E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Dolmabahçe'de önemli açıklamalar---

Erdoğan'dan Dolmabahçe'de önemli açıklamalar

Erdoğan'dan Dolmabahçe'de önemli açıklamalar
04 Ocak 2014 - 11:41 borsagundem.com

Dolmabahçe'de konuşan Başbakan Erdoğan, 17 Aralık operasyonu ile ilgili savcıları eleştirmeye devam ediyor...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerdeki gelişmelerle ilgili olarak Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'nde gazeteci ve yazarlarla kahvaltıda bir araya geldi.
 
İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları: 
 
30 Mart seçimlerinde zaferle çıkacağımızı şimdiden söylemek isterim. Büyüyen ekonomimizin enerji ihtiyacı ve attığımız adımlar bu çevrelerde rahatsızlık oluşturdu. Bunun yanında içerde gerçekleştirdiğimiz reformlar, çözüm sürecinin başarıyla ilerlemesi içeride ve dışarıda bazılarını rahatsız etti. Çıkarları zedelenenle Türkiye’yi ve hükümetimizi hedef aldılar.
 
17 ARALIK KOMPLOSU SEÇİM ÖNCESİ BAŞARIMIZI KIRMAK İÇİN
 
Medyanın, sermayenin ve pek çok grupların 1946’dan beri neler yapmaya çalıştığını biliyoruz. En son 28 Şubat’ta sadece silahlı güçler değil, bazı medya kuruluşları, STK’lar siyaseti istedikleri gibi dizayn ettiler. AK Parti’nin başa gelmesiyle bunlar sona erdi.
Büyük mücadeleler verdik. Yeter sözde karar da milletindir diye hareket ettik çok sayıda reform yaptık. Milli iradenin tüm süreçlere egemen olması için ne gerekiyorsa onları yaptık. Süreci durdurmaya yönelik çok sayıda komploya maruz kaldık. Hiçbiri bizi yolumuzdan döndüremedi. Hızımızı kesmeye çalıştılar, vazgeçmedik. 17 Aralık komplosu seçimler öncesi reform başarılarımızı kırmaya çalışmak için kuruldu. Çok farklı hedefler konulmuştur. Operasyon ilk anından itibaren medyanın eşliğinde ilerlemeye başladı. Operasyon dosyalarının gizlilik kararı olması rağmen yargının bunu servis etmesi çok anlamlıdır. Bu operasyona konulan isim de manidardır.
 
KUŞ KATLİAMI YAPILMAK HEDEFLENMİŞTİR
 
Yolsuzluk kisvesi altında yapılan ancak çok farklı boyutları olan bu operasyon asla masum, rutin bir hukuk işlemi değildir. Hukuki operasyon görünümü içinde birbirinden farklı hedefler konuşmuş bir taşla birkaç vurmak değil adeta kuş katliamı yapılmak hedeflenmiştir
 
TÜM ZANLILARI SUÇLU İLAN ETTİLER
 
'En büyük rüşvet operasyonu' denildi. Sabah saatlerinden itibaren sosyal medyada her yerde o cümleler kullanılmaya başlandı. Sabah operasyon yapıldı, akşam karar verildi. Adeta infaz kararı verildi. Tüm zanlılar suçlu ilan edildi.
 
BİR SAVCI ELİ CEBİNDE 'İKİ DAKİKA SÜREN VAR, ANLAT VE ÇIK' DEDİ
 
Bir savcı eli cebinde “İki dakika süren var, anlat ve çık” dedi. Böyle bir mantık olabilir mi? Ne yazık ki ülkemiz bunları yaşadı yaşıyor. “Gelsin şimdi efendileriniz sizi kurtarsın” deniliyor zanlılara.
Bu insanlar yaşadıklarını, muhattap oldukları konuları zamanla medyayla paylaşacaklar. Hukuka aykırı şekilde yürütüldü
 
EVLADIM DA OLSA...
 
Önce yargı mensuplarının hukuka uyması şarttır. Yargının dışında olan hukuksuzluk yapmışsa gereği neyse kim olursa olsun yapılır. Evladım da olsa aynı şekilde biz korumaya değil, hukukun arkasında durmaya gayret ederiz
 
HEDEF MİLLETE OPERASYON
 
Hedefin yolsuzluk operasyonu değil millete operasyon olduğu aşikardır. Adı yolsuzluk olara konulan bu operasyonun arkasından ülkemin geleceği söz konusudur. Ülkemin büyümesine yönelik suikast vardır
Büyük yatırımlara girmiş olan girişimciler haklarında dosya açılma suretiyle bu insanlar lekelenmiştir. Bu insanlar bu zamana kadar milyarlarca dolarlık iş yapan insanlar, yatırım yapan insanların ileride durumları ne olacak? Bankalar, krediler lekelendi anlayışıyla yaklaşırlarsa o büyük yatırımlar ne olacak? 3. havalimanını alan müteahit firmaların adını verdiler.
 
