E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan flaş açıklamalar---

Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Erdoğan'dan flaş açıklamalar
10 Temmuz 2013 - 22:19 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan Memur-Sen'in iftar davetinde konuştu

İşte Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları....
"Biz darbelerden çok çektik. Mısırlı kardeşlerimizin çekmesini istemiyoruz.
Uluslararası ülkeler darbeye darbe bile diyemediler. Dünya Mısır'da çıkarlarına adına susuyor, strateji adına susuyor.
Demokrasilerde halkın iradesine saygı olur. İçerde ve dıyarda darbenin karşısında dimdik durmamız eleştiriliyor.
Darbelerle büyümüş insanlar olarak darbelere karşı durmak bize yakışandır. Mısır halkı bizim kardeşimizdir.
53 Mısırlı kardeşimizi katleden Allah'a hesabını nasıl verecek?
"Mısır'da ülkenin başına genelkurmay başkanının atadığı kişi cumhurbaşkanı. Onları oraya Mısır halkı mı getirdi? Hayır. Kim getirdi? darbeyi yapanlar, darbeciler. Biz bu ülkede darbecilerden çok çektik. Mısırlı kardeşlerimizin de aynı şekilde çekmesini istemiyoruz. Derdimiz bu. Biz şunu biliyoruz ki, yeryüzünde Allah'tan başka galip yoktur.
Şu anda başta Türkiye olmak üzere birkaç istisna dışında, uluslararası toplum, Mısır'daki darbeye bırakın karşı çıkmayı, buna darbe bile diyemedi. Kimisinde çıkar hesapları, kimisinde para pul ilişkilerini görüyorsunuz. Ama kimse ileri demokrasi mücadelesini sahiplenmiyor. Mısır'da 'benim oyum nerede' diyen insanlara katliam yapanları dünya görmüyor. Dünya çıkarlar adına susuyor, dünya konjonktür adına susuyor.
İşte Türkiye'de ana muhalefet partisi kendi içinde birbirine giriyor. Başındaki diyor ki; 'biz de darbeye karşıyız ama...' demokraside amalar olmaz, demokraside halkın iradesi olur, halkın iradesine saygı olur."
Coğrafyamızda operasyon yapmaya çalışanlar halkları karşılarında buluyor. Bu ülkede artık halkın dediği olacak. Yeter artık karar milletin dedik.En kesin kararı verecek merci sandıktır. Ana muhalefetin başı başkanlık sisteminden vazgeçsin oturup konuşalım diyor.İnanın doğru olduğuna inansam ilk adımı ben atarım. Sabah başka akşam başka konuşuyorlar.
Şuanda 48 maddede mutabakat var. Diğerlerinde mutabakat yok. Muhalefet şerhi koyduğu maddeler var. Kimse kimseyi aldatmasın. Olay bir başkanlık sistemi meselesi değildir. Yarın önümüze şu gelebilir: Şuanda mutababat sağlanan maddeler var. Tatil matil yapmayın, En az haftada 5 gün yoğun çalışmaya var mısınız? Gelin yaz mevsimi içinde bu anayasa işini halledelim. Ben arkadaşlarıma gerekeni söyleyeceğim. Diğer genel başkanlar da söylesin. Hadi atalım bu adımı.
48'i gelin hemen Meclis'ten geçirelim. Olağanüstü olarak Meclis'i toplayalım. Bu maddeleri 1 haftada geçiririz. Ne kadar samimi olduğumuzu orada gösteririz. İlla bunun için 4 siyasi partinin gelmesine de gerek yok. Dördüde mutabık kaldığımız için söylüyorum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • k11 Temmuz 2013 12:51

    adın gıbısın çok yalancı

  • k11 Temmuz 2013 12:49

    çapulcu sandık dıyorsun uzaylı baronların kaçıyor neeee işşş

  • Money11 Temmuz 2013 02:15

    Paranın demokrasi, başkanlık, anayasa v.s. ile çok alakası yok. İstikrar ve kar varsa gelir, istikrar ve kar yoksa gider. TCMB nin güven vermemesi durumunda bir daha hayatta Türkiye'ye gelmez. Ama son 1-2 yıldır garip uygulamaları sonuç verir ise o takdirde buraya akın akın gelirler o durumlara hazırlıklı olmak da lazım. Ben para olsam mahalli seçimlerden önce Türkiye'ye gelmem, gider ABD de rahat rahat yatarım.

