E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Yerli otomobil siparişlerini almaya başladık---

Erdoğan: Yerli otomobil siparişlerini almaya başladık

Erdoğan: Yerli otomobil siparişlerini almaya başladık
30 Aralık 2019 - 14:46 borsagundem.com

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobille ilgili siparişleri şimdiden almaya başladıklarını söyledi. Erdoğan, "Devrim otomobilin önünü kestiler, inşallah devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler" ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Bilim insanlarının teşvik edecek çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "TÜBİTAK 56 yıldır bilim ve teknolojinin izinde ülkemizin kalkınması için adımlar atıyor" dedi.

Geçen cuma günü tanıtımı gerçekleştiren yerli otomobille ilgili de konuşan Erdoğan, "Geçtiğimiz cuma günü Gebze'de iki tarihi anı birlikte yaşadık. Önce Bilişim Vadisi'ni açtık. Savunma sanayiinde gösterdiğimiz başarı hikayesini, sivil alanlara da aktarmak için kolları sıvadık. Artık yeni teknolojilerin pazarı olmakla kalmayacağız, bunları üreten ve kendi standartlarını kabul ettiren bir ülke olmakta kararlıyız" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarının devamında şunlar öne çıktı:

Türkiye'nin Otomobili'nin gösterimini yine burada yaptık. Her türlü takdire layık bir çalışmanın gerçekleştirildiğini gördük. İnşallah belirlenen tarihte üretime geçilecektir. Bursa'daki fabrika, silahlı kuvvetlerime ait 4 milyon metrekarelik alanın 1 milyon metrekaresini TOGG'a tahsis ettik. 
Projede yer alan herkes gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Başta şahsım olmak üzere siparişleri de şimdiden almaya başladık. Milletimizin projeyi böylesine sahiplenmesi çok anlamlı. Devrim otomobilin önünü kestiler, inşallah devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler. Yerli ve milli projelerin başına gelenlerin tekrarlanmayacağının ispatıdır. Atılan her adımın karşısında yer almayı marifet sanan sığ bir anlayış bulunuyor.
Hiçbir şey üretmediğini, hiçbir hizmet ortaya koymadığı halde varlığını sürdüren bu asalak zihniyetin ortağı olmadık, olmayacağız. Bunların en büyük panzehri hep daha büyük projeler hayata geçirmemizdir. Türkiye'nin Otomobili gibi atılımların ülkemize en büyük katkısı belki de budur.
İki hafta önce Malezya'da Kuala Lumpur zirvesine katıldık. Akademisyenler, politikacılar ve sivil toplum örgütleriyle İslam dünyasının dününü, bugününü masaya yatırdık. 
Kutuplarda ülkemizin bayrağını dalgalandıran kamp kuruldu. (İngiltere Başbakanı Boris) Johnson'la konuştum, burada İngiltere ile ortak çalışma yapabiliriz

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (31)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • N küçük 31 Aralık 2019 00:11

    Sipariş vermek istemiyorum

  • Vah31 Aralık 2019 10:35

    Hadi ya... Çok üzüldüm... Vah vah... Desene proje batacak. ULAN CÜCÜK SEN SİPARİŞ VERSEN NE OLUR VERMESEN NE OLUR: NE SANIYON LEN KENDİNİ

  • Ejder Komodolu30 Aralık 2019 21:18

    Puhaaahaahaha....

  • Kaçan Grup30 Aralık 2019 18:56

    Tesla ön sipariş alıyor ama 1000 USD yatırana, bizde de böyle olmalı. Laf olsun diye konuşanlar dökülsün.

  • Ryu ken 30 Aralık 2019 18:39

    Sipariş alınıyor mu? Kime müracaat edecez, kapora ne kadar? Opsiyon ekleyebiliyor muyuz.. Bunların cevabını bilen var mı? Ben de sipariş verecem de hiç bir bilgi yok.. Parasıyla değil mi hatır gönülle mi veriliyor sipariş anlamadım ki.