KÜRESEL SUİKAST
 
Bu bir küresel suikasttır. Bütün atılan adımlarda devletle hiç işi olmayan iş adamlarımızdan varlıklarını tedbir konulması manidar değil mi? Milletin seçtiği hükümet ve Türkiye’nin istikrarı hedefe konulmuştur
Yolsuzluğun sadece kılıf olduğunu görerek daha büyük bir saldırı içinde olduğumuza karşı önlemlerimi alıyoruz.
 
OLAYIN OLUMLU YANI DA DEVLETİN İÇİNE SIZMIŞ ÇETENİN NELER YAPABİLECEĞİNİ MİLLETİM GÖRDÜ
 
Bu olayın olumlu bir yanı varsa devletin içine sızmış bir çetenin neler yapabileceğiniz milletim gördü. Siz atamayla geldiniz. Bir tarafta atamayla gelenler var, bir tarafta milletin atamasıyla gelenler var. Bu millet adına nasıl bir karar olacaktır
Eğer bu süreçte örgütsel mantık içinde Türkiye’de bir yargı darbesi yapılmak istendi. Egemenlik milletten alınıp yargıya devredilmek istendi. Biz buna karşı çıktık
 
HÜKÜMETLER SADECE SANDIKLA GÖREVE GELİRLER
 
Türkiye’de hükümetler sadece sandıkla göreve gelirler. Hiçbir gücün hükümet değiştirmesine biz izin vermeyeceğiz. Karşı karşıya olduğumuz durum Türkiye’nin istiklalini, istikbalini ciddi olarak tehdit eden bir hadisedir. Sorularınızla meseleyi daha da aydınlatacağımıza inanıyorum. Yaptığımız reformlarla pek çok şeyi ortadan kaldırdık, yine kaldıracağız. Her gelen talebi değerlendirdik. Türkiye’de bugün hiçbir siyasi parti bizim yaptığımız çalışmalarımızı kendi bünyelerinde yapmazlar.
 
AÇIK ARA İPİ GÖĞÜSLEYECEĞİMİZİ SÖYLEYEBİLİRİM
 
30 Mart seçimlerine giden sürecin son derece zorlu olacağını aylar önce başlayarak söylemiştim. 30 Mart seçimleriyle ilgili tereddütümüz yok. Yaptığımız tüm araştırmalarda partimizin alacağı oy oranını net olarak görebilmekteyiz. Diğer partilerden açık ara ipi göğüsleyeceğimizi söyleyebilirim.
 
OPERASYON ERKEN ORTAYA ÇIKTI
 
Biz bugüne kadar 11 yıldır çalışıyoruz. 30 Mart sürecinde hazırlığımızı sürdürüyoruz. Bütün adaylarımızı hassasiyetle seçiyoruz. Ülkemiz üzerinde küresel bir operasyon yapılma gayreti olmuştur. Hamd ediyorum Bu operasyon erken ortaya çıktı, hayırlısıyla atlatacağız.

BALYOZ VE ERGENEKON DAVALARINA UEŞİL IŞIK

Toplantıda Başbakan Erdoğan'a, 'Milli orduya kumpas' iddialarıyla gündeme oturan 'Balyoz' ve 'Ergenekon' davalarının yeniden görülüp görülmeyeceği konusu soruldu. Yeniden yargılamaya yeşil ışık yakan Başbakan, her iki davayla ilgili Adalet Bakanlığı'nın çalışma başlattığını açıkladı.
Çok kısa bir süre önce kendisine ıslak imzalı bir mektup geldiğini anlatan Erdoğan, mektupta dershaneler ve atamalar konusunda birtakım taleplerin yer aldığını belirtti. Başbakan Erdoğan, mektubun adresini ise açıklamadı.
 