  • ÇAPULCU ÜYENİZ.11 Temmuz 2013 01:43

    Sen 51 mısırlıyı düşüneceğine önce kendiülkendeki emeklileri düşün bizler sizlere ağzımıza sıçasınız diyemi oy verdik sen kalkmışsın neyidiği belirsiz kişilerin yardımına koşuyorsun sayın başbakan.ALLAHU teala yardım yapacaksan önce aile bireyleri içerisine yardım edeceksin sonrada yakın akrabalara daha sonrada kendi ülkenin içinde yaşayan gerçekten yoksul insanlara yardım edeceksin diyor.sen kalkmışsın yok efendin SURİYE odabitmedi arkasında MISIR sen önce kendiülkenin insanına bakacaksın bu milletin sayesinde buralara geldin yoksayarın birgün seçimlerde onları vatandaş yapıpta onlardan oymu dileneceksin sayın başbakan.artık dünya seni gözden silmiş tabiki türk milletide seni gözden çıkarttı.vatandaşlarına çektirdiklerini sizlerde sandık başında çekeceksiniz.

  • dobra11 Temmuz 2013 00:05

    çapulçu reyhanlıyı senin sabote etmediğin ne malum ne olsa bir bankonoto satacak çok şeyiniz var

  • focus10 Temmuz 2013 23:57

    birçapulcu reyhanlıyı kimyaptırdı acaba biraz araştır oku öyle yorumyap boşkonuşma buralarda

  • Cok yalanci10 Temmuz 2013 23:38

    Reyhanlida olen 50 kisi ve 1000 ce yarali AKp nin yanlis dispolitikasi sonucu ve gezi parkida kr olan 11 kisi ve olen 4 kisi ve binlerce agir yaralinin ebLi ve gubahi da Tayyip ve myks sinin ustune olsun

  • ÇAPULİNG10 Temmuz 2013 23:09

    Onlar ALLAHA hesabını verir bunu sorgulamak sana düşmez.Asıl sen kendi vericeğin hesaba bak.AB yi iç işlerime karışma diye eleştir.sen git mısıra,suriyeye karış.ne yüzsüz insanlar çıktınız.MISIRDA CUMHURİYETÇİLERİN HÜKÜMET DEVRİLMEDEN YAPTIKLARI GÖSTERİLERE BİR BAK TAŞ,SOPA YADA Bİ TAŞKINLIK VARMIYDI.BİDE SONRAKİ YOBAZLARIN YAPTIĞINA BAK İNSANLARI ÇATIDAN ATMALAR.KAFA KESMELER,MUHAFIZLARIN KARARGAHINA SALDIRMALAR.AMA İŞTE SİZ YOBAZLARIN İŞİ HEP BU ŞİDDET VE CEBİR.

  • sami10 Temmuz 2013 22:56

    suriyedede ayni masallari dinletmisti bize.hani esad gidecekti ne oldu.

  • Analist10 Temmuz 2013 22:39

    Bence Türkiye'ye verilen yeni görev mazlum ülkelerin hakkını savunmak. Çevre, doğanın korunması gibi Batı'nın savunduğu ama tatbik etmediği işleri Türkiye'ye verdiler. Bunun karşılığında barışçı teknolojileri bize verecekler. Arıca eskiden İsviçre'nin yaptığı arabuluculuk işleri de Türkiye'ye verilir. İsviçre Frangı da zaten dandik ve EUR'ya bağlı bir para oldu. TRY bağımsız bir para birimi olabilir. Türkiye Çin, rusya, Araplar, İran, Afrika, Güney Amerika ile tatlı ilişkileri var, Batı'ya da korkmadan doğruları söyleyebiliyor. NATO üyesi olduğumuz için Batı bizden korkmaz bu yüzden bu tip bir rol inandırıcı olabilir. ABD'nin artık ismi emperyaliste çıktı, kimse ABD'nin sözünü dinlemek istemiyor.

  • Bir Çapulcu10 Temmuz 2013 22:35

    Reyhanlı'da öldürdüğünüz en az 51 vatandaşımızın hesabını nasıl vereceğinizi düşünün öncelikle.