E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan çarpıcı dolar ve borsa açıklaması!---

Erdoğan'dan çarpıcı dolar ve borsa açıklaması!

Erdoğan'dan çarpıcı dolar ve borsa açıklaması!
26 Kasım 2019 - 13:13 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşma yaptı. Erdoğan, "Borsa 107 bin puanın üzerine çıkarak 18 ayın zirvesini gördü" dedi ve ekledi "Tüm milletime sesleniyorum. Doları bırakalım Türk Lirası'na dönelim."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li Özkoç'un AK Partili Zengin'e yönelik sözlerine ilişkin, "Önce bu şizofrenik vakaları parlamentodan temizlemek lazım. Bunun adımlarını atmak lazım. Bu şizofrenik vakalardan parlamentomuzu temizleyemezsek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu parlamentosuna yazık olur." dedi.

Erdoğan, "Bunca yıl başbakanlık yaptım, cumhurbaşkanlığı yaptım; en çok hayıflandığım konulardan biri, şöyle dişime göre bir ana muhalefet bulamayışımdır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Genel Merkez'de hem rutin çalışmalar hem de kongre ile çalışmalar sürüyor. AK Parti asla seçimden seçime milletin karşısına çıkan bir parti olmamıştır.

Bölgemizdeki gelişmeler karşısında kararlı ve onurlu duruş sergiliyoruz. Halka tepeden bakanların devrini sona erdirdik. Yönetim sistemini değiştirerek bunu kalıcı hale getirdik.

Eski Türkiye'de olduğu gibi kendi kabuğumuza çekilip iç çekişmelerle uğraşmıyoruz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bize düşen görev milletimizin güvenine layık olacak işler yapmaktır.

Ülkemizin 81 vilayetinin tamamında milletimizle gönül bağı güçlü teşkilat yapısıyla yolumuza devam edeceğiz. Şahsım başta olmak üzere her AK Partili davamızın ve hedeflerimizin tabii neferidir. Bizim gündemimiz nasıl daha iyi nasıl hizmet edeceğimizdir. Partimizi de buna uygun yönetmeye çalışıyoruz.

(Meclis'teki Ecevit tartışması)

Türkiye'nin 2. büyük partisinin manzarası bambaşka. Grup başkanvekili çıkıp 'haddini bildirin' ve 'ulan' diyor. Şizofrenik vakalar sadece sokakta değil parlamentonun içinde de var. Önce buradan temizlememiz lazım. Beklerim ki parlamentoda hakaret eden bu zat 'benim dokunulmazlık hakkımı kaldırın' desin.

Dokunulmazlık zırhı olmazsa bu şizofrenik vakaların gideceği yer belli. Akıl hastanesi... Hukuk devleti sınırları içinde kişisel hakkını, hukukunu korumak suretiyle grup başkanvekilimiz hakkını arayacaktır.

(Beştepe'ye giden CHP'li isim iddiası)

Güya bir CHP'li filmlere taş çıkartacak senaryoyla gizlice bizimle görüşmüş.  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi milletin evidir. Herkes gibi CHP'lilerin de buraya gelmeye hakkı vardır. Cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde Muharrem İnce bizimle görüşmek için Külliye'ye değil ama partimize gelmiştir.  İBB Başkanı İmamoğlu da geldi, onu da kabul ettik. Seçim sonrası tüm büyükşehir belediye başkanlarını da kabul ettik.

Türkiye'nin meselelerini ülkenin ikinci büyük partisi ile konuşmaktan tartışmaktan çekinmeyiz. Yaşananlar ne kadar saçma olursa olsun CHP'nin ibretlik halini ortaya koyuyor. 

Bu iddianın neresini düzeltelim bilmiyoruz. Böyle bir görüşme olmadı. Külliye'ye giren araç da çıkan araç da bellidir. Hiçbir CHP'liye genel başkan olması gerektiği yönünde telkinde bulunmadık. Kılıçdaroğlu'ndan daha ideal bir genel başkan olmaz. CHP'nin başında kimin olduğunu bizi ilgilendirmez. Yazar bugün özür dilemiş teşekkürler. Peki, bu iddianın üzerine 'doğrudur' diyerek adeta tüy diken genel başkan ne yapacak? İddia o kadar saçmaydı ki cevap bile verme gereği duymadım.

Yalan en önemli mesleğidir bu zatın. İddialar çürütülür ama bu zat aynı şeyleri söylemeye devam eder. CHP'li yetkililerin hala bizi suçluyor olması işin trajikomik tarafıdır. Şimdi yeni bir senaryo daha çıktı. Yatta bir aradaydılar. Şimdi birbirlerini suçluyorlar. 

