E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan çarpıcı yorum: Bir tane bile müslüman yok---

Erdoğan'dan çarpıcı yorum: Bir tane bile müslüman yok

Erdoğan'dan çarpıcı yorum: Bir tane bile müslüman yok
27 Kasım 2019 - 13:32 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Müslümanlar olarak üzerimize serilen ölü toprağından hala kurtulabilmiş değiliz. İslam alemi, bir duvarın tuğlaları gibi yek diğerine kenetlenemediği için kolayca manipüle ediliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde 35. İSEDAK (İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi) Toplantısı Açılış Töreni’nde konuştu. Erdoğan, "Müslümanlar olarak üzerimize serilen ölü toprağından hala kurtulabilmiş değiliz. İslam alemi, bir duvarın tuğlaları gibi yek diğerine kenetlenemediği için kolayca manipüle ediliyor" dedi. Birleşmiş Milletler'in yapısını da eleştiren Erdoğan, "İslam aleminin kendi geleceği üzerinde özgürce karar alma ve uygulama kararı yoktur. Dikkat ederseniz. Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyi daimi üyelerinden 5 tanesinin içinde bir tane Müslüman ülke yoktur. Bu adaletsiz sistemin devam etmesi mümkün değildir. Her şey bu 5 daimi üyenin hatta 1 tanesinin dudaklarının arasında onlar ne derse o. Dünya beşten büyüktür çağrımızın gerisinde işte bu gerçekler vardır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

İSEDAK Başkanı sıfatıyla güzel İstanbul'umuza hoş geldiniz diyorum. Buradan sizlerin aracılığı ile dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerimize en derin muhabbetlerimi gönderiyorum.

İSLAM DÜNYASINA ARNAVUTLUK ÇAĞRISI

Deprem haberini aldıktan sonra Arnavutluk Başbakanı ile dün iki kez telefonla görüştük. Bugün toplantımızı kendisiyle paylaştım. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettim. Gece yaptığım görüşmede ölü sayısı 26, yaralı sayısı 600 civarındaydı.

Bütün bu yıkılan binalarla alakalı Arnavutluk’un yanında yer almamız inanıyorum ki biz özellikle İslam Kalkınma Teşkilatı’mızın da görevi olsa gerek bu adımı atmakta fayda var diye düşünüyorum. Kargo uçaklarımızı Kızılay’ı ve AFAD’ı Arnavutluk’a göndermiş bulunuyoruz. Yardım TIR’larının da gün içerisinde Arnavutluk’a ulaşacağını umuyorum.

Arnavutluk’un yanında yer almamız hepimizin görevi, tüm katılımcılar her yardımı yapacaktır. Ben bu buradan tüm İslam dünyasını yardıma çağırıyorum.

SÖZ KONUSU MÜSLÜMANLAR OLUNCA...

İslam alemi terörden iç çatışmalara cehalete kadar pek çok tehditle yüzleşiyor. Buna Batı’dan yabancı düşmanlığı ekleniyor. Neye ve kime hizmet ettiği aşikar olan terör örgütleri camilerimizi okullarımızı Pazar yerlerini kan gölüne çeviriyor. Açlık sefaletin en yoğun hissedildiği ülkeler ne yazık ki yine İslam ülkeleridir. Müslümanlar olarak üzerimize serilen ölü toprağından hala kurtulabilmiş değiliz. Rabbimizin bize sunduğu doğal kaynaklarımız ne yazık ki halklarımızı değil batı ülkelerini zenginleştiriyor.

MÜSLÜMAN CANI KADAR UCUZ BİR META YOKTUR

Yaşananlarda güvenlik konseyi gibi kurumların acziyetinin büyük rolü vardır. Adında İslam olan taşeron terör örgütlerinin katlettiği yine Müslümanlardır. Günümüz dünyasında maalesef Müslüman kanı Müslüman canı hayatı kadar ucuz bir meta yoktur. Varil bombaları altında can veren 1 milyon Suriyeli kardeşimiz birilerinin gözünde sadece istatistikten ibarettir.

