E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'a suç duyurusu---

Erdoğan'a suç duyurusu

Erdoğan'a suç duyurusu
08 Kasım 2013 - 15:10 borsagundem.com

İnsan Hakları Savunucusu ve Anadolu Kadın Hareketi üyeleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evleriyle ilgili açıklamalarına tepki gösteren bir grup, ’Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, görevi kötüye kullanma, özel hayatın gizliliği ve eşitlik ilkesine aykırı beyanlarda bulunduğu’ gerekçesiyle Erdoğan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İnsan Hakları Savunucusu ve Anadolu Kadın Hareketi üyeleri Ankara Adliyesi önünde bir araya geldi. Grup adına suç duyurusu dilekçesini veren Anadolu Kadın Hareketi Başkanı Birsen Temir, İnsan Hakları Savunucusu Av. Kemal Akkurt ile basın açıklaması yaptı. Temir ve Akkurt Başbakan’ın öğrenci evleri ve yurtlarla ilgili söylemlerine tepki gösterdi. Grup basın açıklamasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evleriyle ilgili açıklamaları ile ilgili ’Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, görevi kötüye kullanma, özel hayatın gizliliği ve eşitlik ilkesine aykırı beyanlarda bulunduğu’ gerekçesiyle Başbakan Erdoğan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kasımpaşalılıkla yürümez08 Kasım 2013 19:19

    Görülüyor ki başbakan Halkımızın Gezi Direnişinde verdiği mesajları almamış, hiç ders çıkarmamış.Bu kafayla devam ederse yeni Gezi Direnişleri artarak gelecektir.Bu işler Halka dayılık yaparak sürdürülemez.

  • ...08 Kasım 2013 18:49

    Bütün sivil toplum örgütleri,partiler ve savcılık da suç duyurusunda bulunmalıdır.Çünkü halkın özel hayatına yasa dışı gayrimeşru yollarla müdahale edilmektedir.Tamamen dikta,faşizan uygulamalar yapılmaktadır.

  • Gezi'nin intikamını alıyor08 Kasım 2013 18:45

    Çok doğru bir başvuruda bulunmuşlar.Hiç bir başbakan,halkın özel hayatına,mahremiyetine,halkı ötekileştirmeye,ayrıştırmaya götüremez...

  • Murat08 Kasım 2013 15:50

    Kadın hakkından bahsedenler önce tv de erotik obje olarak kullanılan kadınların hakkını savunsun