E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Finlandiya ve İşveç için net mesaj: Hayır diyeceğiz---

Erdoğan'dan Finlandiya ve İşveç için net mesaj: Hayır diyeceğiz

Erdoğan'dan Finlandiya ve İşveç için net mesaj: Hayır diyeceğiz
19 Mayıs 2022 - 12:37 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar terör odaklarını kendi ülkelerinde barındıranlar. NATO'ya Finlandiya ve İsveç'in girmesine hayır diyeceğiz. İsveç tam bir terör yuvasıdır" dedi. Erdoğan, Yunanistan'a silah satışına da tepki gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlerle bir araya geldi. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvuru süreciyle ilgili konuşan Erdoğan, "Bunlar terör odaklarını kendi ülkelerinde barındıranlar. NATO'ya Finlandiya ve İsveç'in girmesine hayır diyeceğiz. İsveç tam bir terör yuvasıdır" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesinde düzenlenen "Kütüphane Söyleşileri" programında, Türkiye'nin farklı illerinden gelen gençlerle bir araya geldi.

Erdoğan o anları sosyal medya hesabından, "Gençlerimizle gerçekleştirdiğimiz Kütüphane Söyleşilerimizde NATO'nun genişlemesiyle ilgili meseleleri etraflıca ele aldık. Yaklaşımımızı açık yüreklilikle gençlerimize de izah ettim…" notuyla paylaştı.

Gençlerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'ın konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"KENDİLERİNE DE SÖYLEDİK, TERÖR ÖRGÜTLERİNİ KABUL EDEMEYİZ"

İsveç ve Finlandiya, bizdeki terör odaklarını kendi ülkelerinde barındırıyor. PKK'ya, YPG'ye ev sahipliği yapacaklar, paçavralarını her yere asacaklar... Bunlar ülkemdeki terör kaynaklarını teşvik edip, bunlara ciddi manada parasal destekler de verip silah desteği veren ülkelerin kendilerine de söyledik. NATO bir güvenlik teşkilatıdır. Böyle bir teşkilatın içinde terör örgütlerinin olmasını kabul edemeyiz. Geçmişte girenler girdi. Almanya'sı var, Yunanistan'ı var... Yunanistan ve Fransa zaten girip çıkmıştı. Maalesef o zamanki Türkiye yönetimi bunun önünü açtı, bu ülkeler tekrar NATO'ya döndüler. Geri döndüler de ne oldu? Amerika Dedeağaç'ta üs kurdu.

FETÖ terör örgütü Yunanistan üzerinden Avrupa'ya seyahat ediyor. Kendilerine verdiğimiz teröristlerin isim listesini görmezden geliyor. Bunları hala korumaya devam ediyor.

"BİR KERE SOKULDUĞUMUZ DELİKTEN BİR DAHA SOKULMAK İSTEMİYORUZ"

Diyorlar ki talepleriniz nedir bilelim, ona göre İsveç'ten Finlandiya'dan bunları isteyelim. Biz bir kere sokulduğumuz delikten bir daha sokulmak istemiyoruz. Yunanistan'da bunu yaşadık. Biliyoruz ki İsveç de Finlandiya da bize aynı numarayı çekecekler. Niye böyle bir gaflete düşelim ki? Kusura bakmasınlar.

NATO'da tam ittifak gerekiyor. Bir ülke hayır derse o ülkeyi alamazlar. İsveç tam bir terör yuvasıdır. Bunlar bize silah noktasında yaptırım da uyguladılar.

Yunanistan'ın Batı'ya 400 milyar euro borcu var. Hala Batı bunlara silah desteği veriyor. Bir taraftan da bizimle görüşmelerinde ilişkileri geliştirmek istiyoruz derken kalkıp iki devletli çözüme biz olumlu bakmıyoruz diyor. Senin olumlu bakmadığın şeye bizim olumlu bakacağımızı kim sana söylüyor? Kusura bakma. Biz de eğer Türkiye'ysek, geçmişte bu delikten bu ülke bir kere sokuldu ama tekrar bu delikten sokulmayı kesinlikle istemiyoruz.

TÜRKİYE'NİN KESİN KARARINI AÇIKLADI: HAYIR DİYECEĞİZ

Kararlı bir şekilde bu politikamızı sürdüreceğiz ve NATO'ya Finlandiya ve İsveç'in hayır diyeceğimizi ilgili arkadaşlarımıza söyledik ve yolumuza da bu şekilde devam edeceğiz.

Miçotakis'in ABD ziyaretinin hedefleri neydi?

 

NATO krizinde yeni perde: İsveç geri adım attı

 

Finlandiya Parlamentosu'ndan NATO başvurusuna onay

 

İsveç ve Finlandiya’ya ikinci veto sinyali

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aziz20 Mayıs 2022 08:39

    sonucu görecez bakalım

  • astor19 Mayıs 2022 18:02

    BÖLE GÜRLEDİKLERİNE BAKMAYIN SONUÇTA İKİSİNEDE EVET DİYECEKLER. SONRA CIKIP ŞUNDA ANLAŞTIK BUNDA ANLAŞTIK DİYE ATIP TUTACAKLA. AHA BURAYA YAZIYORUM. İŞALLAH BEN YANILIRIM.

  • Ali19 Mayıs 2022 16:24

    Fillandiya ya evet İsveç e hayır.

  • Bik19 Mayıs 2022 13:58

    Rahip Brunson ve Cemal Kaşıkçı olayına dönecek gibi, 180 derece dönüş yapılacaksa  o kadar iddialı konuşmamalı!

  • Türkoğlutúrk 19 Mayıs 2022 17:22

    Adam doğru yazmış niye beğenmediniz.papazi alman gazeteciyi unuttunuz anladikta Kaşıkçı daha yeni.tipki bae için söylenenler gibi.

  • Taki19 Mayıs 2022 13:07

    Son zamanlarda iktidarın aldığı kararları saçma bulmama rağmen Cumhurbaşkanı'nın göstermiş olduğu bu irade övgüyü hak ediyor