E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Alman gazeteciye: Bunu yayınlayacaksın, silmek yok---

Erdoğan'dan Alman gazeteciye: Bunu yayınlayacaksın, silmek yok

Erdoğan'dan Alman gazeteciye: Bunu yayınlayacaksın, silmek yok
08 Temmuz 2017 - 07:07 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 ziyareti öncesi Alman Die Zeit Gazetesi Yayın Yönetmeni Giovanni di Lorenzo'ya konuştu

Diktatörlük tartışmasının yaşandığı röportaj sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman gazeteciyi sorduğu sorularla sıkıştırdı.

ERDOĞAN: ALMAN BASINI NEDEN BANA DİKTATÖR DİYOR

Erdoğan'ın "Alman basını neden beni diktatör olarak görüyor?" sorusunu yanıtlayan Alman gazeteci, şunları söyledi:

ALMAN GAZETECİ: ON BİNLERCE İNSAN SİZİN YÜZÜNÜZDEN İŞİNDEN OLDU

"Alman kamuoyunun sizi neden diktatörü olarak gördüğünü mü soruyorsunuz? Çünkü dünyanın başka hiçbir ülkesinde Türkiye’de olduğu kadar çok gazeteci parmaklıklar arkasında değil. Türkiye’de bu sayı 150. Çünkü Deniz Yücel ve Meşale Tolu gibi Alman gazeteciler hala hapiste ve kimse neden hapiste olduklarını bilmiyor. Ve Yücel hücre hapsinde tutuluyor. Çünkü on binlerce kişi geçen yaz yaşanan darbe girişimi şüphelisi olarak işlerini kaybetti. Çünkü sizin istihbaratınız Alman parlamenterle ilgili casusluk yaptı. Bunlar sizin böyle bir ününüzün olmasının nedenlerinden sadece bir kaçı"

ALMANYA'YA 500 BİN KİŞİ İŞİNDEN OLMUŞTU, BUNU NİYE YAZMIYORSUN

Erdoğan ise, bu cevap karşısında gazeteciye "Aldığınız bilgi yanlış. Ve bu yanlış bilgiye dayanarak yanlış varsayımlar geliştiriyorsunuz. Binlerce kişinin bizim cezaevlerinde olduğunu, işlerini kaybettiklerini söylüyorsun. Sana şunu söylemek isterim: Doğu ve Batı Almanya yeniden birleştiğinde, kaç insanın işini kaybettiğini biliyor musun? 500 binden fazla." yanıtını verdi.

"BUNU YAYINLAYACAKSIN TAMAM MI, SİLMEK YOK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun üzerine "Şu anda rakamları kontrol etmem mümkün değil ancak yasalar ve hukuk kuralları çerçevesinde işleyen prosedürler vardı" yanıtını veren Alman gazeteciye "Bundan niye bahsetmiyorsun, çok sayıda insanın işinden atıldığından? Bunu yayınlayacaksın tamam mı, silmek yok" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutürk09 Temmuz 2017 07:17

    Senden öncekiler fabrika açtı seninkiler sattı. 15 yıldır iktidardada bir çiklet fabrikası bile açamadınız ya sattınız ya dilencilik yaptınız. İsrail uşaklarıyla işbirliği yapıp suriyeyi parçaladınız. Koyun olmasanız utanma arlanma bir kıytırıktan beyin sahibi olsanız UTANIRSINIZ.

  • Sağır Sultan08 Temmuz 2017 21:19

    Yorumcuya bak sen... Vay arkadaş yaa. Işığı gören geliyor. Yahu çomar kardeşler bi bitmediniz. Lütfen ülkenin sonunu getirmeden yok olunuz. Şuna buna dur diyen diyo. E biz de dur diyoruz. Ama sırf böyle lafla olmaz. Ülke sizin tekelinizde değil. Sanki tek vatansever kendileri ve vatanı sevmenin tek yolu vurarak kirarak milleti bezdirerek baskıyla şiddetle oluyor. Geçiniz bunları, zorbalık ve arkası boş hamaset bişey kazandırmaz. Ulke için bişey yapmak istiyorsaniz lütfen azalarak bitiniz. Tek faydanız bu olur ülkeye.

