E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Türkiye'ye yatırım yapan pişman olmamıştır---

Erdoğan: Türkiye'ye yatırım yapan pişman olmamıştır

Erdoğan: Türkiye'ye yatırım yapan pişman olmamıştır
14 Şubat 2020 - 14:19 borsagundem.com

Türkiye-Pakistan İş Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sermayenin milliyeti yoktur. Sermaye milliyetçiliği yapmak doğru bir yaklaşım değildir. Şimdiye kadar ülkemize güvenen, Türkiye'ye yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır" dedi.

Pakistan-Türkiye İş ve Yatırım Forumu'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İkinci evimiz olarak gördüğümüz Pakistan'da bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Pakistan ile ticareti bağlarımızı siyasi münasebetlerimizin seviyesine çıkartmak istiyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, "Toplam nüfusları 300 milyonu bulan Türkiye ile Pakistan ticaretinin 804 milyon dolarda kalmasını ülkelerimize yakıştıramıyorum. İkili ticaretlerimizi 1 milyar doların üzerine çıkarmalı sonra 5 milyar dolar hedefine taşımalıyız. Korumacılık duvarlarının aramıza girmesine engel olmalıyız. Türkiye'nin Pakistan'daki doğrudan yatırımları 500 milyon doları buluyor. Biz yabancı yatırım yerine uluslararası yatırım demeyi tercih ediyoruz. Sermayenin milliyeti yoktur. Sermaye milliyetçiliği yapmak doğru bir yaklaşım değildir. Şimdiye kadar ülkemize güvenen, Türkiye'ye yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır" ifadesini kullandı.

Erdoğan: Pakistan ile karşılıklı yatırımların daha da artmasını istiyoruz

'Pakistanlı kardeşlerimizin tedavi için yeni rotası Türkiye olmalı'

Erdoğan, "Pakistan halkının tedavi için Batılı ülkeleri tercih ettiğini öğrendim. Türkiye, sağlık altyapısında büyük aşama kaydetmiştir. Gerek hizmette gerek fiyatlardaki uygunlukta Türkiye, Batı'daki ülkelerden çok çok ileri. Pakistanlı kardeşlerimizin tedavi için yeni rotası aynı tedavi hizmetlerini daha uygun fiyatta sağlayan Türkiye olmalıdır" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sERAP hAKSEVER16 Şubat 2020 03:06

    SAYIN CUMHUR BAŞKANI DOĞRU SÖYLÜYOR TÜRKİYE YE YATIRIM YAPAN YABANCI HİÇ PİŞMAN OLMADI , DEVLETİN BÜTÜN GELİR KAPILARINI UCUZA ALDILAR , AMA TÜRKİYEYE YATIRIM YAPAN YERLİ YATIRIMCILAR PERİŞAN, KEŞKE YABANCI OLSAM TÜRKİYEYE ÇOK YATIRIM YAPAR KAZANIRDIM. 

  • Ziya14 Şubat 2020 17:54

    Bir alçak  düşünün ki kendi ülkesini şikayet edip Türkiye de terör var gelmeyin yatırım da yapmayın diyen!  Bunu zaten herkes biliyor.  Bu malum karakterin akıbetini kısmetse hep beraber göreceğiz.  Eğer Türkiye de 2 parti arasında bu kadar tezat var ise birisi tamamen münafıklık, yakıp yıkma peşindedir.  Ki onu anlamak için kahin olmaya da gerek yok.  Elma ya portakal diyecek kadar aymaz  siz ne yaparsanız yapın biz size iyi yaptınız demeyiz diyerek karakterini serbestçe açığa vuracak kadar da yüzsüz!

  • AHMET ÖZBİR14 Şubat 2020 16:05

    REİS'imin dümende olduğu T.C.'ye yatırım yapmayanın geleceği karanlık, paracıkları KAYIP OLUR!..

  • Akmal seni 14 Şubat 2020 19:48

    Bir tek bu mal memnun halinden ...