E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıErdoğan'a yakın isimler ekonomi yönetiminde---

Erdoğan'a yakın isimler ekonomi yönetiminde

Erdoğan'a yakın isimler ekonomi yönetiminde
14 Eylül 2015 - 10:01 borsagundem.com

AK Parti'nin yeni yönetimi şekillendi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bağlılığı ile bilinen kişiler ekonomi yönetiminin başına geçti

Yeni Ak Parti yönetimi

Hafta sonu yapılan Ak Parti kongresine Cumhurbaşkanı Erdoğan damgasını vurdu. Gösterilen videolardan, açılan pankartlara kadar toplantının her anında partinin Erdoğan’a bağlılığı vurgulandı.  Partinin üst yönetimi ağırlıklı olarak Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen isimlerden seçildi.

Ak Parti’nin yeni yönetimi önümüzdeki günlerde izlenecek ekonomi politikalara yönelik önemli ipuçları veriyor. Son on yılda ekonomiye yön veren sıkı para politikası ve mali disiplin ile piyasaların güvenini kazanmış Ali Babacan, Mehmet Şimşek gibi isimler yeni ekipte yer almıyor.

Partiyi 2023’e taşıyacak yeni ekipte ekonomi takımında Berat Albayrak, Bülent Gedikli, Naci Ağbal, Nihat Zeybekçi, Numan Kurtulmuş gibi büyüme politikalarına öncelik veren Erdoğan’a yakın  isimler öne çıkıyor. Yeni dönemde Cumhurbaşkanının siyasi ve ekonomi görüşlerini daha çok dikkate alarak karar veren bir Ak Parti yönetimi göreceğiz.   

Küresel piyasalar Cuma günü Wall Street’te yaşanan yükselişe rağmen haftaya tedirgin bir havada başladı.  Eylül ve Ekim toplantılarında  Fed’in   faiz artırım ihtimalinin  sırasıyla %26 ve %39’a inmesine rağmen Asya piyasalarındaki satıcılı seyir Çin ekonomisinde sert iniş endişesinden kaynaklanıyor. Buna rağmen Wall Street ve Avrupa vadelileri haftaya hafif yükselerek başladı.

Hafta sonu yayınlanan   Ağustos ayı sanayi üretimi verileri (Beklenti %6,5, gerçekleşme %6,1)  Çin ekonomisindeki yavaşlama korkusunu pekiştiriyor. Şangay borsası ilk seansta %3,0’e yakın değer kaybederek 3100 seviyesine geriledi. Piyasanın 3000 seviyesindeki desteğini kırması durumunda 2500’e kadar uzanacak sert bir geri çekilme görebiliriz.  

Wall Street’te yaşanan yükselişe ve ABD vadeli piyasalarındaki alışlara rağmen Borsa İstanbul’da bu sabah yatay bir açılış görebiliriz. Avrupa borsalarının yükselişe katılması durumunda Borsa İstanbul’da hafif bir yükseliş görülebilir.

Bizim kısa vadeli piyasa görüşümüzde bir değişiklik yok. Türk lirası, tahvil ve hisse senedi piyasalarındaki toparlanma çabalarını satış fırsatı olarak kullanmaya devam edeceğiz.

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)