Toplantıya katılan gazeteci ve yazarlar çıkışta açıklamalarda bulundular:   
 
NİHAL BENGİSU KARACA(GAZETE HABERTÜRK YAZARI):ISLAK İMZALI MEKTUP GELMİŞ
 
Başbakan Erdoğan'ın cümleleri şöyledi:
Siyaset dışı güçlerin, milli iradeyi etkisiz hale getimesine karşıydık. Bugün de aynı durumla karşı karşıyayız. Bununla mücadele edeceğiz.
Ak Parti'yi kapatmak için bugün de belli düşünceye sahip  kişiler birbiri ile tutarlı olmayan bilgilerle siyaseti etkisiz hale getirmeye çalışıyorlar. Biz bununla mücadele ediyoruz.
El Kaide ile Türkiye'yi aynı cümlede geçirmek ihanettir. Biz radikal gruplara yardım etmiyoruz. Şantajlarla demokrasi olmaz. Yeniden yargılamalar mümkün olabilir.
Dershane ve atamalarla ilgili ıslak imzalı mektup aldım.
 
AKİF BEKİ (HÜRRİYET GAZETESİ YAZARI): YAZILI TEKLİF GİTMİŞ AMA PAZARLIĞA AÇIK OLMADIĞINI SÖYLEDİ
 
İfadeleri güçlüydü. Kendisini güçlü sözlerle ifade etti Başbakan. Operasyonu 'Hükümete yapılan yargı darbesi' olarak nitelendirdi. 4 saat boyunca bu konu etrafında konuşuldu. 17 Aralık komplosu dediği hadiselerin yansımaları konuşuldu.
Yazılı olarak iletilen bir teklifin olduğunu söyledi. Dershaneler ve atamalar konusunda pazarlık teklifleri geldiğini ama bu konularda pazarlığa açık olmadığını söyledi. Başbakan 'paralel devlet örgütlenmesini temizlemekte kararlıyız' sözlerini de kullandı.
 
FİKRET BİLA: BAŞBAKAN'A MEKTUP
 
Başbakan, Ergenekon ve Balyoz davalarında sanıkların isyanıyla ilgili olarak ''Yeniden yargılama haktır. Meclis’te düzenleme yapılabilir'' dedi. Kesinleşmiş davalar için bazı düzenlemeler yapılabileceğini söyledi. HSYK’nın yapısı yeniden düzenlenebilir. Buna da açık gözüküyor.
Sürekli ‘Şantaj altında çalışamayız’ dedi. Operasyonun durdurulması gibi beklentiler içinde olduğunu anladım. Islak imzalı mektup gelmiş. Gülen ya da üst düzey cemaat mensubundan gelmiş anlaşılan.
 
GÖREVDEN ALMALAR
 
Bu tür değişikliklerin paralel devlete mensup olduğunu düşündükleri bürokratlarla ilgili olacağını söyleyebiliriz. Görevden alınma ya da görev yerlerinin değiştirilmesi gibi.
 
GENELKURMAY’IN SUÇ DUYURUSU
 
Yeniden yargılamaya olumlu baktığını ifade etti. Hukuki yol varsa yeniden yargılamadan yana olduğunu söyleyebiliriz
 
ELİ CEBİNDE SAVCI
 
Paralel devlet içinde olduğunu düşündüğü savcıların böyle bir tutum sergilediğini söylüyor. Alaycı üslup kullandıklarını ifade etti.
 
GÖZALTI LİSTESİ
 
Gözaltı listesinde isimleri geçen işadamlarının uluslararası alanda büyük yatırımlar yapan kişiler olduğunu, onların itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi.
 
BDP’LİLERİN TAHLİYESİ
 
Yargı kararının sözkonusu olduğunu belirtti. Net bir ifade kullanmadı ama parlamenterlerin bırakılmasının hükümetleri döneminde yapılan AYM’ye bireysel başvuru kapsamında olduğunu anımsattı.
 
MEHMET BARLAS (SABAH GAZETESİ YAZARI): BDDK HALK BANKASINI İNCELEMİŞ
 
Başbakan, Halk Bankası konusunda ‘BDDK’ya talimat verdik, incelettik, Halk Bankası tertemiz çıktı’ dedi. Anladığım kadarıyla Ergenekon ve Balyoz davasında iade-i muhakeme yolları araştırılıyor. Adalet Bakanı’na talimat vermiş. Yanlışlık varsa nasıl düzeltilir diye araştırılıyor şimdi.
 
