E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan ve Bahçeli Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı açıyor---

Erdoğan ve Bahçeli Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı açıyor

Erdoğan ve Bahçeli Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı açıyor
27 Mayıs 2020 - 15:40 borsagundem.com

27 Mayıs'ın 60.yılında sembol yapılarla yenilenen Yassıada, darbe anılarının ardından tarihi törenle yeni kimliğine kavuşuyor.

Cumhuriyet tarihinin ilk darbesi 27 Mayıs 1960'ın üzerinden tam 60 yıl geçti. 27 Mayıs, demokrasiye düşürdüğü gölgeyle, pek çok acıya ve zulme yol açarken, darbenin en karanlık günleri hiç kuşkusuz Yassıada'da yaşandı.

27 Mayıs 1960 darbesinin 60. yılında Yassıada; demokrasi ve milli iradeyi yansıtacak Demokrasi Feneri gibi birçok sembol yapıyla yenilenerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı özel bir törenle halka açılıyor. Törene, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılıyor. Aylar sonra ilk kez bir araya gelen iki lider, yeni adıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na giderken vapurda görüntülendi.

Darbe döneminin karanlık tarihine ışık tutacak adada, demokrasi ve şehitler anıtı, açık hava müzesi, kütüphane, konferans salonu, demokrasi parkı, sergileme alanları ile kafeterya ve restoranlar yer alıyor. Yargılamaların yapıldığı mahkeme salonu ise 27 Mayıs Müzesi'ne dönüştürüldü.

Açılış törenine, Yassıada'da tutuklu kalan Demokrat Partili siyasetçilerin bir bölümünün çocukları ve torunlarının da katılması bekleniyor.

Bakan Albayrak'tan Yassıada mesajı

Demokrasi ve Özgürlükler Adası açılıyor

Rusya'da bir ilk: Putin'e karşı dava kabul edildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gercekler27 Mayıs 2020 19:22

    60 darbesini gangi subaylar taptı ve sonra bunlar partinin hangi kurdu? Adnan menderes ve arkadaşlarını hangi subaylar idam etti ve bu subaylar hangi partiyi kurdu? Gercekler bunların cevabında! gerisi yalan dolan! Ayrıca 80 darbecileri hangi partiyi destekledi ona da iyi bakın!

  • Ertuğrul 27 Mayıs 2020 19:04

    Muhteşem bir demokrasi özgürlükçü hukuk adalet anlayışı ile; mafyaları, , gaspcıları, tecavüzcüleri katilleti, yoksuzluk hırızlık yapanları içeriden çıkararak,, muhalif twitt atanları, muhalif gazetecileri politikacıları, farklı görüşte olan farklı yöntem problemlere çözüm üreten öğretim görevlileti, protestocu öğrencileri içeride tutarak muhteşem bir özgürlük ve demokradi söleni yapıldı. Yola devam.

  • Darbeci Chp27 Mayıs 2020 18:24

    Adnan Menderes'in hatırasını yaşatmak şart. CHP'nin darbelerden beslendiğini her daim hatırlatmak gerekir. 27 Mayıs'da İsmet İnönü evinde kahve içiyordu. 15 Temmuz'da da Kemal. Hani tankların üzerine çıkacaktı. Yalan, şov. "Hani tanklar nerede" dedi adam yaa. Bu milletin aklıyla dalga geçmektir.

  • Gercekler 27 Mayıs 2020 19:08

    Adnan menderes ve arkadaşlarını gangi darbeci subaylar yaptı, ve bunlar hangi partiyi kurdu, ona bakın. İsmet inönünün karşı çıktığı Darbeciler partide. ayrılıp hangi pattileti kurdu ona bakın.

  • muck27 Mayıs 2020 17:26

    Ellerinden gelse, hukuk hukuk diye milletin seçim gübü karşısına 4 sandık kuracaklar.. ama öyle yasalar, seçim hukuku, seçim sistemi, seçim algoritaları ince hesaplar yapıyorlarkı, ne olursa olsun millet oy atsada, aslında BİZLERİ SEÇSİN diye uğraşıyorlar... örnek: yüzde 10 barajı... Rakiplerin gelişmeden seöimlerde bakık göstermemesi için yasal çalışma ve düzenlemeler... vb. vb. hukuk var dense,de sandıkdan nasıl olurda her durumda BİZ ÇIKAR KAZNAIRIZ mantığı var. krallık ve derebeylık olamayacağına göre hesaplar sandıkda çözülecek gibi olmalı...

  • Osmanlı 27 Mayıs 2020 16:37

    Özgürlük ve demokrasi yolunda biri Sedat pekeri diğeri Alaatin çakıcıyı içeriden çıkardı! Artık bu ülkede özgürlük ve demokrasi harkulade seviyeye ulaşmış durumda! Asrın iki büyük dünya lideri ile yola devam!

  • Bozkurt 27 Mayıs 2020 16:32

    Muhteşem ikili! Muhteşem kankiler! Yola devam!

  • Kürşad27 Mayıs 2020 17:14

    🇹🇷🇹🇷🇹🇷🤘🤘🤘 Beka garantörleri, var olsunlar.

  • Adnan 27 Mayıs 2020 16:31

    Şaka gibi!

  • Kadir ülkü27 Mayıs 2020 15:44

    Kemal neden yok.

  • Yenibahçeli27 Mayıs 2020 17:15

    ,,,mal diyon ya, ondan

  • Tarkan 27 Mayıs 2020 15:43

    Demokrasi özgürlük mü? :)