E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'a CHP'den olumsuz yanıt---

Erdoğan'a CHP'den olumsuz yanıt

Erdoğan'a CHP'den olumsuz yanıt
11 Temmuz 2013 - 14:24 borsagundem.com

CHP, Başbakan Erdoğan'ın anayasada uzlaşma sağlanan 48 maddenin paket olarak çıkması isteğine itiraz etti.

Başbakan Tayyip Erdoğan, TBMM'de grubu bulunan dört partinin oluşturduğu komisyonun üzerinde mutabakat sağladığı 48 maddeyi bir paket olarak geçirmesi önerisine CHP'li üyelerden bunun mümkün olamayacağı yönünde itiraz geldi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in dünkü çağrısı doğrultusunda Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun yapacağı toplantı öncesi açıklamalarda bulunan CHP'li komisyon üyesi Süheyl Batum, Erdoğan'ın önerisinin teknik açıdan geçersiz olduğunu belirterek, "Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun protokolünde anayasanın tamamı üzerinde uzlaşma olmadığı müddetçe bu komisyonunun çalışmalarının tamamlanamayacağı karara bağlanmıştı. Komisyon üyelerinin Başbakan'ın önerisini kaale alacaklarına inanmıyorum" dedi.
Erdoğan, dün akşam Memur-Sen'in düzenlediği iftarda yaptığı konuşmada, yeni anayasa çalışmaları kapsamında 48 madde üzerinde mutabakat sağlandığını belirterek, Meclis'teki partilere yaz ayları içinde yoğun bir çalışmayla 'anayasa işinin halledilmesi' çağrısında bulundu.
CHP'li Batum, Erdoğan'ın açıklamalarını komisyon üyelerinin üzerinde baskı olarak hissettiğini de ifade etti.
CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen de bugün yaptığı açıklamada, anayasanın bir bütünlüğü olduğunu ve Erdoğan'ın önerdiği şekilde Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun üzerinde mutabakat sağladığı 48 maddenin paket olarak çıkarılamayacağını söyledi.
Meclis'te grubu bulunan dört siyasi parti 12 Haziran genel seçimleri öncesi halka yeni anayasa vaadinde bulunmuş, bu çerçevede 19 Ekim 2011 tarihinde yeni anaya çalışmalarına başlanmıştı. Komisyonun birkaç kez uzatılan çalışma süresi Haziran sonunda sona ermişti.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, siyasi parti liderleriyle gerçekleştirdiği turun ardından dün yaptığı açıklamada, yeni bir anayasanın toplumsal talep olmanın ötesinde bir zaruret haline geldiğini ve daha yoğun bir çalışmanın da şart olduğunu belirterek, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun bugün için tekrar toplantıya çağırdı.
Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplandı
Bu arada TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında toplandı.
Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in siyasi parti genel başkanlarını ziyaretinin ardından komisyon üyeleri bundan sonraki programını belirlemek üzere bir araya geldi.
Toplantının girişinde komisyon üyelerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uzlaşılan 48 maddenin Meclis'ten çıkarılabileceğine yönelik açıklaması soruldu.
Komisyon üyesi AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Erdoğan'ın çağrısını "saygıdeğer bir çağrı" olarak bulduklarını söyledi. Şahin, "Tabii bu, siyasi partilerin nasıl değerlendirecekleri sorusuna verecekleri cevapla ancak anlam ifade edebilir" dedi.
Liderler ziyaretini anımsatan Şahin, Çiçek'in bu ziyarete ilişkin komisyon üyelerini bilgilendireceğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)