CAN PAKER: KİMSEYLE PAZARLIĞA GİRMEYİZ DEDİ
 
Başbakan çok kararlı. Bunu Türkiye’nin geleceğiyle ilgili bir darbe olarak lanse ediyor. Açılım sürecine etki etmeyeceğini söyledi Beşir Atalay. Başbakan da ‘Kürt meselesi demek yanlıştır. Kürt vatandaşımın sorunu olabilir. Avrupa’daki bildiğim devletler bunu körüklüyor’’ dedi. AB ile ilişkilerde gevşeme olmayacağını söyledi. Cemaatle ilgili olarak da ''Kimseyle pazarlığa girmeyiz'' dedi.
 
DOĞU ERGİL (BUGÜN GAZETESİ YAZARI): SAPASAĞLAM DURDUĞUNU SÖYLEDİ
 
Başbakan, kendisinin şahıs olarak, hükümet olarak sapasağlam durduğunu, uluslararası düzeyde Türkiye’nin fazla fire vermediğini söyledi.Başbakan yolsuzluğun bir araç olarak kullanıldığına ve hükümetinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığına inanıyor.
 
ALİ BULAÇ (ZAMAN GAZETESİ YAZARI): DEVLETİN İÇİNDEKİ YAPILANMAYI TASFİYEDE KARARLI
 
Camiaya karşı operasyon düzenlenecekse bunun binlerce insanı mağdur edebileceği söylendi. Başbakan da ''Bu konuda dikkatliyiz. Öyle bir şeye mahal vermeyiz. Ama devletin içinde yapılanma varsa onları tasfiye etme konusunda kararlıyız'' dedi.
 
Ergenekon ve Balyoz sanıklarının yeniden yargılanması konusunda iade-i muhakeme olabileceğini söyledi. Bu konuda Adalet Bakanlığı'nın çalışması olduğunu belirtti
 
ERDOĞAN'DAN TIR AÇIKLAMASI
 
Dolmabahçe Başbakanlık ofisinde basına kapalı gerçekleşen toplantıda Başbakan Erdoğan, Hatay'da durdurulan TIR ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.
''TIR olayı MİT Yasası'nın 26. maddesine göre yasaldır'' diyen Başbakan Erdoğan, ''Yargı üzerine vazife olmayan bir şey yapmaya kalktı. 17 Aralık'ın devamıdır. Her ikisi de paralel devletin işidir'' ifadelerini kullandı.




Şer zannedersiniz hayır olur
 
İŞTE TOPLANTIYA KATILAN İSİMLER
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerdeki gelişmelerle ilgili olarak gazeteci ve yazarlarla bir araya geldi. Toplantıya şu isimler katıldı:
 
Yasin Aktay (AKP MKYK Üyesi )
Nuh Albayrak (Türkiye gazetesi Yayın Yönetmeni)
Hakan Albayrak (Star Gazetesi yazarı)
Mehmet Barlas (Sabah Gazetesi yazarı)
Ali Bayramoğlu (Yeni Şafak gazetesi yazarı)
Akif  Beki (Hürriyet Gazetesi yazarı)
Fikret Bila (Milliyet gazetesi yazarı)
Vedat Bilgin
Ali Bulaç (Zaman gazetesi yazarı)
Elif  Çakır (Star Gazetesi yazarı)
Osman  Can (Star gazetesi yazarı)
Yusuf Ziya Cömert (Star gazetesi yazarı)
Ersoy Dede (Yeni Akit Gazetesi yazarı)
Ergün Diler (Takvim Gazetesi yazarı)
Abdurrahman Dilipak (Yeni Akit gazetesi yazarı)
Sibel Eraslan (Star Gazetesi yazarı)
Doğu Ergil (Bugün Gazetesi yazarı)
Markar Eseyan (Yeni Şafak Gazetesi yazarı)
Gülay Göktürk (Bugün gazetesi yazarı)
Turgay Güler (Akşam gazetesi yazarı)
İsmail Kapan (Türkiye Gazetesi yazarı)
Hilal Kaplan (Yeni Şafak gazetesi yazarı)
Mustafa Karaalioğlu (Star Gazetesi yazarı)
Nihal Bengisu Karaca (Habertürk Gazetesi yazarı)
İbrahim Karagül (Yeni Şafak Gazetesi yazarı)
Hasan Karakaya (Yeni Akit Gazetesi yazarı)
Ahmet Kekeç (Star gazetesi yazarı)
Fuat Keyman
Fehmi Koru (Zaman Gazetesi yazarı)
Etyen Mahçupyan (Zaman gazetesi yazarı)
Orhan Miroğlu (Star Gazetesi yazarı)
Mehmet Ocaktan (Akşam Gazetesi yazarı)
Ayhan Ogan (Doğu Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar Heyetin'deydi)
Yıldıray Oğur (Türkiye Gazetesi yazarı)
Mahmut Övür (Sabah gazetesi yazarı)
Cengiz Özdemir (Skyturk 360)
Avni Özgürel (Radikal gazetesi yazarı)
Taha Özhan (SETA Vakfı Başkanı)
Fadime Özkan (Star Gazetesi yazarı)
Can Paker
Erdal Şafak (Sabah Gazetesi yazarı)
Abdulkadir Selvi (Yeni Şafak Gazetesi yazarı)
Ahmet Taşgetiren (Star Gazetesi yazarı)
Kurtuluş Tayiz (Akşam Gazetesi yazarı)
Salih Tuna (Yeni Şafak gazetesi yazarı)
Hüseyin Yayman (Vatan Gazetesi yazarı)
Sevilay Yükselir (Sabah Gazetesi yazarı)
 
