E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Ayasofya talimatı---

Erdoğan'dan Ayasofya talimatı

Erdoğan'dan Ayasofya talimatı
05 Haziran 2020 - 09:35 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 1934’te Danıştay kararıyla müze yapılan Ayasofya’nın statüsünün değiştirilmesi için talimat verdiği öğrenildi. Erdoğan, “Ayasofya turistler tarafından ziyaret edilmeye devam edilebilir.Buna milletimiz karar vermeli” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, son günlerde ibadete açılması tartışılan Ayasofya da gündeme geldi. Erdoğan’ın bu konuda “Ayasofya’da namaz da kılınır, Fetih Suresi de okunur. Buna ancak ve ancak aziz milletimiz karar verir” değerlendirmesini yaptığı belirtildi.
Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet Vakfı’na ait olan ve İstanbul’un fethinin sembolü niteliğindeki Ayasofya’nın 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla müzeye dönüştürüldüğünü anımsattı. Erdoğan, kurmaylarına “Ayasofya için bir çalışma yapın, değerlendirip konuşalım” talimatı verdi.

ÇOK HASSAS OLUN, İYİ ARAŞTIRIN

Erdoğan, “Ayasofya cami olarak turistler tarafından ziyaret edilmeye devam edilebilir. Sultanahmet’te olduğu gibi. Buna milletimiz karar vermeli” değerlendirmesini yaptı. Erdoğan toplantıda, “Bu konuda çok hassas olun” talimatını da vererek, acele edilmemesini, konunun iyi araştırılmasını istedi. Toplantıda ayrıca, Ayasofya’da Fetih Süresi okunmasının tüm partilerden büyük ilgi gördüğü de değerlendirildi.

SEÇİM BARAJI İÇİN KOMİSYON

Siyasi Partiler Yasası ve seçim düzenlemeleri de toplantıda gündeme geldi. Erdoğan, “Bir çalışma yapalım, sonra bu çalışmayı değerlendiririz” derken AK Parti bu amaçla hemen komisyon kurdu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seçim barajının düşürülmesi önerisi gündeme gelirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 10 seçim barajının sıfıra indirilmesi ile ilgili de öneri yaptığı hatırlatıldı. Muhalefetin de olumlu yaklaştığı bu konuda yeniden bir çalışma yapılabileceği değerlendirildi.

VEKİL TRANSFERİNE KARŞI ÇALIŞMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ayrıca milletvekili transferini kısıtlayacak yeni çalışma ile ilgili de bilgi verildi. Avrupa modelleri incelenerek yapılan çalışmaya göre, partisinden ayrılan, tekrar dönemeyecek ve bağımsız kalabilecek. Transfer milletvekili ile grup kurulamayacak. Toplantıda kurmaylar, Avrupa’da transfer edilen vekillerle grup kurulamadığını, seçimle gelenlerle kurulabildiğini anlattı. Erdoğan da, “Biz siyasi ahlak ile ilgiliyiz. Bu çalışma yapılırken bu konuda hassas olun” dedi.

Erdoğan’ın toplantıda ayrıca, “Yeni kurulan partilerle de polemiğe girmeyin” dediği öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sahin kuş05 Haziran 2020 21:15

    bence müze olarak kalmalı, ülkeye gelir getir iyot, cami olunca kimseden para alamazsın

  • BİR DOST05 Haziran 2020 14:14

    Ne zamanki bir giruh seni alt etmeye kalktı, zulüm 1453 te başladı dedi, Filistin de İsrail'in başkenti ilan edilmeye kalkıldı,sana meydan okudu, Bu guruh kendi eli ile kendi ayağını bağladı, bu camiiyi ibadete açmak kaçınılmaz oldu. 

  • : )05 Haziran 2020 14:13

    Ahh ahh...şuranın bahçesine altın kaplama çadırvan ne güzel yakışır... abdest alırız. bahçede namaz kılar, ramazan ayında oruçlarımızı açarız. bahçede osmanlı şerbeti içer ve ye ni dikilen palmiye ağaçlarının gölgesinde develerimizle dinleniriz... Her verdiğimiz oy helal olsun sana. Bu ülkenin en büyük sorununu çözmeye az kaldı reis.. cumhurbaşkanlığı sistemi yetmiyorsa, ÖZCUMHURBAŞKANLISI SİSTEMİNİ halk oylamaya hazır... :D

  • CAN CESUR05 Haziran 2020 13:53

    DİBİNE KİBRİTSUYU VERİN 3-5 AYDA KENDİ KENDİNE YIKIR,YIKILINCADA  KEPÇEYLE KÜRER GİDERSİNİZ BİRDAHADA YORGAN GİTTİ KAVGA BİTTİ OLUR,YERİNEDE BENİM HEYKELİMİ DİKİN,ÜZERİNEDE KAVGAYI BİTİREN ADAM YAZIN.

