E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan ve May Kıbrıs ve ticareti konuştu---

Erdoğan ve May Kıbrıs ve ticareti konuştu

Erdoğan ve May Kıbrıs ve ticareti konuştu
28 Ocak 2017 - 16:56 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İngiltere Başbakanı Theresa May, Beştepe'de görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İngiltere Başbakanı Theresa May, Beştepe'de görüştü. Görüşmenin ardından Erdoğan ve May'den ortak açıklama geldi.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar

Bölgede Suriye, Irak, bu konu Türkiye-İngiltere arasında büyük önem ifade ediyor. Koalisyon güçleriyle Türkiye'nin işbirliğini bundan sonraki süreçte çok daha farklı bir konsepte oturtalım istiyoruz. Bu konuları aramızda görüştük."

Bu görüşmemizde gerek siyasi gerek askeri gerek ticari gerek kültürel bütün bölgesel sorunları, terörle mücadele konusunu ele alma fırsatını bulduk. Türkiye-İngiltere zaten müşterek hareket edebilen iki ülke. İki NATO ülkesi olarak sürekli dayanışma halindeyiz. Bundan sonraki süreçte de neler yapabileceğimizi, savunma sanayinde ne gibi adımlar atabileceğimizi konuştuk. Bundan sonraki süreç, Türkiye ile İngiltere arasında çok daha farklı konuma gidecektir.

Şu anda 15.6 milyar dolar seviyesindeki ticaret hacmimizi 20 milyar dolara çıkarmayı hedef olarak belirledik. Aramızda stratejik ortaklık konusunu konuştuk. 2010 yılında attığımız bu adımın gelişerek devam etmesini istiyoruz.

Kıbrıs konusunu görüştük.

May'in konuşmasında öne çıkanlar

Türkiye, Birleşik Krallık'ın en köklü dostlarından biridir. 15 Temmuz'da demokrasinize sahip çıktınız. Hukukun üstünlüğü ve insan hakları önemli. Sayın Cumhurbaşkanı da bunu teyit ettiler.

Suriye'de barışın koşullarını oluşturmaya çalışıyoruz. Bir eğitim ve bilgi paylaşımı programıyla savunma alanındaki işbirliğimizi arttıracağız. Mevcut ilişkileri daha ileri taşıma niyetindeyiz.

Çok farklı konuları ele aldık. Tüm bunların altında yatan önemli nokta şu oldu. İki ülke ilişkilerini daha da ileri taşımalıdır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alman28 Ocak 2017 21:05

    Sn.CB nın yerinde olsaydım randevuları aynı güne verip, bir dizime May'i diğer dizime Merkel'i oturtarak Trump'a el sallardım:)

  • bon bon şekeri verir28 Ocak 2017 19:01

    kıbrısı ver ırakda barzaninin bağımsızlığını tanı suriyede pkk devletine karışma savunma sanayini benden izinsiz ve habersiz geliştirme lazım olanı beraber yaparız bana bağlı ol işid terör işinde aganini maganini

  • KILIÇ28 Ocak 2017 18:41

    ANAYASAYA ÜLKEM İÇİN EVET .

  • fafa28 Ocak 2017 18:11

    Biraz güleryüz biraz iltifat ,gelsin Kıbrıs.Sanki karşılarında çocuk var.Koşa koşa kaşımız gözümüz için migeldi.Kendi üslerine dokunmuyorlar.