HER ŞEY 5 DAİMİ ÜYENİN DUDAKLARI ARASINDA

İslam aleminin kendi geleceği üzerinde özgürce karar alma ve uygulama kararı yoktur. Dikkat ederseniz. Birleşmiş Milletler Güvenlik konseyi daimi üyelerinden 5 tanesinin içinde bir tane Müslüman ülke yoktur. Bu adaletsiz sistemin devam etmesi mümkün değildir. Her şey bu 5 daimi üyenin hatta 1 tanesinin dudaklarının arasında onlar ne derse o. Dünya beşten büyüktür çağrımızın gerisinde işte bu gerçekler vardır. 5 daimi üye 15 geçici üye, bu 15 geçici üyenin için de bir iki Müslüman ülke yer alıyor diye lütfen kendimizi kandırmayalım. Önce kendimize inanalım. İslam İşbirliği Teşkilatı olarak gücümüz fark edelim kendimizi iyi tanıyalım iyi anlayalım ve tavrımızı da ona göre belirleyelim Bosna’da Ruanda’da Suriye’de yaşananlara çare bulamayan Birleşmiş Milletler sorunlara çözüm getiremez. BMGK’nın yapısı dünya nüfusunun yapısı göz önünde bulundurularak şekillendirilmelidir. BM yapısının yeniden belirlenmesi çağrısını yineliyorum. Bizler Müslümanlar olarak 21. Yüzyılın adalet savunucuları olmak zorundayız.

TÜRKİYE OLARAK SAVUNMAKTA KARARLIYIZ

Hiç şüphesiz zulüm olduğu müddetçe adalete inanan adalet savunucuları da olacaktır. Kardeşliği sadece sözde bırakmamalı teknik, ticari, kültürel, sosyal tüm boyutları ile harekete geçirmeliyiz. Mesele gücümüzün kapasitemizin farkına varmalıyız. Teşkilat bugün 56 üyesi ve 5 gözlemci üyesi ile birlikte Birleşmiş Milletler’den sonra en etkin kuruluştur. Tepki gösterilmeyen her zulüm zalime fırsat vermekten başka bir işe yaramayacaktır. 3 dinin kutsal kenti Kudüs’ü yağmalayanlar çok büyük bir yanlışın içindedir. Filistinlilerin haklarına saygı duymayan İsrail tüm bölgenin geleceğini riske atıyor. Batı’nın İsrail’i böyle şımartması gerilimi körüklemekten başka işe yaramıyor. Türkiye olarak Kudüs’ün mahremiyetini savunmakta kararlıyız.

Batılı ülkelerdeki saldırılara karşı ortak hareket etmezsek korkarım ki Müslüman diasporayı çok daha karanlık bir gelecek beklemektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çetin Bayraktar 28 Kasım 2019 10:35

    Bırak bu işleri İsrail'den madalya alıyorsun onların hesabına çalışıyorsun İslam ülkelerini suçluyorsun sanki bizim onlardan bir farkınız varmış gibi onlar kime hizmet ediyorsa bizde ona hizmet ediyoruz.

  • Bika28 Kasım 2019 07:30

    İİT 'deki ülkelerin hepsi müslüman, temsilcileri otellerde toplanıp yiyip içmekten başka ne iş yapıyorlar. Suriyeli mültecilerin ekonomik yükünü Türkiye'yle paylaşmıyorlar. 

  • reiss27 Kasım 2019 23:18

    eee.. değerli dostun putin... kıymetli kankan trump.. bunlar bile musluman deil. düşman ise terör devleti esad... varil bombası atan esad terörsit devlet yöneticisi.. ama silah dağıtan trump mektup yazacak kadar kankan. silahları masumalra verıyor bir sürü kan akıyor abd muttetık... rusya silah veriyor ırak ve suriyede aşiretleri yönlendırıyor kan akıtıyor.. rusyada değerli dostun putun... esad neden dostun deil? esad fakir.. gariban... yokluk içinde bir devlet başkadı. senden zayıf bir devletin yöneticisi.. ama senden buyuk olanlar dostun kankan... ahahaha reisim benim inadına inadına.. ama bizden bukadar bu sene saf deiştirdik. nantor deiliz haaa.. hıı.. reisim seviliyorsun

  • AHMET ÖZBİR27 Kasım 2019 21:37

    OSMANLI 600 yılı aşkın adaletle hükmetti, zulmün ve zalimlerin kökünü kuruttu, mazlumların sığınak merkezi oldu. Başarısının sırrı Ehl-i sünnet itikadı üzre yaşamaları, daima İslâm âlimleriyle istişare ederek aldıkları kararlar ve ilme verdikleri değer sebeptir. REİS'im süper güç Türkiye'nin mutlaka DAİMİ ÜYE OLMASI SAĞLANMALI veyahut BEŞ DAİMİ ÜYELİK STATÜSÜ LEŞ'lenmeli, bu gidişata DUR DENMELİDİR!.