 
KATILAN BAKANLAR
 
Toplantıya, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Ali Babacan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım katılıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (52)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • T.C AKIN05 Ocak 2014 13:39

    ULAN YABANCILAR HATA İSARİLİN VERECEĞI ZARARIN BİN KATINI VERİYORSUNUZ KAPİTALİST SÖMÜRÜYÜ AKLAMAK İÇİN MÜSLÜMANLIŞİ KULALANIYOR YOLSUZLUK HIRSIZLIĞI MÜSLÜMANLIK DETARJANIYLA YIKIYORSUNUZ BUNDAN BÜYÜK ZARAR VERMEZDİNİZ AMA MÜSLÜMANLARIN BU FÜTÜRSUZLUĞA GIKI ÇIKMIYOR

  • ass05 Ocak 2014 10:43

    nedense hükümet kendine yalakalık yapan gazetecileri cağırmış genelde

  • Kenan komutan05 Ocak 2014 02:51

    Cumhuriyet gazetesinden bir kişi bile yok, neden acaba?:) muhtemelen zihniyeti uyuşmamıştır başbakanla..katılanlarında zaten kim oldukları belli, hükümet yağdanlıkları.. Başbakana ordaki gzetecilerin sorması lazımdı; içişleri bakanının oğlu ne iş yapıyormuş, sanayicimi yoksa fabrikatörmü 60 bin tl kira verip nasıl daire tutuyormuş ? Bırakalım bu palavraları, deniz fenerinin üstü örtüldü ama bu sefer yemezler..

  • mehdi05 Ocak 2014 01:11

    senin yerine herhangi biri başa gelsin tercihimdir, dünyada biri ölecek seç deseler hiç düşünmeden seni seçerim

  • arda05 Ocak 2014 01:09

    akpartiymiş, ayakkabı kutusu partisi deyin şuna

  • arda05 Ocak 2014 01:08

    ne ikiyüzlü, riyakarsın. sanki o davaları ben yaptırdım.. bu halk eğer ki hala daha enayi gibi seni destekliyorsa varsın bu ülke de paramparça olsun. onursuz yaşayacağıma, varsın bir ülkem olmasın mülteci yaşarım daha iyi

  • yargıya bak sen04 Ocak 2014 21:44

    Erdoğan ''Yargı, üzerine vazife olmayan bir şey yapmaya kalktı. 17 Aralık'ın devamıdır. Her ikisi de paralel devletin işidir'' ifadelerini kullandı. yargıya bak sen, meğer ikiye ayrılıyormuş.. ön yargı ve paralel yargı :((((

  • T.C AKIN04 Ocak 2014 20:13

    BUKADAR MASUM İNSANLARA ÇEKTİRDİĞİN BEDELİN NASIL ÖDEYECEKSİN EROYAN ONLAR AYAKKABI KUTUSU DOLU KABUL ETMEZLER SENİN SÜLÜKLER GİBİ

  • doğa04 Ocak 2014 20:12

    vucut dilinden daha önemli ülke meselelerini konuşuyoruz

  • KABİR AZABI.04 Ocak 2014 19:47

    Nedn diğer GAZETELERDEN kimse yok neden kendi tarafını destekleyen gazetelere yerverdin evet bu millet sana sandıkta gösterecek gerçekleri geçen TV yon haberlerinde türkiyenin içine yerleştirdiğin 400,000 suriyelileri açıkla onlardan alacağın oylarımı hesaplıyorsun ben buradan MUHALEFET PARTİLERİNİN başkanlarına sesleniyorum suriyeden gelenlerin hiçbirine oy kullandırtmayın hatta 200,000 taneside hatay sınırında karakollarda yaşıyorlar savcılar vede hakimler hemen göreve başlasınlar.öyle bedavadan oylar larak bu ülkenin başına geçemezsin seni bu halk artık istemiyor.başta üyen olarak ben.

