E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'a hakaret eden Alman vekil için arama kararı çıkarıldı---

Erdoğan'a hakaret eden Alman vekil için arama kararı çıkarıldı

Erdoğan'a hakaret eden Alman vekil için arama kararı çıkarıldı
17 Aralık 2019 - 16:13 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle, Türkiye'de hakkında dava açılan eski Alman milletvekili Memet Kılıç’ın ilk duruşması bugün Ankara'da yapıldı. Duruşmaya katılmayan Kılıç hakkında mahkeme arama kararı çıkardı.

Alman Yeşiller partisinin eski milletvekili Memet Kılıç hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması Ankara'da yapıldı. Sanık Memet Kılıç'ın avukatı Veysel Ok, Alman haber ajansına yaptığı açıklamada, müvekkili hakkında arama kararı çıkarıldığını ve bu yolla Kılıç'ın Türkiye'de ifade vermeye zorlanmaya çalışıldığını söyledi.

DW Türkçe'nin haberine göre Kılıç'ın bizzat katılmadığı bu ilk duruşmada alınan karar neticesinde Memet Kılıç Türkiye'ye giriş yaptığı an, gözaltına alınıp ifadesine başvurulabilecek.

Memet Kılıç'ın avukatı Ok, daha önce müvekkilinin ilgili dava hakkında savunmasını Almanya'da yapabilmesini talep etmişti. Ancak Ok'un aktardığına göre, duruşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı, Kılıç‘ın hakkındaki iddia Almanya'da suç kapsamına girmeyeceği için, ifadenin Türkiye'de alınmasında ısrarcı oldu.

Memet Kılıç ise kısa dönemde Türkiye'ye gitmeyi düşünmediğini ve avukatıyla birlikte, mahkemenin bu yöndeki kararını değiştirmesi için başvuruda bulunacaklarını bildirdi.

Memet Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle aleyhinde dava açılmasına neden olan sözleriyle ilgili, "20 binden fazla kişi hakaret davası ile karşı karşıya. Hakaret benim tarzım değildir ancak politik tartışmadan da geri durmam ve kaçmam. Ben Türkiye'yi bu hale getirenlerin vatan haini olduğunu söyledim. Bu konuda da çokça yanılmadığımız açıkça ortada" açıklamasını yaptı.

Kılıç ayrıca "O dönemde de AKP’nin genel başkanı hemen her önüne geleni sülük, vampir, kan emici, çapulcu, vatan haini olarak niteliyordu. Medyadaki tartışmalara bu kavram yerleştirilmişti. O nedenle politik tartışma da bu kavram üzerinden yürüyor" ifadelerini kullandı.

'İnsan Hakları Adalet Divanı'na kadar gideriz'

Avukatının kendine, ifadesi alınmadığı sürece mahkemenin hakkında bir karar vermeyeceğini söylediğini ifade eden Kılıç, "Buna rağmen Türk Yargısı bağımsız olmadığı için bir karar çıkabilir" dedi. Davanın ikinci duruşması 26 Şubat 2020 tarihinde yapılacak. Memet Kılıç sonuçta mahkemeden aleyhinde bir karar çıkarsa bunu İnsan Hakları Adalet Divanı’na kadar götüreceğini bildirdi.

Savcılık iddianamesinde Memet Kılıç'ın 2017 yılı Temmuz ayında internetten yayın yapan ABC gazetesine verdiği mülakatta kullandığı bazı ifadelere yer verildiği ve bu ifadelerin hakaret olarak değerlendirildiği bildiriliyor.

İfadelerin arasında özellikle 'vatan haini' sözüne dikkat çekiliyor. Hem Türk hem de Alman vatandaşı olan 52 yaşındaki Memet Kılıç, 2009-2013 yılları arasında Yeşiller Partisi'nden milletvekili olarak Almanya Parlamentosu'nda yer almıştı. Şu an Heidelberg kentinde avukatlık yapan Kılıç, Baden-Württemberg bölgesinde siyasi çalışmaların içinde yer almaya devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kılıç17 Aralık 2019 21:28

    HAYSİYET YOKSUNU VEKİL BOZUNTUSU BİZDE SANA MI HAKARET EDELİM UTANMAZ .ERDOGAN SANA BİR ŞEYMİ YAPTI.

  • sedat17 Aralık 2019 18:45

    Halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı kim olursa olsun hakaret edemezsin.Edersen bu seviyesizliğini gösterir ve ceza alırsın.Ancak hatalı yapılan icraatlarda eleştiri hakkını kullanabilirsin. 

  • halk17 Aralık 2019 17:17

    halkın seçtiği  kişiye hakaret halka hakarettir.

  • AHMET ÖZBİR17 Aralık 2019 17:11

    TÜRK'ün önderine hakaret et, hıristiyanın eteğini öp, bir avroya kişiliğini sat. Sizin gibi hainlerden her türlü hıyanet ve alçaklık beklenir.

  • Turkish republik18 Aralık 2019 18:15

    Atatürk geçmiyor herhangi bir yerde.Erdogan'a hakaret etmiş .

  • Nere17 Aralık 2019 16:29

    Nerede arayacaksınız anlamadım, Türkiye'de mi? Hakaret yüzünden mi? Komedi ya.