İddianın sahibi belli değil, hedefi belli değil, en sonunda işi 'yandı bitti kül oldu'ya getirdiler. CHP kendi kendine bir orta oyunu oynadı ve artık bitti. Taht oyunlarını gölgede bırakan bir oyun seyrediyoruz. Onurlu bir siyasetçinin yapacağı iş özür dilemektir.

Mahalli seçimlerde kazandıkları birkaç belediye bunların dengesini iyice bozdu. Kendilerini yerden yere atmaya başladılar.

(Ekonomideki gelişmeler)

Ekonomideki toparlanma süreci tüm hızıyla sürüyor. Açıklanan her veri bu gerçeği doğruluyor. Kendilerini en güçlü hissettikleri dönemde yaşadıkları ortada. Rabbim ülkemizi ve milletimizi CHP afetinden korusun.

Borsa 107 bin puanın üzerine çıkarak 18 ayın zirvesini gördü. Perakende satış hacmi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 arttı.OECD Türkiye'nin büyüme tahmini yukarı revize etmiş durumda.

Tüm milletine sesleniyorum... Doları bırakalım Türk Lirası'na dönelim.

Tarım Kredi Kooperatifi Türkiye genelinde 500 noktada kendi satış mağazalarını açacak. Türkiye örneğine ancak savaş durumunda rastlanabilecek sertlikte bir ambargoyla karşı karşıyadır.

(Tank Palet Fabrikası)

Arifiye'deki bu Tank Palet Fabrikası, satılmamıştır, 25 yıllığına Katar ve Türk sermayesi BMC firmasına burası tahsis edilmiştir. Burada satış kesinlikle yok. Mevcut tanklarımızın, paletlerimizin tamiri burada yapılacak. Tank Palet Fabrikası'nın satışı kesinlikle söz konusu değil. Bay Kemal bunları öğren. 

Milli füze 'Bozdoğan'

Bize tüfek, tabanca vermeyince sandılar ki elimiz boş kalacak. Daha iyisini ürettik.

Milyonlarca dolar verip aldığımız havadan havaya füzelerin yerlilerin seri üretimi için gün sayıyoruz. Füzemiz, Milli Muharip Uçağımıza ve F-16 savaş uçaklarımıza monte edilecek. Ses hızını çok üstünde uçan füzemizin uçaktan atış testleri önümüzdeki yıl yapılacak. Testlerin ardından 2020'de TSK envanterine girecek.

Biz bu gündemlerle yolumuza devam etmekte kararlıyız. 

Erdoğan'dan flaş Ankara ve İstanbul açıklaması

Erdoğan: EYT ülkeyi çökertmeye dönük bir adım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (44)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerem28 Kasım 2019 07:39

    Katılıyorum doları boşverin isviçre frangı yada japon yeni alın :-)

  • mehmet yılmaz 27 Kasım 2019 00:55

    TÜRKİYE düşmanı  mankurtlar doların yükseliceğini soyleyen bankacılara inanıp 16 ay evvel 7,2 tl den dolar aldılar.0,55 krş olan akenerjiye koçun bankası 13 yıl ödemeli 850 milyon dolar borç verdiler yani yaklaşık 0,55 krş luk hisseye  10 katı  5,5 tl  verdiler.  hisse 10 günde  0,98 krş oldu  % 70 prim yaptı.keriz dolar mankurtlarını iyiki koçun bakası dinlemiyor.

  • mgros27 Kasım 2019 00:18

    güzel olcak

  • emre2726 Kasım 2019 23:48

    Burda ağlayıp duranlara söylüyorum. $ 2017 yazından beri kaybettiriyor. Borsada aylardır para kazanıyoruz çok şükür. Çok istiyorsanız siz gidin $ almaya devam edin. Borsada güven artırıcı tedbirler alınırsa çok daha iyi olacak.

  • AHMET ÖZBİR26 Kasım 2019 22:54

    "DOLAR'IN YERİ DOLAR AMA VATANIN YERİ ZOR DOLAR!" Reis'im, senin isteğin bizim için emirdir. Şerefime dövize elimi sürmeyeceğim, TÜRK'ÜN LİRA'SINA GÜVENECEĞİM, onun dışında kâğıt paralara dönüp bakmayacağım. Vatanımı yakmak isteyen DAHİLİ HAİNLERİN OYUNLARINI BOZACAĞIM, SENİNLE ÜLKEMİ UÇURACAĞIM!..

  • RİZE li mulivbjk26 Kasım 2019 23:33

    aç      ....tl en varmıki dolar alasın...

  • mustafa26 Kasım 2019 23:26

    sen zaten uçmuşsun akıl olarak...