  • HASAN TOSUN05 Haziran 2020 13:47

    yıkın gitsin yerine otopark yapın yada millet bahçesi

  • Mucise Reis ;)05 Haziran 2020 13:44

    Malazgirt meydan muharebesi yeniden canlandırılmalı. canlandırılma anı  izleyebler kişi başı 100 tl bilet olmalı. + ( 18 kdv + ötv )... turizme açılmadı bu işler gelir kazanmalıyız... Herkes izlesin tarihini görsün. 1071 de hedef 1 tirilyon 71 bin tl gelir :D  olmalı.......  Koca reis demiş ki  : "Ben turisttin usd ve cebi avro dolu olanını severim..."..." Ne mutlu turisttim diyene :D "

  • ?05 Haziran 2020 12:43

    Bence Tüm akpliler vede meclisdeki milletvekilleri toplanıp tıkabasa burayı doldurup namaz kılsınlar.Bir umut Allah büyüktür.

  • AHMET ÖZBİR05 Haziran 2020 12:23

    AYASOFYA'nın mahzunluğuna son ver BÜYÜK REİS, milletçe her şartta SENİNLEYİZ. Allah yar ve yardımcın olsun, düalarımız hep seninle olsun.

  • ee05 Haziran 2020 13:49

    her lafta dua diyorsun.. sübhaneke oku desem bilmezsin :D şarlatan...

  • Eymen05 Haziran 2020 11:52

    Müthiş bir haber. Teşekkürler Reis..

  • Burgan05 Haziran 2020 11:46

    Ekoonomi sosyal alanlarda politik okarak puan devam ediyor. Toplum dikkati başka yerkere cekilmeli, Ayasofya kartının masaya yatırılması fatdalı sonuç verir. Ayasofya üzerindende din milliyetçiliğe oynanıp iyi politik prim üretilebilinir! Yola devam! Muhalefet karşı çıkarsa din milliyetçilik ile mulefet hırpalancaktır! yola devam!

  • vet05 Haziran 2020 11:39

    koskoca reisin, Türkiyenin sorunlarını göre göre el attı işe bakın.... ayasofya turz mi :D bunun için bırak cumhurrisliği makamını, mahalle muhtar olsa çözebilecek sorun. sorun dıel aslında :D basit el kaldır, el ındır bedava işler bunlar... bir fabrıka kursan her ay ...1 şehirde daha güzel olmaz mı? onca yetkilerin çok olduğu makam ama, o yetkilerin karşısında abidik gubudik icraatlar... hakkaten saçma gelıyor.

  • ye05 Haziran 2020 11:30

    Cumhurbaşkanlığı sistemi geldi... ayasofya da kuran okunacak. İşbankası devlete geçecek. HDP kapanmıyor ama, vekillerine kayyum atanacak :D ..  izmirde camiden şarkı turku çalan yakalanmayacak ama internette paylasan kodese gidecek... hukukçuların elleri kolları hukumete bağlanacak. demokrası densede yuzde 10 seçim barajı kalkmayacka kaldırılamacak. :D bazı muhalif vekiller hukuk uygulanarak hapse gidecek. İŞSİZLİK, AÇLIK, DEPREME DAYANISIZ EVLER, PAHALI YAŞAM VE HAYAT, EKONOMIK SORUNLAR, KREDİLER, VERGİSEL BORÇLAR, VB bunlarıda bu sistem görmeyecek görmediği içinde çözemeyecek ... örnek: hdp lileri hergün koca reis eleştiriyor, gidin hukukçular şu partiyı kapatın bunlar teror yuvasıdır demiyor. cumhuriyet savcıları işlem yapmıyor. ama koca reis bunlar bölücüdür diyor. ? amaç, siyasi çıkart mı? yoksa

  • Urla05 Haziran 2020 10:48

    Seçimlerde iyi oy getirir

  • vatandaş05 Haziran 2020 10:37

    Ayasofyanın ibadete açılması sayın cumhurbaşkanının gücünü bütün dünyaya ilan etmesidir.

  • Musa05 Haziran 2020 10:30

    Erken seçim is loading... Bir de demiş ki "aceleye getirmeyin" yani: en az 2 seçim bunla geçsin... :o)  :o) 

  • muck05 Haziran 2020 10:12

    Para getiriyorsa, külliye ve sarayda tursit ziyaretine açılmadı. HALK BUNLARA KARAR VEREBİLMELİ... ama külliye ve sarayın önünde geçemiyorsun. :D

  • AHMET ÖZBİR05 Haziran 2020 12:21

    FETÖ'cü hain, Reis bizim Devlet Başkanımız, canımız, gözbebeğimiz. O senin Fetoş'un, PKK"nın işini bitiren T.C. Devleti'nin BAŞKOMUTANI.

  • türkoğlutürk05 Haziran 2020 10:01

    valla tencere karşısında ayasofyada birşey yapamaz.

  • Vatandaş.05 Haziran 2020 09:54

    Ayasofya tekrar ibadete açılmalıdır. Bunu açacak olan da Sn. Erdoğandır.

  • baba05 Haziran 2020 09:53

    hak dinde yani semavi dini olan hic bir İnsan  itiraz etmez bu işe çünki boş veya müze olmasındansa yaratıcıya ibadet edilecek nekadar güzel ve aslına uygunÇÜNKİ BU MABEDİ YAPANLAR İBADET AMACIYLA YAPMIŞTIRLAR AYASOFYA  YI

  • Uyan05 Haziran 2020 09:43

    Dini kullanmayin...gündemi değiştirmeyin..

  • Türkoğlutürk 05 Haziran 2020 10:47

    Mecbur, tek sermaye.