E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan ve Trump'tan önemli görüşme---

Erdoğan ve Trump'tan önemli görüşme

Erdoğan ve Trump'tan önemli görüşme
22 Şubat 2019 - 00:17 borsagundem.com

Erdoğan ile Trump, ikili meselelerin ve Suriye'nin ele alındığı bir görüşme gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü. Görüşmede ikili meseleler ve Suriye'de yaşanan son gelişmeler ele alındı.

Öte yandan görüşmede ikili ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve 75 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşma konusunda mutabık kalındı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan görüşmeyle ilgili şu açıklama yapıldı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirilmiştir.

Görüşmede ikili meseleler ve Suriye’de yaşanan son gelişmeler ele alınmış, siyasi sürecin desteklenmesinin önemi vurgulanmış ve terörün her türüne karşı mücadelede ortak kararlılığın altı çizilmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizin stratejik ortağıyla yakın ilişkilerini sürdürme arzusunu yeniden teyit etmişlerdir.

İki lider, ABD’nin Suriye’den çekilme kararının müşterek çıkarlara uygun olarak ve ortak hedeflerine zarar vermeyecek şekilde uygulanması hususunda mutabık kalmışlardır.

Son olarak ikili ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve 75 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşma konusunda mutabık kalınmıştır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş22 Şubat 2019 14:33

    Sayın site sahipleri sayın cumhur başkanımızla sayın bakanımız  Berat Albayrak ile ilgili haber olunca neden yorumu kapalı tutuyorsunuz  ,sebebini açıklar mısınız bırakın insanlar görüşlerini yazsın dikkatimi çekti her habere yorum var neden bunlarla ilgili haberlerde yorum yaptırmıyorsunuz .

  • Ufuk22 Şubat 2019 01:38

    Twitter'dan görüşmekten iyidir. Trump'ın Türkiye'ye davet edilip ağırlanması lazım. Pek dünyayı dolaşmıyor seveni de yok. Sıcaklık gösterilir ise yumuşama ihtimali var. Geçen ABD bayrağı ile karşılama fotoğrafları gündem olmuştu, belki o olayın unutulması ve seçimlerin sonuçlanması bekleniyor.