  • Ejder Komodolu30 Aralık 2019 21:18

    Opsiyon piyasaı daha açılmamış ama istersen viopta açığa satışı açılmış...

  • azmi30 Aralık 2019 18:59

    Bursa'da üretilmesi planlan elektrikli araç için , kararname ile 13 yıllık bir süre verildiğini okumuştum

  • Baba30 Aralık 2019 18:21

    Ulkemizde su işi yapamazsiniz. Yaparsanizzz ANIRIRIM Diyenleri gorduuuuk ..........NEOLDUUUUUUUU

  • ibrahim sırsat 30 Aralık 2019 17:33

    Seri olarak üretilmeyen merdiven altında 1 adet üretilen ve  motoru italyadan getirilen  yerli ve milli diye türk halkını kandırmaya çalışılan araç için cumhurun dışında göstermelik sipariş olacağına kim inanır vesselam

  • rut30 Aralık 2019 16:53

    Sihirbaz halt etmiş.Halk arasında sizin gibilere göz bayıltıcı derlerdi.HANİ FABRİKA...

  • Vatandaş 30 Aralık 2019 23:03

    Rut kardeşim bilmiyorsan öğren. Bir proje yapılmadan, faaliyete geçmeden önce prototipi yapılır. Sonra bunun üzerinde bazı test ve iyileştirmeler yapılarak son halini alır, sonra kalıplama, montaj ve üretime geçilir. Bu arada daha bir çok aşamalarında vardır.

  • BABA30 Aralık 2019 16:38

    YA BU NASI İŞ AKP Lİ OLNLAR İYİ DİYOOR CHP Lİ OLANLAR KÖTÜ ARABAYI YAPANLAR BU ÜLKENİN GİRİŞİMCİLERİ SİYASİLER GELIR GİDERRR AMA BU ARABALAR İNŞAALLAH COK UZUN SRE ÜRETİM YAPACAK UCUZ PAHALI ÜLKEMİZİN Bİ DEYERİ OLCAK BUNA İTİRAZ EDEN BEYENMEYEN KÖTÜLEYEN  PAHALI DİYEN ART NİYETLI  YADA ZEKA ÖZURLÜDÜÜÜRR

  • Afyonlu30 Aralık 2019 16:25

    Benim araba 10 bin tl lik şahin! Evi zor geçindiriyorum! Öyle 200 bin tl lik araba benim icin hayal!

  • Sultan Ahmet 30 Aralık 2019 17:18

    Arabayı sana yapmıyorlar, binlerce teknoloji üreten kobiye iş fırsatı ve döviz açığımız kapatacak

  • K230 Aralık 2019 16:03

    şeker fabrikalarını sat petkimi tüpraşı sekayı sümerbankı daha nelerneleri şimdi sevinsinler daha olmayan fabrikanın ürettiği arabayaönce elinizdekilerin değerini bilecektiniz.............adam daha araba alırken bir olursa pazarı varmı diyor satılırmı........saltanatınızdaki arabalarbile yerli tofaş değil sy başkan.........

  • Yorukmen31 Aralık 2019 00:08

    Vatandaş denilen cehalet yuvası senin dilin türk dilidir. Farsça Arapça karması Osmanlı dili değil. Türk olmadığın için devşirme olduğun için karışıklığı istemen normal. Rum gürcü ermeni kırmaları Osmanlı'nın karma kültürünü istiyor. Öztürkler orta asya kültürü istiyor. Size en büyük iyiliği Atatürk yaptı. Hepiniz kendinizi türk sanıyorsunuz ama değilsiniz devşirmeler. Keşke Atatürk soyadı devrimini yapmasaydi da devşirmeleri bilebilseydik. Ben bölgesinden tipinden kültüründen ayırtediyorum

  • Vatandaş 30 Aralık 2019 23:13

    Zamanında bu millet dilinden, yazısından uzaklaştırıldı, camilerimizden yıllarca Türkçe tanrı uludur diye ezan okundu, dini alimler insanlara müslümanlığı öğretmesinler diye şapka takmıyor diye meydanlarda asıldı. Fatih Sultan Mehmet ten kalan asırlardır başkent olan İstanbul yerini Ankara'ya bıraktı. Daha neler neler. Ama kaybettiklerimizi geri alacağız inşallah. Ayasofya ibadete açılıp İstanbul tekrar başkentimiz olsun hele...