  • :)04 Ocak 2014 18:44

    yorum yok. herkes bilirki temiz para var, kirli para var.... Allah ıslah etsin.

  • barsagündem 04 Ocak 2014 18:19

    illa sesimizi çıkarınca yayınlıyonuz dimi

  • vay uyanık borsagündem 04 Ocak 2014 18:00

    ak parti li olunca nedense yorumlarımız yayınlanmıyor tarafsız olun biraz neden işine gelen yorumu yayınlıyon işine gelmeyeni yayınlamıyon

  • ortaboy yatırımcı04 Ocak 2014 17:55

    orduya camaat ile beraberce kumpas kurdunuz orada kadrolaşamdığınız için !!! şimdide haberi yokmuş gibi oynuyor milletle !!!

  • millet 04 Ocak 2014 17:39

    millet kefeni giyip yollara düşmüş bu sevda bitmez yollardayız düştük yollara bee usta

  • santos04 Ocak 2014 17:27

    zamlar+vergiler = ne dediğiniz hiç umurumda değil = sizlerden nemalananlar ihale alanlar bankamatik işlere yerleştirilenler danışmanlar sayenizde bedavadan geçinenler dinlesin oy versin (vatandaş güveneceği sağlam oy vermeye değer parti bulsa % 15 den fazla oy alamazsınız alternatifsizlik tek gücünüz)

  • fidel04 Ocak 2014 17:17

    fed 2 sene daha piyasaya para vereceğini 2017 de para çekmeye başlayacağını söyledi demek ki o zamana kadar size birşey olmaz

  • bakali04 Ocak 2014 17:15

    1-2 sene daha öyle böyle gider bu işler ve ekonominin durumuna göre halk duruma bakar o yolsuzluk yapmış bu şunu yemişe kimse bakmaz herkes cebine girene çıkana bakar

  • melih04 Ocak 2014 17:14

    zenginimiz diyet öder askerimiz fakirdendir, akp borazanlığı yapan fakirler ahmak olmayın, bu rüşvetçilerin, hırsızların tarafını tutmayın

  • KUL HAKKI YİYENLER04 Ocak 2014 16:33

    Yolsuzlukları yapanlar, rüşvetleri alanlar, Tüyü bitmemiş Yetimin haklarını yiyenler Meclis'te. Sen neredesin? Sen ne anlatıyorsun? Savcı'ları çalıştırmıyorsun, Yolsuzlukları ortaya çıkaran Emniyeti darmadağın ediyorsun. Yanına Yandaşları toplamışsın, kendin çalıp kendin dinliyorsun.

  • ahmet04 Ocak 2014 16:06

    meclis başkanı bile söylüyor hukuk bitmiştir....

  • windy04 Ocak 2014 15:56

    gemi su almaya başladı rüzgar da kesiliyor bakalım tayfalar napacak

  • Düşünen Adam04 Ocak 2014 15:44

    Toplantıya katılan Sn.Gazeteci ve Yazarlar Sn.Başbakan'a Bilal Erdoğan'ın ifade vermeye ne zaman gideceğini, AKP'nin gelecek seçimi açık ara önde bitirmesinin adalet önünde aklanmayı sağlayıp sağlamıyacağını, terör örgütlerine yataklık suçlaması hakında ne düşündüğünü sormuşlarmıdır acaba? Kesinlikle soramamışlardır, o halde gazeteci ve yazar olarak o toplantıya katılmalarının anlamı nedir?

  • Ayla Akcan04 Ocak 2014 15:22

    Bu ne utanmazlıktır. Seninkilerde kürsüde uyuyor. Onlara niye birşey demiyorsun?

  • temel04 Ocak 2014 15:12

    sayın başbakanım ergenekon ve diğer davalarda savcılar iyiydi işlerini yapıyorlardı (müdahele etmeyelim diyordun) şimdi ne değişti de tu kaka oldular

  • exper04 Ocak 2014 15:09

    Sözünün eri isen; oğlun neden ifade vermeye gitmiyor?

