E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'a şok kınama---

Erdoğan'a şok kınama

Erdoğan'a şok kınama
26 Ağustos 2013 - 20:50 borsagundem.com

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ezher şeyhi Ahmed et-Tayyib ile ilgili açıklamalarını kınadı

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ezher şeyhi Ahmed et-Tayyib ile ilgili açıklamalarını kınadı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Recep Tayyip Erdoğan'ın, tarihi ve İslami büyük bir kuruluş olan Ezher'in şeyhine yönelik sarf etmiş olduğu sözleri Dışişleri Bakanlığı olarak şiddetle kınıyoruz. Bu kurumun şeyhine yönelik söylenenleri kabul etmemiz mümkün değildir" denildi.
Açıklamada ayrıca, "30 haziran 2013'te halkın iradesi doğrultusunda ordu tarafından açıklanan 'yol haritasına' Ezher Şeyhi gibi birçok kurum destek vermiştir. Türk yetkililerinin, hala halkın iradesine karşı beyanlarda bulunması üzücüdür" ifadesine yer verildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri yönetim tarafından görevinden alınmasını ve askeri darbeyi destekleyen Ezher şeyhi Ahmed et-Tayyib hakkında eleştirilerde bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kral27 Ağustos 2013 00:41

    mehmet akif diyor ki,zalimi sevemem,zulmü alkışlayamam gelenin keyfi için kalkıpta geçmişe sövemem.bu dizelerden anlaşılacağı üzre başbakan doğru yapmıştır. israilin kuklası olan bir yönetimi eleştirmesi çok doğal.ne yapacaktı darbeye alkışmı tutacaktı.

  • sarp27 Ağustos 2013 00:38

    Yorum yapanların insanlığından utandım. Demekki Kurtuluş savaşı'nda bize yardım eden müslüman devletlere, siz olsaydınız diyecektiniz ki;"Ne işiniz var, sizinle ne alakası ve, niye yardım ediyorsunuz Türklere, yahudileri ve ingilizleri karşınıza almayın"

  • Byk 26 Ağustos 2013 23:54

    Arapla yatıp arapla kalkılmaz.

  • ad 26 Ağustos 2013 23:18

    AKP hükümeti dış poltikadan tamamen yere çakılmıştır.ne kadar ağlasalar yeridir.

  • adam26 Ağustos 2013 23:16

    adam yazmış, savunduğun mısır seni kınıyor diye. bütün olaydan anladığı bu işte. Allah'ım kimlerle aynı ülkede yaşıyoruz.

  • Ali Demir26 Ağustos 2013 23:09

    En güzeli hiç karışmamak ne halleri varsa görsünler.Osmanlıyı arkadan bıçaklamışlar hala koruyuculuk yapmaya çalışıyoruz.Her şeyimizi hallettikde.İşssizlik,çalışma şartları,dolar borsa altın hepsi ayarında.Halimize gülerler valla ayranı yok içmeye atla gider ........

  • xxx26 Ağustos 2013 22:56

    bu darbeci milleti çok çarpık-yamuk,ülen halkın iradesinin cumbaşkanını alaşağı ettiniz,halkın iradesiyle darbe yapmışmış,sanki halk oylamasında çoğuluk darbe yapmasını istemişte.

  • vatandaş26 Ağustos 2013 22:24

    yeter artık bız kendımıze bakalım dolar borsa ne alemde emeklı yerlerde surunuyor bız bızımle ılgılenelım

  • Metin26 Ağustos 2013 22:10

    Yayınlamazsınız ama yinede yazıyorum. Kınayan zaten darbe hukumetının dışişleri bakanlığı.Kınaması kadar doğal ne ola.

  • cevval26 Ağustos 2013 21:37

    ağlaması bile sahte

  • aynı tas,aynı hamam26 Ağustos 2013 21:36

    Bu adam ruhen rahatsız.Acil bir sağlık raporu alması lazım.

  • anonymous26 Ağustos 2013 21:21

    yahu savunduğun mısır bile seni kınıyor sen hala ne yapıyosun ya. Dünyayı karşına aldın mısırı savunuyorsun ama mısır bile senin yanında değil. Benim aklım fikrim almıyor artık.Bu adam ne yapmaya çalışıyor.

  • Olacağı Buydu26 Ağustos 2013 21:17

    Sonunda olacağı buydu. Sen Mısır'lı Arap için her gün Mısır'ın iç işlerine karışırsan, onlarda seni sert bir dille eleştirirler. Mısır ve Suriye'nin iç işleri Türk Hükümetinin üzerine vazife kesinlikle olmamalıdır. Halkımızın çok büyük kısmı sizin Mısır ve Suriye politikanıza katılmıyor. Türk Halkının bir sürü problemi varken siz işi gücü bırakıp Mısır'la uğraşıyorsunuz. Halkımızın sorunlarına eğilin. Boşverin Mısırı Suriyeyi.

  • BURAK26 Ağustos 2013 21:05

    Kraldan çok kralcı olduk.Mısır halkını kendi halkımızdan daha ileri tutmaya başladık.Sonumuz hayır olsun

  • Ronald Reagan26 Ağustos 2013 20:57

    Vaktiyle aktörler President olurdu devir değişti artık presidentler emekli olunca soluğu aktörlükte almaya başlayacaklar herhal...