E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYPG'nin Münbiç'ten çekilmesiyle ilgili Erdoğan'dan önemli açıklama---

YPG'nin Münbiç'ten çekilmesiyle ilgili Erdoğan'dan önemli açıklama

YPG'nin Münbiç'ten çekilmesiyle ilgili Erdoğan'dan önemli açıklama
28 Aralık 2018 - 14:35 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YPG'nin Münbiç'ten çekildiği iddiası için, "Bölgede gerekli her türlü adımı atmış bulunuyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YPG'nin Münbiç'ten çekildiği iddiası için, "Suriye'nin Münbiç'e yönelik psikolojik eylem içerisinde olduğunu biliyoruz. Bölgede gerekli her türlü adımı atmış bulunuyoruz. Henüz kesin bir şey söz konusu değil. Bizim bütün hedefimiz burada YPG'nin gerekli dersi almasıdır. Bu konuda da kararlılığımız tamdır. Suriye'nin bölünmesine karşıyız. Hedefimiz, oradaki terör örgütlerinin çıkmasıdır. Örgütlerin çıkması halinde bize de yapacak iş kalmaz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma Namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Erdoğan, Rusya ile görüşmeler konusunda, "Yarın sabah heyetim Moskova'ya gidecek. Dışişleri Bakanın riyasetinde Savunma Bakanım, İstihbarat Başkanım ve aynı zamanda özel temsilcim ve Büyükelçim dörtlü bir ekiple oraya gidecekler ve orada bu konuları etraflıca ele alacaklar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun kendisi ile görüşme talebiyle ilgili olarak, "Kendisine kapım açık. Bay Kemal'den izin alabilir mi bilmiyorum. Alabilirse kapım açık; çaysa çay, kahveyse kahve. Görüşebiliriz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin belediye başkan adaylarının açıklanması için "Hedefimiz yarın İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayıyla birlikte ilçe adaylarını da açıklamak" diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tabi28 Aralık 2018 22:19

    Namazi ne zaman kiliyoz reis

  • gnçlk28 Aralık 2018 16:29

    İran yok olan abd lileşmiş bir Suriye karşısında sıranın kendine geleceğini bilmektedir. O bakımdan Sadece suriyenin silahlı ordusunun olduğu, kendine zarar verecek grupların olmadığı ve ulkenın butunlugunun olduğu bir güç istemektedir. İran da o bakımdan  Türkiye yi desteklemek zorundadır. Rusyada sıranın irana geldiğini görürse bir kozunu daha ortadoğuda kaybetmeyi göze alamaz. ABD ırak +suriye+iran ı bertaref etmesi, RUSYA içinde iyi deildir... bu ara Suriyeyi, abd de arap milliyetçiliği ile coşturup Türk+arap çatışmalarının temelini suriyede atmaya başlamış gibi görülmektedir. Her şey kritik durumda gerçektende. Türkiye her daim uyanık olmalı. Etnik parşalı bol silahlı gruplar,terör örgutlerı yerıne, devlet özelliği taşıyan suriyeyi rusya+iran ile kurmaya çalışmalıdır. esad abd ve Türkiye karşıtı arap dunyasından destek almayı unutmalıdır. Rusya en büyük aracı olabilir.Rusya izin verirken, bunlarıda görüşerek plan yapılması yerinde olacaktır.

  • gnçlk28 Aralık 2018 16:14

    Suriye bağımsızlığını ve etnik silahlı grupların baskısını istemiyorsa, Türkiye nin adımlarını desteklemeli ve bağımsızlığının teminatı olarak görmelidir. ABD ve Diğer devletlerin silahlandırdığı arap-kürt-daiş ve pkk teror örgutu uzantıları Suriye nin bağımsızlığına her daim tehdittir. Silah envanterlerinin sayısının belirsizliği suriyede istikrarı yıllarca engelleyecek güçdedir. Rustaya ortadoğuda isteidğini almış sakinlikden ve esad dan yanadır. TÜRKİYE suriyedeki devletleşememiş, eli silahlı çete,çeteler,terör gruplarını yok ederek, Suriye nin bağımsızlığını destekleyecek adımlar atmaktadır. bu durumda esad Türkiye adımlarını desteklemeli ve terör gruplarına karşı rusyanın önderlıgında destek çıkıp yardımcı olmak zorundadır. Esad ABD,Arap gruplar, terör gruplar karşısında ya tehditlerle kukla devleti tercih edecek, yada değişimi kabul ederek Türkiye nin desteği ile demokratik adımlar atacaktır 

  • Lale28 Aralık 2018 15:14

    Ters köşe oldu. IŞİD olmasa Esad kuzeyini YPGye bırakmazdı zaten. IŞİD bitti, ABD gitti, Esad bölgede kontrolü yeniden sağladı. Olan boşuna ölen müslüman suriyelilere oldu