  • ortaboy yatırımcı04 Ocak 2014 14:59

    bütün iktidar borazanı yandaşları toplamış ne yazacaklarını söyleyip taktik vermiştir !!! hepsi cumhuriyet düşmanları nede olsa !!!

  • T.C AKIN04 Ocak 2014 14:50

    KARAPARAYLA İMAM HATİP YAPTIR RÜŞVETLE ÜMREYE GİT İSTE MÜSLÜMAN

  • cevval04 Ocak 2014 14:37

    bir yığın sitede akp nin hırsızlığını savunan ak gençlik takımıyla dolu yazılar var, halkın gözünü boyamaya çalışıyorlar, objektif bakın olaylara, yalanlara kanmayın

  • metin04 Ocak 2014 14:35

    paylaşılan rüşvet abdest bozmaz paylaşılmayan rüşvet düzeni bozar dış mihrakları tahrik eder

  • eksik kadro04 Ocak 2014 14:33

    acunla rıdvan neden yok ? hakan şükür de diyecektim ama o ayrılmış evde tv izleyecekmiş millete evden hizmet edecekmiş

  • helal04 Ocak 2014 14:31

    ülkenin ne kadar büyük düşünür ve bilge adamı varsa çağrılmış

  • trend04 Ocak 2014 14:29

    dış politika duvara çarptı ekonomi de libya mısır ırak irandan gelen ve fed in bedava sıfır faizli bol paraları ile yüzdürüldü, yani ekonominin de duvara çarpması yakındır bunu fırsat bilenler de açılımı daha da açmanı ve çok farklı taleplerle gelip santaj yapacaklar ülkeyi karıştıracaklar her yere taviz üstüne tavizler verilse de yalancı baharın sonu kış olacak en az 10 yıl sürecek istikrarsız bir türkiye bekliyorum

  • T.C AKIN04 Ocak 2014 14:23

    KARAPAR (KARI SATARAK KAÇAK SİLAH SATARAK ESRAR SATARAK KAZANILAN PARA) İMAM HATİP YAPARSAN ERSOYANLARI YETTİŞTİRİRSİN BU PARAYLA KİRALANAN JETLE ÜMREYE GİDERSEN BÜTÜN GÜNAHLARIN AFOLUR İŞTE SİZE MÜSLÜMAN

  • santa04 Ocak 2014 14:17

    herşey iyi güzel de barzani de 3 gün önce açık açık toprak talebinde bulundu acaba bu cesareti nasıl buluyor

  • YOLSUZLUKLARI ÖRTEMEZSİNİZ04 Ocak 2014 14:13

    Başbakan onu bunun boşver, Rüşvet Abdest bozar mı?

  • LOUP04 Ocak 2014 14:04

    KURESEL SUIKAST YOK HIRSIZLIK VAR YOLSUZLUK VAR HALAK GELDIMI ALLAH ALLAH KENDINIZE GELDIMI ISTEMEM YAN CEBIME KOY

  • SON ÇIRPINIŞLAR04 Ocak 2014 13:46

    HUKUKU,ADALETİ,YARGIYI,İNSAN HAKLARINI HER ŞEYİ YOK ETTİN. CUMHURİYET TARİHİNDE SENİN KADAR HUKUKU BU KADAR KÖTÜ HALE GETİREN BİR BAŞBAKAN GELMEDİ. SÖZÜN ÖZÜ 1) Rüşvet almak ve vermek dinde yasaklanmıştır. 2) Rüşvet ve yolsuzluk, yolunu kaybetmişlerin yoludur. 3) Bir gün Allah huzurunda, yaptıklarımızın hesabını vereceğiz.

  • borcacı !04 Ocak 2014 13:34

    borsacı, izlemişken sorsaydın yaa şu goldaş yolsuzluğunun ihalesi kime kalacak diye :)

  • Turan04 Ocak 2014 13:31

    Hakimler ve savcılar devlet memuru olduğu için konuşamazlar hallerini arz edemezler ama sizler konuşursunuz suçlarsınız.Herkes hukuk diyor.hukukun üstünlüğü diyor bizde bekliyoruz hukukun üstünlüğünü.bu üstünlüğü artık görmek istiyoruz ülkemiz birinin insiyatifi ile değil mihnetsiz yükselsin

  • Yolcusunuz04 Ocak 2014 13:30

    Halk hiçbirini gazeteci olarak görmüyor. Sadece başbakanın şakşakçıları ve yandaşları olan kişiler. Halkın gözünde zerre kadar itibarı olmayan insanlar bunlar.Hepiniz yakında yolcusunuz.