  • Türkoğlutürk 28 Kasım 2019 07:46

    Tarih oku. Balkanlarda Osmanlı'nın zulmü olmasaydı isyan çıkarmıydı. Anadolu niye karanlıktı. Bilim neden gelişmedi. Saraylar hangi tarihte hangi parayla yapıldı. Çanakkaledeki makineli tüfekler alman malıydı. Sen en iyisi deniz som un rönesansda neredeydin kitabını oku.

  • Gercekci27 Kasım 2019 21:23

    Müslüman yok derken kendinize baktinizmi acaba

  • Tam komedi 27 Kasım 2019 18:07

    Dindar nesil mi ? Biat eden nesil mi ? Dinde sorgulayan insan sevilmez !!!

  • vatandaş27 Kasım 2019 17:30

    Müslümanlar üzerindeki ölü topraktan kurtulmak istiyorsan reis eğitim eğitim eğitim tek çözümdür. Fakat  partinizin ve tabanınızın genel zihniyeti eğitime ve eğitilmiş insana hain gözüyle baktığı için bu eksikliği hep görmezden geliyorsunuz.  ahlakı camiyle İmam Hatiple getirebileceğinizi düşünüyorsunuz ki en teme hatanız bu. Genel insanı ahlak eğitilmiş insanla sağlanır. Eğitilmiş insan aynı zamanda üretir keşfeder ve çalışkandır. Zararı çok azdır vs vs vs  kabul edin bunu artık.

  • Kadı27 Kasım 2019 18:30

    İngilizlerin emirlerine uymak zorunda ingilizler heryerde imam hatip olsun ister ,ister ki zamanla cahil olan bir milleti kolay yok edelim

  • Hamid27 Kasım 2019 16:36

    Hepsi Bosna'da Reis. Git gör bence.

  • ...27 Kasım 2019 15:59

    eee  son  müslüman zarraf ve melluha gçek di.. onlarda sahenden kayboldu . ahaha.. trt

  • Kadı27 Kasım 2019 15:04

    Bir egemen bağış ayeti der ki : üç beş ayet sallıyom bakara makara diye kuranla alay ettiğinde siz sözde müslümanlar arka çıkmıştınız birinizden de bir ses çıkmadı sizi gidi ne diyanet ne bir cemaat ses etmediniz sizler islamı kullanarak yok ettiniz

  • belirsizlik27 Kasım 2019 21:50

    bir chp li bakara makara deseydi bak gör ülke ayağa kalkardı ama egemen denen herif ödüllendirildi büyük elçi yapıldı.

  • Keklik27 Kasım 2019 14:35

    Müslüman değil insan olmak lazım zulme karşı gelmek için. Uygur müslümanları abd den destek buluyor da türkiyeden bulamıyor. Filistini azerbeycan tanımıyor ama brezilya tanıyor resmi olarak

  • Koala27 Kasım 2019 14:34

    Turkiyede 1 tane müslüman olsa, hapiste bebekli kadın tutuklu olmazdı

  • turan27 Kasım 2019 14:33

    hala seni yalnız bırakan araplardan medet beklemek hayret verici Türk Birliğini unutma 15 Temmuzdada milleti Ülkücüler Kurtardı unutma bunu 

  • Ali veli28 Kasım 2019 00:51

    Desiktir, ulkuculermis!!!! Utanmadan siyon, git baskanina bak rezilligi gor

  • ...27 Kasım 2019 13:56

    suriyede varya... heryer müslüman... eli silahlı hemde..hepsi Allah diyor ama... dinleri bir başka. 

  • helal olsun27 Kasım 2019 21:34

    eğitilmiş insandan bahsediliy laik din ayrımından değiil

  • Herekeli27 Kasım 2019 16:38

    Dinleri başka ondandır.

  • Homo laikus27 Kasım 2019 15:21

    Laikler hiç adam öldürmez, katliam yapmaz, mesela sovyet rusya, maocu çin, laik fransa, zaten suriyeDe dinci esad var