  • arif26 Kasım 2019 22:25

    borsa 107bin oldu; doları bırakın TL varlıklara geçin diye açıklama yapılıyorsa hemen borsadan çıkmak lazım... Büyük ters yakındır

  • Kync26 Kasım 2019 22:09

    KOZAA 15 TL YAKIN ZAMANDA

  • mehmet yılmaz 26 Kasım 2019 21:28

     1 YILDA tukaş 1,35 tl den 8,00 tl ye geldi TÜRKİYE düşmanları 7,20 den  dolar aldılar 16 aydır AVUCUNU YALADILAR.185000 bin endekse kadar bekleyin dolarınızı  4,75 ten satıp 240000 endekse kadar kökü dışarıya paralel tv lerde  hisse tavsiye ederler. BAŞKAN ERDOĞAN her zamanki gibi yine size insaflı davranmış.ben olsam  doları tutan mankurtlara size 1 lot  HİSSE aldırmam.

  • Kadı26 Kasım 2019 22:35

    İthalatçı bilerek düşük dolar istiyon vatan haini senide biliyoz yorumlarını seni takip ediyoz sen dvm et

  • RİZE li mulivbjk26 Kasım 2019 22:20

    ottur günahı yoktur....haydi millet bahçelerine lay lala lala...

  • Numan ünalmış26 Kasım 2019 21:14

    Reisim sizin borsa danışmanınız galiba buluta karışmış yiğitler endeksi geçiniz bu ülkede borsa patronların legal soygun yeri oldu yasal bir temel i yok patron şirketini halka açıyor yıllarca milletin parasını kullanıyor temettü yok 10 yıl beklesen aldığın fiyatta değil sonrası ben kottan çıkıyorum deyip çekiliyor yada 3 / 5 hatta 10 şirketi borsada bir cepten diğer cebe aktarıyor paraları soyguna devam bir yasa çıkartılsa da bu soygunlar bitse birde bist de spk son aylarda bi volatile bazı bürüt takas tek fiyat oyunu çıkardı deynekçileri dikti 10 yıl aynı fiyatta kalmış bir hisse bir tavan yapacak olsa değneği kafasına yiyor sorun çok çözüm bekliyor borsaya girmiş borsa zedeler çözüm olmaz yasal altyapı oluşturulmazsa fenerle borsaya yatırımcı gelsin diye arasanız bulamazsınız saygılarımla reisim.

  • ahmet26 Kasım 2019 20:18

    guzel ulkemde herkes ekonomist olmus.ulkenin baskanına akıl veriyor.

  • Vatansas26 Kasım 2019 21:17

    Amerika faiz indirmeseydi ben görürdüm borsanida faizini de dolarinida reis şanslı adam yine dört ayağının üstüne düştü ama bu Suriyeliler reisi bitiricek başka birşeye gerek yok

  • mustafa26 Kasım 2019 19:34

    tamam işaret geldi borsayı satın dolarınız alın ne derse tersini yaparsanız kazanırsınız

  • köfteci26 Kasım 2019 19:21

    endeks dolar bazında 18 binlerde yani 2007 geri gittik ,aynı zamanda  amerikasından,avrupasından,rus borsasını al onlar zirvelerde biz diplerde

  • Eco 26 Kasım 2019 19:19

    İmf ye 30 milyon dolar borç ödendi. bunun üzerinden çok propaganda yapıldı, ama süreçte diğer kuruluş ve kurumlarda alınan 150 milyon dolar borca ne demeli? İmfye ödedin de devlet borcu azalmıştı yoksa katlamalı artmış mi mesele burda. Toplumla dalga geçilmesini

  • emre2726 Kasım 2019 23:43

    milyon değil milyar, 30 degil 23 lale seni

  • Eser 26 Kasım 2019 19:16

    150 milyon dolardan fazla doviz bazlı devlet borcu bar. Borçları ödenmesi için fojarı satmalı devlette toplayıp borcu ödenmeli

  • erol g.26 Kasım 2019 19:01

    ENDEKS 2000 YILINDA 3,5 DOLAR SEVİYESİNE YÜKSELMİŞTİ 2011 YILINDA 5 DOLARI GEÇMİŞTİ Şimdi ise 2 dolar bile etmiyor

  • mustafa26 Kasım 2019 19:36

    bu hesaba kalırsa 2013 de ev 180 bin lira 100 bin dolardı şimdi aynı paraya aynı yerden aynı özellikte sıfır 3 ev alıyorsun ederinin ne olacağına piyasa karar verir.Borsa şuan bu ekonomi ile 90 bin ederi yok tık yok piyasada fazlama var sadece

  • RİZEli mulivbjk26 Kasım 2019 18:58

    En son sizlerin çağrısı ile dolarimı 3400 tl ye bozdurup 0.77 cente EKGYO almıştım (eylül-ekim 2017 ). 1 milyar tl geri alım açıklaması yapılarak kaldirildım..bu kurumun değerini ve itibarını düşüren beyi bakan yaptınız..ben 27 aydır bu hissedeyim ve fiyatını merak ediyorsanız , sadece 0.25 cent...sizlere inanmamın mukafatı bu olmamalıydı sayın CUMHURUM...