  • Yandaş Medya Patronları04 Ocak 2014 13:28

    Yandaş Ciner Medyası,Ferit Şahenk Medyası, Aydın Doğan Medyası ve diğer yandaş Tv kanalları her zaman olduğu gibi başbakana yalakalıklarına Canlı yayınla devam ediyorlar. Halk hepinizin ne mal olduğunu geçte olsa artık öğrendi.Hükümetin işi bitti gidiyor bakalım siz Halkın yüzüne nasıl bakacaksınız Ferit Şahenk,Turgay Ciner,Aydın Doğan?

  • Yandaşlarla beraber04 Ocak 2014 13:22

    Sadece Yandaş basını çağırmış.Halk senin Yandaşlarla sarmaş dolaş olmandan bıktı. Yüreğin yiyorsa, Bekir Coşkun'u, Emin Çölaşan'ı, Uğur Dündar'ı, Mustafa Mutlu'yu, Sabahattin Önkibar'ı, Can Ataklı'yı ve diğer muhalif gazetecileri çağır...Bunlarla Körler sağırlar birbirini ağırlar şeklinde takılmaya devam edersin ancak.

  • Artık Mağduru Oynama04 Ocak 2014 13:18

    Herkes biliyor ki; İran'la yapılan usulsüz Altın Ticareti, Halkbank'la yapılan para transfer alışverişi, Halkbank genel müdürününde bu işlerin içinde olduğunu,Razzab denilen kişinin bu işde piyon olarak kullanıldığını, bu kara para ticaretinin parasal değerinin 100 milyar euro olduğunu ve hepsinin başbakanın kontrolunde yapıldığını artık bilmeyen yok.

  • Ne kadar Pişkin04 Ocak 2014 13:13

    Halk söylediklerinin hiç birine inanmıyor.Cumhuriyet Tarihinde hiç bir başbakan Yolsuzlukların ve Rüşvetlerin üzerini senin gibi örtmeye çalışmadı.Hepsi Yargılanıp suçluların ortaya çıkarılması için elinden geleni yaptı. Sen bir istisnasın çünkü Yolsuzlukların ve rüşvetlerin yanında yer alan ve taraf olan bir başbakansın. Artık Dış Güçler, Faiz Lobisi, Cemaat palavralarına da Halkın karnı tok..

  • SANA GÜLE GÜLE.04 Ocak 2014 12:57

    30 martta neler olacağınıda göreceksin sayın başnakn sen bizlere çok güvenme yani halen üyesi olduğumuz akp ye bizleri kırdın birker hangi yüzlen bizlerden oylar isteyeceksin biz emeklilerin ağzına ettin çoluk çocuğumuz açlık sınırı altında yaşamaya mahküm ettin şimdi hangi yüzlen bizlerden oy istiyorsun sen ancak sana yağcılık yapanlardan oy dilen bu ülkeye yaptıkların ne yazıkki TBMM lisi içindeki bakan hırsızların evlatları ortaya çıkınca neyazıkki bizlerin sana olan güveni bitmiştir şimdi senin etrafında dönenlerden oylar isteyebilirsin.

  • orhun04 Ocak 2014 12:55

    sizin cep doldu da bizimki boşaldı, size her daim fayda var zaten bu işlerde

  • orhun04 Ocak 2014 12:54

    gene yalanlara devam

  • Borsacı04 Ocak 2014 12:25

    Borsaya dikkat edin her an füzeleme yapabilir. Dikkatle izledim konuşmayı. Bu işler şeytanın işi demedi ama anlattıklarından o çıkıyor. Tamamen dış güçlere havale etti. Bu işlerin sonundan hayır çıkar dedi. Cemaate yüklenmedi ama devlette dini yapılanmanın önünü kesecek. Din işi ile devlet işini sanırım iyice ayıracak. Yakında Baykal ile filan görüşebilir. Zaten barolar birliği ile görüşecekmiş.

  • T.C AKIN04 Ocak 2014 12:11

    ERSOYANLARLA ŞAKŞAKCILARI YOLSUZLUĞU KAPATMAYA ÇIRPINIYORLAR

  • Gg04 Ocak 2014 12:06

    İnsanlarin kafasini karistiriyolar varya iyice

  • Murat04 Ocak 2014 11:46

    Yalanlarına yeni halkalar ekliyor yolsuzluk hesabı vereceği yerde hırsızı haklı çıkarmaya çalışıyor çok yakışıyor