  • bilgekurt30 Aralık 2019 15:58

    Öyle bedava ön siparişi herkes verir. sipariş verirken 100 TL GERİ ÖDEMESİZ DEYİN de görün bakın kaç tane sipariş alıyorsunuz ..! Bol kepçe sipariş , araba kim bilir ne zaman üretilir artık . 5 sene sonra uçan araba olacak be !

  • Okie Dokie30 Aralık 2019 15:47

    Ben de 10 tane sipariş vereceğim şirketim için. Ne de olsa gider yazar vergiden düşeriz. Hem yerliyiz hem milliyiz.

  • rize30 Aralık 2019 19:08

    git önce turk ticaret kanununa bak vergiden dusebiliyomusun diye. cebinde beş kurus olmayan, 3-5 kurusa trollük yapan bir trolsun neyin var ne verip alcan?

  • son okie30 Aralık 2019 16:21

    Otoyu almak için önce  para lazım. Neyle alacaksın , öpücükle mi ?

  • Çakma Okie30 Aralık 2019 16:12

    Alemsin :)

  • Nikki30 Aralık 2019 15:17

    Reis biz inandık ama yerli araba ile ilgili olan firmalar Vestel-Zorlu -Karsan hisseleri tavan yapmaları gerekirken neden düşüşe geçtiler. Özellikle bu firmaların bu konuda uyarılmalari gerekiyor. Piyasada doğru algı yaratmalilar

  • Borsacı30 Aralık 2019 16:06

    :))) Niye uyarılmaları gerekiyor. Allahım yaa kimler hisse senedi almaya başlamış:)))

  • krt30 Aralık 2019 16:04

    Bazı şeyle yukarıdan talimatla , uyarma ile tehdit ile olamıyor galiba , örnek İGA ,resmen batıyor. Bütün krediler yapılandırıldı, seneye ne olacak acaba. Bankalar batacak be !

  • bilgekurt30 Aralık 2019 15:50

    bu projenin ömrü boyunca kar yapması mümkün değil. Sebep bu olabilir mi acaba ? Hisse senedi yatırımcıları genellikle karlı şirketlere yatırım yapar.  Yeni havaalanı mesela, bir türlü kar yapamadığı için konsorsiyum şirketleri satıp kurtulmaya çalışıyor , ama alan yok....

  • ihtimaller30 Aralık 2019 15:42

    çünkü bu işte vatandaşa anlatılmayan hikayeler var büyük ihtimalle

  • hayri30 Aralık 2019 15:09

    Allah'ınızı seviyorsanız 2-3 Alman makam arabası almayın artık

  • Alp30 Aralık 2019 16:08

    Versin 100 bine. Yerliya vergi almasın, lojistik nakliye maliyetide yok. Versin 100 bine sedan elektrikli. Lan 150 olsun hadi onada razıyım. Almazsam şerefsizim. Ama şu gördüğünüz sedan en az 250 suv modelide 400 den aşağı olmaz. Rüya görmeyin. Bu arabalara sadece maddi durumu iyi olanlar erişecek..

  • bilgekurt30 Aralık 2019 15:47

    Bu araba 5 seneden önce üretilemez , hayal görmeyin. 5 senede de zaten teknoloji değişir.  Hepinize Fatih projesini hatırlatayım. Dünya kadar para çöpe gitti....

  • emre30 Aralık 2019 15:45

    la adamlar 2 sene daha yaya mı gezsin :D malum fabrikası yok daha saray odalarında da olur aslında üretim :))