  • HEDEF 135.00026 Kasım 2019 18:49

    REİS NE DİYORSA O ;YASTIK ALTINDAKİ DOLARLARI BOZUP TL' YE YATIRIM YAPMAK LAZIM.BORSA DA FİYATLAR İSKONTOLU.TREN KAÇMADAN YAKALAMAK LAZIM.

  • Selahattin Ölmez26 Kasım 2019 18:20

    Hep dolarınızı bozdurun dediniz hep bozdurduk ne zaman bozdurduysak hep zarar ettim .o yüzden yoğurdu üfyelerek yiyorum.riski dağıttım.bir anda bir olay patlıyor hop döviz de patlıyor.o yüzden portföyümde her zaman artık döviz ve altın bulunduruyorum.

  • mustafa26 Kasım 2019 19:37

    ne derse tersini yapın borsa sat dolar al pozisyonu tekrardan 83 binler görülecek borsada inanmayın

  • Dogrucu26 Kasım 2019 18:16

    Aselsan almayın hangisini alırsanız alin aselsan hariç yatırımcısını 2 yıldır perişan etti

  • Emekli26 Kasım 2019 18:08

    CB yıllardır mevcut iktidardan nemalanan kesime sesleniyor. Herkes üstüne alınmasın lütfen!

  • eee26 Kasım 2019 17:29

    tüyo ver reisss... ne alalım..hangi sektore teşvikler çıkacak.... kurumlar indirimi gelecek 

  • İstanbul lu26 Kasım 2019 17:25

    Aselsan hariç

  • ...26 Kasım 2019 16:44

    reisim benim....benzini ayarla.. hadi doları abd basıyor.... sen 50 kuruşuk benzın fiyatını bil ayarla o yeter bizlere reisiim benim.. bitanem... benzini elektrık doğalgaz elektık fiyatını bil düşecek de. o yeter.. boşver trump işlerini reisim seviliyorusn huuuu

  • Dolar bozdurun26 Kasım 2019 15:57

    Reis doları gece rüya da bile göremiyorum. Olsa canım sağolsun.

  • fafa26 Kasım 2019 15:07

    Sayın Cumhurbaşkanım,şu israfı ve gösterişi durdurup,dışarıdan borç almayı bırakırsak ne güzel olacak.

  • Borsada 100000 tl çarpıldım. Aman haaa...26 Kasım 2019 14:11

    Misafir

  • Kartal 26 Kasım 2019 19:24

    Çarpılman normal osur.. tan nem kapan borsamız var.

  • yaşar26 Kasım 2019 14:06

    ne zaman böyle dedi dolar pirimlendi inşallah bu sefer pirimlenmez...

  • Nuri26 Kasım 2019 14:00

    Tl yok ki dolar alalım.

  • Ali ERDOĞAN 26 Kasım 2019 14:17

    👍 çok beğendim 😁

  • turan 26 Kasım 2019 13:52

    BİZ DOLAR 3.90 DAYKEN BUNU YAPTIK 7 TL OLDU ŞİMDİ BİR DAHA BIRAKSAK GALİBA 10 TL OLUR 

  • Görünen köy26 Kasım 2019 13:52

    Ben Sterlin'e geçtim parite 1,50 üstü bekliyorum, Dolar/Tl yükselme tahmin etmiyorum çünkü Trump'ı kızdıracak birşey yapılmayacağı kanaati iyice oluştu bende. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • Tam komedi26 Kasım 2019 13:27

    Sayın başkan bende sizden milletim adına şunu istiyorum ; Lütfen dolarla yapılan ihaleleri TÜRK LİRASINA çevirin ve vatandaşa önderlik edin.

  • Tam komedi26 Kasım 2019 13:48

    Nerde TL ? Avrasya tünelinden Osman gaziye , havalimanlarından şehir hastanelerine hepsi dolar ile ! Yapılan bir kaç ufak ihaleden bahsetmiyorum !!! Müteahhitlerin yaşadığı kur sıkıntısı değil tahsilat !!! Kurumlar zamanında ödeme yapmıyor.

  • tl zaten26 Kasım 2019 13:36

    ee kaç senedir öyle yapılıyor zaten, bu yüzden müteahhitler ciddi sorunlar yaşıyor. 

  • vatandaş26 Kasım 2019 13:23

    Stopaj sonrası elimize geçen net faiz %10 iken neden TL'de duralım ?