E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan Akıncı'ya: Yeri geldiğinde cevabını alacaktır---

Erdoğan'dan Akıncı'ya: Yeri geldiğinde cevabını alacaktır

Erdoğan'dan Akıncı'ya: Yeri geldiğinde cevabını alacaktır
13 Ekim 2019 - 19:19 borsagundem.com

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Barış Pınarı Harekatı ile ilgili söylediği sözlere Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yeri geldiğinde bizden gerekli cevabı alacaktır" cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde, aralarında Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Zahid Akman'ın da bulunduğu gazete, televizyon ve ajansların yöneticileriyle bir araya geldi.

AKINCI'NIN SKANDAL SÖZLERİ HAKKINDA ÇOK SERT UYARI

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Kıbrıs Barış Harekatı ve Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin skandal sözleriyle ilgili bir soru üzerine Erdoğan çok çarpıcı ifadeler kullandı.

"YERİ GELDİĞİNDE BİZLERDEN GEREKEN CEVABI ALACAKTIR"

Erdoğan şöyle konuştu:

"Bu tamamiyle bir hadsizliktir, haddini bilmemektir. Şu an itibariyle KKTC'nin devlet olarak mücadelesini bizden başka veren var mı? Yok! Bizden başka mücadele veren olmadığı halde, öyle bir yere savruluyor ki, sabırla yeri geldiğinde bizlerden de gereken cevabı alacaktır.

"OTURDUĞU MAKAM, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN GÜCÜYLE VERİLMİŞ BİR MAKAMDIR"

Böyle bir tavırda, böyle bir açıklamada bulunamaz. Oturduğu makam, kendi gücüyle elde edilmiş bir makam değildir. O makam, Türkiye Cumhuriyeti'nin gücüyle verilmiş bir makamdır.

"BİZ NEYİN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ, BU BEYEFENDİ NEYİN MÜCADELESİNİ VERİYOR!"

Bunu niye söylüyorum? Çünkü "KKTC" diyen biziz. Bizden başka bunu diyen var mı? Yok! Ne diyorlar, "Kıbrıs" diyorlar. Biz neyin mücadelesini veriyoruz, bu beyefendi neyin mücadelesini veriyor. Eskilerin kalıntılarına oynuyor.

İnanıyorum ki, KKTC'deki soydaşlarımız ona da en kısa zamanda cevabını verecektir.

KKTC CUMHURBAŞKANI AKINCI NE DEMİŞTİ?

Akıncı, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, operasyona açık bir destek belirtmediği gibi, Kıbrıslı Türklere yönelik katliamlara son veren 1974 Barış Harekatı'nın da bir savaş olduğunu savunmuştu.

"AKAN SU DEĞİL KANDIR"

Akıncı, "1974'te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır. Bu nedenle bir an önce dialog ve diplomasinin devreye girmesi en büyük dileğimdir" ifadelerini kullandı.

AK Parti'den Akıncı'ya cevap: Basiretsizlik ve saygısızlık

 

Oktay'dan KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya kınama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zafer x09 Şubat 2020 17:19

    Ulan osmanlının toprağıydı 6 asır bizim toorağımız insanlarımız vardı. Sen kimsin kimin toprağını kimden bağımsızlığa davet ediyorsun sen oranın valisisin.

  • Mesut DOĞRUEL 14 Ekim 2019 09:06

    Ulan benim vergimle ayakta duruyosunuz.BİRDE BİZE BOK ATIYORSUNUZ ERMENI USAGI .BAŞKAN BUNU ÇIKTIĞI DELİĞE SOKMAZSAN HAKKIMI HELAL ETMEM.

  • ali cak14 Ekim 2019 08:05

    besle kargayı oysun gözünü

  • Türkyılmaz 13 Ekim 2019 22:57

    Bak @MustafaAkinci_1 bu kadar insan senin zırvalaman, küstahlaşman için değil, vatanının ve memleketin anlamını bildiği için şehadete erişti. #BarısPınarıHerakatı mıza ve tarihine saygısızlık etmeyi bırak; #KKTC ‘den ve Türkiye’den özür dile ve varsa ŞEREFİN (ŞEREFSİZ ) istifa et!..

  • tolga14 Ekim 2019 01:38

    Bu makamda oturdugu ve bu tur sozler ettigi icin (bu ilk degil) sanirim rumlardan guzel maas aliyor. O maastan vazgecip istifa etmez.

  • mehmet13 Ekim 2019 21:38

    AB ve rum kesimi kendisine madalya verecek belli ki... hemi de karpuz kabugundan...  ha ha... kime çalışıyon akıncı? genlerini bi kontrol ettir.

  • Av. Kayhan13 Ekim 2019 21:33

    1974 barış harekatı olmasaydı sen şuan ya mezarda olurdun yada teslim olup hristiyanlığı seçmiş olurdun. O koltukta olamazdım.

  • Ahmet sağlam 13 Ekim 2019 21:15

    Güzel barışçıl konuşmuşsun başkan...amma Türkiye Kıbrıs’a girmeden o Rumlar senin ananın kanını akıtıyordu.O zaman baban konuşaydı gelmeyin buraya Ayşe tatile çıkmasın Rumlar anana tatile gelecek deseydi gelmezdik.Birde burdan hatırla bakalım olayı ama merak etme Türk ordusu ne senin anan baban nede senin için geldi.Nihat binbaşının eşi ve çocuklarının intikamı,ve nice Rumlar tarafından haince katledilen kardeşlerimiz için geldiler

  • Mahallenin Delisi13 Ekim 2019 20:18

    İngiliz mandası ister bu satılmış! Mücahit Denktaş gibi adam gibi adam lazım yavru vatanın başına!

  • Vb13 Ekim 2019 20:13

    bu adamlar da adanın seculer-laik-modernist-batı hayranı kitlesi , kıbrısın chp'si de diyebiliriz , içi batıya hayranken dışından türk görünümlü....

  • Cemal Reis. 13 Ekim 2019 21:14

    Kıbrıs Hareketini, Bülent Ecevit yaptı. Tabi bunu senin gibi Bülo Ersoylar bilmez. Annan Planı için, Rahmetli Denktaş'a neler yaptınız. Annan Planını, rumlar kabul etse bugün Bileşik Kıbrıs vardı.

  • AhmetK13 Ekim 2019 21:01

    Cook dogru yorum, aynen katılıyorum. Tam mandacı chp zihniyeti.. Ozunu gecmısıni unutmus hatta gecmısıne dusman ezik bir tip

  • Y.a13 Ekim 2019 19:48

    YEMEK YEDİĞİ KABA İHANET EDEN SEREF......LAN İÇTİĞİNİZ SUYU BİLE BİZ VERIYORKEN SENİN GIBI ŞEREF... YAPTIĞI AÇIKLAMAYA BAK. HAİN.

  • Muhammed13 Ekim 2019 19:44

    Biz Kuzey Kıbrıs a elektrik veriyoruz, su veriyoruz, Avrupa Birliği ne karşı haklarını korumaya çalışıyoruz. Güney Kıbrıs ile petrol arama savaşında hem Amerika hem Avrupa hem de İsrail, Arap devletleri ne karşı tek başımıza Kuzey Kıbrıs haklarının korunması için mücadele ediyoruz ama Kuzey Kıbrıs in açıklamaları Şok edici türden.

  • Ali13 Ekim 2019 19:39

    Bu herife şimdi YAVŞAK desek yakışmaz mı?