E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan’dan Atatürk’ü anma programında Osmanlı vurgusu---

Erdoğan’dan Atatürk’ü anma programında Osmanlı vurgusu

Erdoğan’dan Atatürk’ü anma programında Osmanlı vurgusu
10 Kasım 2019 - 11:51 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81'nci yılında Ankara Beştepe'de düzenlenen törende konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından bazı başlıklar...

“Cumhuriyeti yüceltmek için tüm tarihimizi yok saymaya kalkanlar bize göre kendi geçmişlerinden utananlardır. Gazi Mustafa Kemal’in hizmetlerini anlatmak için ondan önceki tarihimize kin kusanlar, Atatürk maskesi takarak bu millete olan husumetlerini gizlemeye çalışıyorlar.

‘HAYATLARI BOYUNCA TEK ÇİVİ ÇAKMAMIŞ KİŞİLER…’

Hayatları boyunca Türkiye’nin büyümesi, kalkınması, gelişmesi için tek bir çivi dahi çakmamış kişilerin ağızlarından çıkan Cumhuriyet ve Atatürk sözü koskoca bir yalandan ibarettir.

Tıpkı son teröristi imha etmeden terörle mücadelemizin sona ermeyeceği gibi, tarihimize ve kültürümüze husumet besleyen son müstevli kafalıyı da aydınlatmadan bu mücadelemiz bitmeyecektir.

OSMANLI VURGUSU

Güvenli hale getirdiğimiz bölgelerde şu an itibarıyla 365 bin Suriyeli kendi evlerine, kendi topraklarına döndü. Sürekli olarak Osmanlı’ya hakareti ve aşağılamayı bir siyaset tarzı haline getirmek ya cehalettir ya gaflettir ya da art niyettir.

Bugün Afrika’nın derinliklerinden Balkanların uçlarına kadar Osmanlı coğrafyasının neresine giderseniz gidin, derin bir muhabbetle karşılanıyorsanız, ortada sıkı sıkıya sahiplenilecek bir miras var demektir.

Osmanlı’nın silah sanayisinin olmadığı iddiası koskoca bir yalandır. Bunların ne tarihle ne geçmişini araştırmakla alakası var.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk 11 Kasım 2019 07:58

    Onun yaptığı fabrikaları satıp saray yapan kim?

  • ... 11 Kasım 2019 03:06

    Kimi bu toprakların sahibi, kimi kiracısı? Kiracılar bırakın; asıl sahibine bakın.

  • Ali10 Kasım 2019 22:19

    Osmanlı'nın gücüne ulaşabilecek hiç bir devlet olamaz fakat özlem duyulan Fatih'in, Yavuz'un, Kanuni'nin değilde İstimdad dönemi olan Abdül dönemlerin Osmanlısı mı? İstimdad dönemiyse sıkıntı..

  • Cumhuriyet10 Kasım 2019 19:43

    Trump sizi can kulağı ile dinler muhtemelen :) 

  • ..10 Kasım 2019 19:13

    osmanlıda bizim..selçukluda bizim..hunlarda bizim.. oğuz boylarıda bizim. atatürkde bizim.türkice cumhuriyeti de bizim.. burada  reis ne demek istemiş, hiç anlamıyorum.. fatihde biim..kanunide bizim.. peygamber efendimizde bizim.. atatürkde bizim.. eee muhabbet ne reis? ben hiç bişe almadım.. bizim olmayan bişe mı var yani ortada ???

  • emre11 Kasım 2019 00:03

    O ne söylediğini bilmez zaten. Bu yüzden takılma he de geççç....

  • Selahattin Ölmez10 Kasım 2019 18:27

    ULU BÜYÜK ATİLLA SUNU SÖYLEMİŞTİR.BİZ TÜRKLER .BİZ TANRI NIN YER YÜZÜNDEKİ KILIÇIYIZ.ZALİMLER ER YADA GEÇ BU KIRBACIN TADINA BAKACAKLARDIR.

  • mali 10 Kasım 2019 16:48

    Köksüz ağaç değiliz, Orta Asya'dan Altaylara, Altaylardan Viyana'ya, İspanya'ya, Afrika ve Orta Doğuya geniş bir coğrafyada yaşamış asil milletin asil evlatlarıyız. 

  • fafa10 Kasım 2019 15:36

    Aslında kimsenin Osmanlı'ya bir şey dediği yok, Osmanlıya sahip çıkayım derken Cumhuriyet tarihine neden düşmanlık ediyoruz.Dün dünde kaldı,,yeni bir rejim şekli doğdu,onun değerini bilelim.Atatürk zamanında -hem de o yokluk içinde savaştan yeni çıkmış -46 fabrika yapıldı,yapılanları küçümsemeyelim.Bu gün sata sata bitiremediğimiz fabrikalar o günlerin eseri.

  • lala10 Kasım 2019 14:26

    osmanlının son 200 yılında yapılan hatalardan ders alınmazsa yine boş maceralar peşinde sürüklenen halk felakete gidebilir. ilk ve öncelikli olarak tek adam rejimi hatalıdır ve devam etmemelidir. Şura yani meclis Atatürk'ün en büyük mirasıdır ve korunmalıdır

  • emekci10 Kasım 2019 14:25

    Osmanlı döneminde iyi şeyler yapıldığı gibi kötü şeyler de yapılmış. dönemin koşullarını dikkate alarak konuşmak lazım, misal osmanlıda bir vezir başarısız olunca kellesi vurulur idi şimdi bakanlar görevden alınıyor.

  • Kara gülle10 Kasım 2019 13:13

    Türkiye, laik ve demokratik bir cumhuriyettir.Atamızın izinde Allahın izniyle sonsuza dek payidar kalacaktır.

  • Türkoğlutürk 11 Kasım 2019 08:00

    Oğlum adım Türk kızdırma 18. yide kurarım 20.yide.arap gibi imgilizin hadi gel devlet senin demesini beklemem

  • Nedim10 Kasım 2019 17:50

    Sonsuza dek hiç bir şey olmaz!  Kıyamete dek diyebilirsin!  Sonsuz olan Allah tır. 

  • Yavuz Selim 10 Kasım 2019 12:27

    Adam doğru söylemiş

  • mustafa11 Kasım 2019 00:04

    Hangi adam?