  • ahmet engin 08 Temmuz 2017 20:18

    Bu ülke FETÖ PKK DHKPC PYD e dur diyen müslüman vatansever insanların ülkesi... sizlerin bu ülkede maalesef yeriniz yok artık , 80 yıllık hayaliniz bitti Alamanyalı güzeller ... son geldi...

  • Sağır Sultan08 Temmuz 2017 19:28

    Vay arkadaş daha klavyesindeki caps lock u kapatmaktan aciz adam gelmiş derinlikli analiz yapıp Rusya Amerika diyor. Bu ülke kimsenin tapulu malı değil. Ben kumar oynar gibi ülkenin ve geleceğinin riske atılması taraftarı değilim. İlla maceraya atılacaksan babanın tapulu tarlası üzerinden riske girebilirsin, lakin bunca şehit kanı akıtılmış topraklari sorgusuz sualsiz riske atamazsin. Git kendi oğlunu yolla katara suriyeye benim akrabalarıma ilişme. Neden referandum yapılmıyor? milli irade falan diyoruz ya, onu da sorsak ya halka. Biz katara paralı fedai olmak istiyoruz ey halkım, sen ne diyorsun? Üç kuruş para uğruna evlatlarımizi oralara yollayıp şehit ettirelim mi diye sorsalar ya? Sadece koyunları uyutabilirsiniz,gerisi yemez bunları. Kur'an'da bile heryerde geçiyor"düşünmez misiniz" veya "akletmez misiniz" diye. Azıcık düşünün, azıcık akledin. Ve ne yaparsanız yapın bu vatanı ve evlatlarını birilerinin ihtirasları veya katarin üç kuruş parası için harcamayın.

  • VA08 Temmuz 2017 18:20

    HAİN NE DEMEK BİLİYORMUSUN SENİN GİBİ VATAN- MİLLET DÜŞMANLARINA VERİLEN AD HER ŞEYİ BASİTE İNDİRGEYİP YOK ÇOK ABARTIYORSUNUZ YOK O KADAR DA DEĞİL DAHA SONRADAN BU OLAN OLAYLARIN ÇIKIŞI VE SONUÇLARI YILLAR SONRA ORTAYA ÇIKTIĞINDA VAY BE NEYMİŞ DEYİP MEL MEL BAKARSINIZ ABD VE RUSYA BOŞUNA ORDALAR ZEVK İÇİN GELDİLER SEN ASIL BU SIĞ KAFANLA FAZLA GİRME BU KONULARA...

  • Sağır Sultan08 Temmuz 2017 16:27

    Hain main ne demek ki? Senin gibi düşünmeyen herkes hain. Asıl böyle sığ fikirlere sahip olup ülkeyi batağa sokmak, Uluslararası arenada rezil olmaktır vatan hainliği. Hergun Mehmetçik şehit geliyor, hep bu dandik vizyonunuz yüzünden. Azıcık sakin olun. Heyecan yapmayın. Öngörüsüz Bilgi yoksunu diyo adamın biri de. Bilgisiz görgüsüz vizyonsuzlugun ülkeyi getirdiği durum ortada. Suriye bir yanda katar bir yanda Mehmetçiği değersiz bişey gibi harcamak mı vizyon? Yazık. Aklınıza fikrinize. Soluduğunuz havaya yazık. Yazık.

  • vatandaş08 Temmuz 2017 14:13

    BU KADAR HAİN OLDUĞU SÜRECE BU VATANIN İŞİ GERÇEKTEN ZOR BU YAZILANLARI OKUDUKÇA ÜZÜLÜYORUM O KADAR ÖNGÖRÜSÜZ BİLGİ YOKSUNU YORUMLAR VARKİ YOK MASUM ERİN KAFASI KESİLMİŞ YOK HIRSIZMIŞ EFENDİM DENİZ YÜCEL NEDEN İADE EDİLMEMİŞ BUNLAR TİPİK FETÖ DESTEKÇİSİ ONLARIN DİLLENDİRDİĞİ KLASİK SÖYLEMLER YAZIKLAR OLSUN VATAN SİZE BIRAKILACAK KADAR UCUZ DEĞİL AVUCUNUZ YALARSINIZ...

