E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Ukrayna bizim için kritik bir ülke---

Erdoğan: Ukrayna bizim için kritik bir ülke

Erdoğan: Ukrayna bizim için kritik bir ülke
16 Ekim 2020 - 18:48 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ukrayna'yı bölgede kritik bir ülke olarak görüyoruz, Kırım dahil toprak bütünlüğünü destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy başkanlığındaki heyetler arası görüşme sona erdi. Üsküdar'daki Vahdettin Köşkü'nde yapılan heyetler arası görüşme, 1 saat 15 dakika sürdü. 

Heyetler arası görüşme sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ortak basın toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

Türkiye ile Ukrayna arasında önemli adımları, az önce atmış olduğumuz imzayla gerçekleştirdik.

Bugün değerli dostumla önce ikili sonra heyetler arası yapılan görüşmelerde ikili ilişkilerimizdeki konuları detaylıca ele aldık.

Yatırımların artırılmasıyla ekonomik ve ticari iş birliğimizi yeni seviyelere taşıma yönündeki irademizi teyit ettik

Kiev'i ziyaretimizde de ticaret hacmimizi 10 milyar dolara çıkarmak gibi bir hedef belirlemiştik. Serbest ticaret anlaşması müzakereleri için hemfikiriz.

Salgına rağmen 500 binden fazla Ukraynalı misafiri ağırladık.

FETÖ ve diğer terör örgütleriyle ortak mücadelemizde eşgüdümümüzü güçlendirme hususunda mutabıkız.

Ukrayna'yı bölgede kritik bir ülke olarak görüyoruz, Kırım dahil toprak bütünlüğünü destekliyoruz.

Türkiye Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımamıştır ve tanımayacaktır. Kırım Tatarı kardeşlerimize desteğimiz devam edecektir.

Ukrayna'nın egemenliğini Kırım dahil toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini hep destekledik destekleyeceğiz.

27 Temmuz'dan boyuna sürdürülen ateşkesin devamını temenni ediyoruz.

Bölgemizin barış ve istikrarı adına elimizden gelen desteği göstermeye hazırız.

ZELENSKİ'NIN AÇIKLAMALARI

"Diyaloğumuz dinamik bir şekilde sürüyor. Hiçbir virüs aramızdaki dostluğa engel olamaz. Ukrayna ve Türkiye stratejik ortaklığını geliştirmeye ve karşılıklı çıkarların olduğu her alanda hazırlar. Türkiye'nin Ukrayna'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği destek bizim için çok önemlidir.

İşgal altındaki Kırım'da insan haklarının korunmasını sağlamak için BM Genel Kurulu'nun 75. oturum çerçevesinde yakın işbirliği içerisinde çalışacağız. Türkiye'yi Kırımlıların haklarını korumak ve işgalden kurtarmak için uluslararası ortakları birleştirme amacı olan Kırım projesine davet ettim. Bu projeyi desteklemeye ve orada aktif bir şekilde rol almaya hazır olduğunuz için minnettarım."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :