2013 09:09

    Akp iktidara geldiği zaman,tasarruf teşvik fonunu ve konut edindirme fonunun dağıtarak vatandaşın buralardaki parasını vatandaşa dağıtmıştı.Şimdi aynısını kendisinin yapması başa dönüldüğünün işaretidir.Kaldı ki fonun kaynağı işsizlik fonunda toplanan paradır.Bu para zaten devlet tarafından devlet tahvilinde kullanılıyordu.Şimdi ne yapılacak düşen borsanın endeksini kurtarmak için mi kullanılacak!!!İşsizlik fonunun kullanım alanını genişletip işsizlere az yada çok maaş olarak dağıtamayan hükümet yanlış yolun başındadır.Çünkü emeklilik yaşının büyütülmesi nedeniyle önümüzdeki yıllarda işsiz sayısı ciddi oranda artacak, buda gelecek hükümetlerin en büyük dertlerinden biri olacaktır.Sonuçta çalışma şartları ve iş imkanları bakımından burası avrupa değil.Bu ülkeden 35 yaşın üstündekilerin mavi yaka iş bulması imkansız.Hazır böyle bir fon varken ve fondada kayda değer bir para birikmişken sendikalar ve sivil toplum örgütleri bu fona sahip çıkmalı ve fonun akibetinin konut edindirme fonu gibi olmasını önlemelidir.Haa ,beni ililendirmez ,diyenlere;babanızdan kalma fabrika varsa yada babanız köy ağası ise bilemem ama ücretli çalışan iseniz sizi de ilgilendirir....

  • zaman21 Ağustos 2013 08:15

    tam zamanı