E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan ABD'ye 'yakalama kararı' tepkisi---

Erdoğan'dan ABD'ye 'yakalama kararı' tepkisi

Erdoğan'dan ABD'ye 'yakalama kararı' tepkisi
15 Haziran 2017 - 22:04 borsagundem.com

Erdoğan, ABD'de korumaları hakkında alınan yakalama kararına tepki göstererek 'Korumalarım hakkında yakalama kararı çıkarmışlar. Bu nasıl yasa, bu nasıl hukuk? Siyasi ve hukuki mücadelemizi vereceğiz' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki devlet protokolü ile iftar buluşması sonrası konuştu. Erdoğan,  ABD ziyareti sırasında, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği önünde yaşanan olaylar nedeniyle 12 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmasına ve 2 Türk vatandaşının tutuklanmasına yönelik açıklamalarda bulundu:

İşte Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

"İki soydaşımı içeri aldılar. 12 korumam için yakalama kararı almışlar. Hukuksal anlamda ne gerekiyorsa yapacağız.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;Çevremize baktığımızda kimi zaman ekonomik kimi zaman toplumsal yeniden yapılandırmalara tanık oluyoruz. Bugün bölgemizde yaşanan çatışmaların ve ortaya çıkan büyük yıkımın arkasında aynı oyun vardır.

Güvenlik konseptinde farklılığa gitmemiz şart olmuştur. Bundan sonra sorunlara kaynağında müdahale edeceğiz. Ekonomide ülkemize uygulanan gizli kuşatmanın kırıldığının ilk işaretlerini alıyoruz.

Siyasi, sosyal ekonomik fay hatlarımıza yönelik saldırılar devam edecek. zira kıskanılan bir ülkeyiz. Türkiye büyümeye devam edecek. Onlar 'Türkiye'ye kapılar kapandı' zannederken, çok kapılar açıldı.

DEAŞ'ı terör örgütü ilan edemediğimizi söyleyen parlamenterler var. İnsaf, bizim DEAŞ ile verdiğimiz mücadele ortadadır. DEAŞ'a karşı gerek Suriye'de gerek topraklarımızda en büyük mücadeleyi veren ülke Türkiye oldu.

Bir taraftan 'hukuka saygı' deyip, hukuku çiğneme yoluna gitmek kimseye fayda sağlamaz. Herkes konumunu iyi bilsin o konumundan dolayı bir yerlere baskı yapma yoluna gitmesin. Bu kimseye bir şey kazandırmaz.

ABD ziyaretim sırasında PKK'lılar bir kaç metre ötemde gösteri yaptı, polis bir şey yapmadı ama iki soydaşımı içeri aldılar. 12 korumam için yakalama kararı almışlar. Hukuksal anlamda ne gerekiyorsa yapacağız.

Amerika'nın liderleri ülkeme geldiği zaman bırakın Türk şoförünü Türk polisini bile oturtmazlar ama biz oraya gidince illa bizimkiler oturacak biz kimseye emanet edemeyiz. Mücadelesini vereceğiz ama bu tür gerçekleri anlatmak istiyorum.

Gelin ülkemizin yeni kurtuluş savaşını hep birlikte verelim."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ÇALIŞ ÇALIŞ ÖĞREN.EĞİTİLMİŞ BEYİNLER16 Haziran 2017 01:37

    2012 YILINDAN SONRAKİ BİLGİ DAGILIMLARINI ARAŞTIRIN .BİLGİLERİNİZİ GELİŞTİRİN.

  • :)16 Haziran 2017 01:37

    Ankaradan yuruyelim, newyork da bitsin yürüyüş.... elimizde pankart alalım "adelet" diye... belki ABD liler hukuksuzluklarını anlar... feto onca işler donduruyor masum. bizim orda teror yandaşları ile kişisel kavga çıkıyor korumalar suçlu oluyor... HATTA BÜYÜKELÇİLERİ TRAFİK KAZASI GEÇİRSİN TÜRKİYEDE DOKUNAMIYOZ VALLA. AMA millet isteidği atı koşturuyor

  • MİLLİYETÇİ ABD VE UYGULAMALARI16 Haziran 2017 01:00

    İçinde bulunduğumuz ulusun devamlılığını sürdürmesi ve gelişmesi için diğer insanlarla beraber çalışmaya ve bu çalışmanın farkındalığını sonraki kuşaklara aktarmaya denir. Temel olan ırk değil, kültürdür.Milliyetçilik ve ya başka bir adıyla Ulusalcılık; insanların ait oldukları milletin varliğini ve birliğini devam ettirmesi ve yüceltmesi için diğer bireylerle ortak çalışma bilincine sahip olmasıdır..Milliyetçilik, kendi ırkını ve kültürünü yaşatmak hatta onu yüceltmek için yapılan çabalar ve bu yolda benimsenen ilkelerdir.

  • sencer16 Haziran 2017 00:55

    Bizim memlekette akıllı insan olduğu kadar gerizekalı insan sayısı da azımsanamayacak kadar çok maalesef analiz yeteneğinden yoksun muhalif taraflara şu sorayım o zaman mayıs ayında meydana gelmiş olay neden o günlerde değil de bugün mahkemelik oldu çünkü bugün fetöden 25 yıl yemiş lafta milletvekili için yapılmış bir hamledir bu iş dayak meselesi değildir tamamen siyasidir

  • Ozan 16 Haziran 2017 00:47

    Yakalama kararının bir geçerliliği yok. Bizim yaptığımız hersey doğru demeninde bir geçerliliği yok. Herkes kendince en ucuz şekilde tribünlere oynuyor. En tahribkar olanda sağduyudan uzak bu tutum.

  • Bora 16 Haziran 2017 00:44

    Birde Şurdan bakmalı. Amerikalı Alman Fransa politikacılar başka ülkere gittikkerinde sıkıkla bayraklarla protesto ediliyorlar. O ülke politikacılarımın Korumalar çıkıp prostetucuların üstüne zıplayıp dövseler basıl bir lig ve yorum oluşur?

  • Lokman Hekimoğlu16 Haziran 2017 00:28

    Aslında adamlar yanlış kişileri dövmüş orda senin bayrağını savunurken senin burda kurduğun cümleye bak dayağı aslında sizin gibi gereksiz muhalefetçiler yemeliymiş el insaf be el insaf isterseniz bu ülkenin başındaki adamı sevmeyin nefret edin ama polise rüşvet yer,PKK destekçisi diyip yalandan insanını düşünen,lobi diyip tasma takan diyen,ABD çöl mü diyen bu kişiler siz dönün önce kendinize bir bakın milliyetçiliğiniz bu mu klavyede ahkam kesmesi kolay orda siz olsanız o köpeklere alkış tutanların baş safında sizin gibi cahiller sizin gibi menfaatini düşünen ahmak insan topluluğu olurdu!

  • Sdk 15 Haziran 2017 22:53

    Yorumlara bakıyorum da Ne kadar iç düşman varmış

  • ıtri15 Haziran 2017 22:30

    keskin sirke küpüne zarar. pkk destekçilerine şiddet uygularken, türklerin hapse düşmesine neden oldunuz. adamlar 12 yıl abd de hapis yatacak

  • davar15 Haziran 2017 22:28

    birini döversen cezasını çekersin. abd çöl mü, bedevi gibi adam dövüyorsunuz?

  • recai15 Haziran 2017 22:26

    lobi şirketlerine milyon dolar vereceğinize, korumalarınıza tasma takın

  • Misafir15 Haziran 2017 22:16

    hukuktan adaletden bahsedene bakın :))