E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Dipsiz Göl talimatı: 4 maddelik eylem planı---

Erdoğan'dan Dipsiz Göl talimatı: 4 maddelik eylem planı

Erdoğan'dan Dipsiz Göl talimatı: 4 maddelik eylem planı
22 Kasım 2019 - 16:32 borsagundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da talimatlarıyla Dipsiz Göl'ün eski haline getirilmesi için 4 maddelik bir eylem planı belirledik" dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Doğal güzellik olarak hepimizin bildiği Dipsiz Gölü'müzle alakalı istemediğimiz bir süreç yaşandı. Buna ilişkin Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da talimatlarıyla Dipsiz Göl'ün eski haline getirilmesi için 4 maddelik bir eylem planı belirledik. Bakanlığımız, bakan yardımcımız ve ilgili genel müdürlüğümüzle olayı yerinde takip ediyoruz, valiliğimizle bu süreci yürütüyoruz" açıklamasında bulundu.

Kurum'un açıklamasının devamında şunlar öne çıktı:

Bakanlığımız, bakan yardımcımız ve ilgili genel müdürlüğümüzle olayı yerinde takip ediyoruz, valiliğimizle bu süreci yürütüyoruz.

Gölümüzü eski haline getirecek, göl kıyısındaki mikroorganizmaları yeniden canlandıracak ve aynı su seviyesini koruyacak şekilde su takviyesi de yapıyoruz.

Bundan sonra Türkiyemizin neresinde olursa olsun yapılacak kazılara ilişkin bakanlığımızdan ÇED raporu alma zorunluluğu getirdik. Define aramalarının da önüne geçmiş olacağız.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ilkgun dalih24 Kasım 2019 11:13

    dipsiz gol ile ilgili suclu bulundu efendim iki tane alt duzey memur.. peki topragi kazan suyu bosaltan nerde vali nerde belde baskani nerde. sonra tekrar bu bozulan goleti duzelten kim devlet mi bu masraf devletin cebinden mi cikiyor .demek bu milletin vergi veren serefli insanlarinin parasi bu golu duzetmek yani birinin bozdugunu ki o mesuliyetsizin hatasini yanlisini nasil kabul ederseniz oyle en dogrusu mesuliyetsiz sorumsuz diyelim. evet onun bozdugunu odetmek dogru mu.bu millet bu kadar mi hice aliniyo.

  • Cego 23 Kasım 2019 11:34

    Bırakın ya hiç utanmanız da yok. İşiniz gücünüz yalan dolan. Şimdide taşıma su ile gölü havuz yapıyorsunuz.

  • YORUM22 Kasım 2019 23:16

    Dünya alemi bize güldürdünüz ya.... ne yapacaksınız, göl ü 12 bin yıl önceki haline getirebilecekmisiniz? siz çevreyi betondan ibaret sanıyorsunuz, ne de olsa inşaat sektöründen geliyorsunuz. Sizin gibi çevre bakanı dostlar başına...

  • vatandaş22 Kasım 2019 22:49

    birşeyide kendin akıl et bakan bey. herşeyi birileri talimat vercek diye bekleme

  • Ozan22 Kasım 2019 21:32

    Qatarlılara satalım.

  • Ahmak group sizi 22 Kasım 2019 21:16

    Ilk önce talan edilmesine izin verin sonra iş yapacak gibi masal anlatın.

  • BENGIN22 Kasım 2019 20:05

    bir eylem planı da benden dipsiz gölü dolduralım yerine AVM yapalım.

  • Kaçan Grup22 Kasım 2019 19:19

    o göl öldürülmüş artık, dirilmez. su doldurursunuz dipsiz havuz olur. dipsiz göl olmaz.

  • RİZEli mulivbjk22 Kasım 2019 18:43

    Bir emir daha alsanızda şu itibarını ve degerini yerlere düşürdügünüz EKGYO liğınada bir oksijen verseniz...geri alım proğramı açıklayarak yatırımcıyı kandıran, diri diri mezara koyan ve karsılığında hediye olarak bakanlık alan sayın KURUM..sayenizde bu hale geldi bu KURUM...sen ne edip durun..işiniz gücünüz riv riv riv haydi millet bahcelerine lay lala lala..

  • bir yorum.22 Kasım 2019 18:17

    gölün doğallığı kalmadıktan sonra gizli borularla oraya su götürsen ne olur. Türkiyede doğa harikası yerlerin envanteri çıkarılmalı ve yasalarla korunmalı .Buralara zarar verenleri en az 20 yıl hapis cezası verilmeli ve para cezasınada dönüştürülmemelidir. Bende yine doğa harikası ladik borabay gölüne gittim o gölü besleyen derelere çocuk bezi dahil herşey atmışlar.Dünya çok kalabalık çook.Yeter artık bu kadar çocuk yapmayı bırakınn doğum kontrolü yapılması şarttır.

  • Erke 22 Kasım 2019 18:03

    Hikaye adamlar yiyo paso

  • Itri22 Kasım 2019 17:32

    O kazıya izin verenlere gereken ceza verilmeli. Ibret olsun

  • Okie Dokie22 Kasım 2019 16:58

    Salda gölünün altında define olduğunu düşünüyorum. Ben de Salda gölünü kazdırayım bari :)

  • Pala22 Kasım 2019 17:31

    O işin ihalesi çoktan yapıldı