  • Kankun Dayısı08 Temmuz 2017 13:36

    80 yıllık kan emiciler filan demiş saçmalamis birisi. Nankörlük etmeyeceksiniz. Bu ülkeyi kuran ekip devleti ve sistemi size emanet etmiş, kendi üstüne de zimmetleyebilirdi. Üstelik ihalelerden filan da yuzde on yirmi komisyon almıyor bu kurucu. Adam hala laf çakma derdinde. Rahat batıyor bunlara. Demek ki layık değilsin kardeşim bunlara. Demokrasiye adalete layık değilsin. Koca ülkeyi bir kişinin üstüne yapalım sen rahat et. Nasıl bir mantıktir bu. Yok artık halk yöneteckmis, ys kardeşim halkın temsil edildiği yer meclisti, şimdiki düzende meclisin hiçbir hükmü yoktur. Ve sen Kendi iradenle buns oy verdin. Çocuklarına böyle Bir ülkeyi layık görüyorsun demek ki. Her millet layık olduğu şekilde yönetilir. Bu şimdi çok net. Ne haliniz varsa görün.

  • Vahvah08 Temmuz 2017 13:31

    Vah ki ne vah. Yorumcunun biri adalet istemediğini söylemiş. Böylesini ilk kes görüyorum. Adam adalet istemiyor. E mübarek adalet devletin asli görevidir. Adalet sağlanmıyorsa devlete ne gerek var sence? Cidden soruyorum devlet adaleti sağlamayacaksa daha önemli başka ne fonksiyonu olabilir?

  • Madum kadim08 Temmuz 2017 13:22

    İdam gelirse ilk kurbanları orduyu cihatcilara teslim edenler olur. Boğaz köprüsünde savunmasiz erin kafasini kesen zihniyet bu neticede. İdam.midam diye ortalıkta dolanmayin. Millet aya gidiyo bunlar idam peşinde. Gaza gelmeyin, medeni olun, adalet hukuk ve medeniyet herkese lazım. Bi on yıl sonra pişman olunacak hareketler doğru değil. Tarih bunları hep yazacak. Gereksiz hamasetin kimseye faydası yok. E zaten bu gereksiz bu politikalarin Suriye'de bizi getirdiği durum ortada. Ülkeyi gerçekten seviyorsanız gereksiz şeylerle uğraşmayin.

  • serhat08 Temmuz 2017 13:01

    Chp min istediği şekilde adalet istemiyorum idamın gelmesini istiyorum bu ülkeyi artık devşirmeler değil gerçek Türk halkı yönetecek

  • ahmet engin08 Temmuz 2017 11:43

    Ak Parti, MHP , Millet, Din, Müslüman ve REİS hasımları Alamancılar ....... Çatlayın patlayın. Bu vatan bizim sizin için THE END-ENDE-FIN-FINITO...

  • Koçak 08 Temmuz 2017 11:31

    Ali efendi bizde hırsız çok yazmış ben direk yazıyorum kıvırtmadan 80 yılı aşkın asıl hırsız CHP zihniyetidir bu millletin üzerine çökmüş kan emicilerdir. Hırsız arama boşuna. hırsız senin zihniyetin. milli olmayan batı yardakçıları . O laf soktuğun senin ülkenin Cumhur Başkanı

  • Eksik olmasın08 Temmuz 2017 10:22

    Eksik olmasın. Röportajdan şu kısmı da ben ekleyim o destansı (!) röportaja: ERDOĞAN: Önce benim soruma cevap ver. Yargıya emir verdiğimizi mi düşünüyorsun? ZEIT: Eğer Türk yargısı bağımsız olsaydı, o halde neden “Ben bu koltukta oturduğum sürece Deniz Yücel iade edilmeyecek” dediniz?

  • Ali08 Temmuz 2017 09:10

    Bizde hırsız çok. Cezasıda yok