E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfi Karadeniz'de---

Erdoğan: Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfi Karadeniz'de

Erdoğan: Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfi Karadeniz'de
21 Ağustos 2020 - 15:05 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi’nde ‘Millete Sesleniş’ konuşması gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi" müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi’nde 'Millete Sesleniş' konuşmasında açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Aziz milletim, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın kıymetli mensupları, değerli misafirler, değerli basın mensupları sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Bugün ülkemiz bakımından tarihi öneme sahip bir müjdeyi paylaşmak üzere sizlerle bir aradayız. Bilindiği gibi enerji kalkınmanın temel unsuru olmanın yanında, milli bağımsızlığın tesisinde de çok büyük öneme sahiptir. Ülkelerin ortaya koydukları vizyonun hayata geçebilmesi enerjideki istikrarla orantılıdır. Dünyada yaşanan hiçbir karmaşa, kaos, savaş, çekişme yoktur ki gerisinde öyle veya böyle enerji hesabı yatmasın.

ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ: TÜRKİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK DOĞALGAZ KEŞFİNİ KARADENİZ'DE GERÇEKLEŞTİRDİ

Biz hep önce insan dedik, önce dostluk-kardeşlik dedik. Hep önce mazlumlar ve mağdular dedik. Önce hak, hukuk, adalet dedik. İnsanlık bizde petrol onlarda kalmış olabilir, işte rabbim bize bambaşka bir yerde görülmedik zenginlikte bir kapı açtı.
Yarın benzer kapılar başka yerlerde de önümüze açılacaktır.

Yüzlerce milyon dolarlık arama faaliyetleri sonunda üç beş sayfalk rapor dışında hiçbir şey geçmedi. Kimsenin günahını almıyoruz. Belkide gerçekten aradılar, ama bulamadılar.

Ama sonunda biz bu şekilde yürüyemeyeceğimizi gördük. Bu tür çalışmaların kiralam yöntemiyle değil, doğrudan milli kuruluşlarımız aracılığıyla yürütülmesini kararlaştırdık.

Ülkemizin milli enerji ve maden politikasını 2017'de yeni baştan belirledik.

O dönem Berat Albayrak ile ardından gelen Fatih Dönmez kardeşimiz bu politikayı kararlılıkla uyguladılar.

Bu çerçevede derin deniz sondajlarını bizzat yapmanın arayışını girdik. Bugünkü sevinci bize yaşatan Fatih'in yanında Yavuz ve Kanuni sondaj gemimizle dünyanın en önde gelen ülkeleri arasında olduk.

Yerli ve milli imkanlarla hareket ettiğimiz için bu başarıya ulaştık. Aziz milletim evet, sevincimizi hep birlikte yaşamak için şimdi müjdemizi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi.

Fatih sondaj gemimiz Tuna1'deki sondajında hamd olsun 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda.

Kendisini Boğaz'dan uğurladığım günü hatırlıyorum. Ve o uğurlayışımızla birlikte hamd olsun neticeye de keşfe de ulaşmış olduk.

İstanbul'un fethinin yıl dönümünde Karadeniz'e uğurladığımız Fatih Sondaj gemimiz hepimizi gururlandırdı.

Daha önce Tuna-1 diye adlandırılan bu alanı Sakarya Gaz Sahası olarak isimlendirdiğimiz bu alanda gereken tüm test, analiz ve mühendislik çalışmaları tamamlandı.

Kuyudan elde edilen veriler aynı bölgede yeni doğalgaz keşiflerinin kuvvetle muhtemel olduğuna işaret ediyor. Bu rezerv çok daha büyük bir kaynağın sadece bir parçasıdır. İnşallah devamı da en kısa sürede gelecek.

Yıllarca enerjide dışa bağımlılığının maddi ve manevi sıkıntılarını çekmiş bir ülke olarak artık geleceğimize daha güvenle bakacağımıza inanıyoruz. Bu operasyonu tamamen milli imkanlarla gerçekleştirdik. Şimdi hemen tespit kuyuları açmaya başlayacak, ardından inşaat ve yapım işlerine geçeceğiz.

Doğal gazın yüzeye çıkartılması ve sisteme aktarılması işlemleriyle birlikte bu kaynaktan istifade etmeye başlayacağız.

"AKDENİZ'DEKİ FAALİYETLERİMİZE HIZ VERECEĞİZ"

Bunca yıl sabırla, ilmek ilmek yürüttüğümüz çalışmaların ilk ve en büyük meyvesini almış oluyoruz. Fatih ve Yavuz gemilerimiz vasıtasıyla Akdeniz ve Karadeniz'de 9 derin deniz sondajı gerçekleştirdik. Nihayet son sondajda milletimize beklediği müjdeyi verme şerefine nail olduk.

İnşallah benzer bir müjdeli haberi Akdeniz'den de bekliyoruz. Şu anda bakımda olan Kanuni'nin de yıl sonunda devreye girmesiyle Akdeniz'deki faaliyetlerimize hız vereceğiz. Keşifler için söylenen o güzel sözü; sondaj faaliyetlerimize uyarlayarak tekrarlamak istiyorum.

Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır.

Biz de arayacağız ve inşallah bulacağız. Sakarya Gaz Sahası'yla bismillah dedik. Allah'ın izniyle devamı da gelecek. Sadece denizlerde değil, kendi topraklarımızdaki aramaları da daha sıkı ve bilinçli şekilde yürütüyoruz.

“TÜRKİYE’DE YENİ BİR DÖNEM AÇILACAK” DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çarşamba günü Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni'nde yaptığı açıklamada Cuma günü bir müjde vereceklerini belirtmiş ve "Şu anda bu müjdenin biz de hayalleri ve rüyası içerisindeyiz. Cuma günü inşallah bu müjdeyi tüm milletimize vermek suretiyle Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına da şimdiden inanıyorum. Tabii açıklarsam bu işin heyecanı, her şeyi kaybolur. Onun için açıklamamakta fayda var diye düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (83)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gülfidan Solmaz22 Ağustos 2020 21:52

    Sn. Cumhurbaşkanımız 320 milyar metreküp tabii gaz bulmamızın müjdesini vermeniz biz Türk milletini muazzam bir şekilde sevince boğdu. Cenab-ı Allah sizi başımızda daim eylesin. Gaz müjdemizi hazmedemeyen, kıskançlıktan dolayı kafalarını duvara vurankarı Allaha havale ediyorum. Ne mutlu bizlere evlatlarımızın geleceği pırıl pırıl olacak.

  • Manyak herif22 Ağustos 2020 16:26

    Bir bidon varil petrolün değeriyle,laiklik, Atatürkçü lük,devrimcilik,halkçılık,milliyetçilik,cumhuriyetçilik,devletçilik ve inkilapçılık değerleri boy ölçüşemez.o yüzden bu bulunan gaz çıkarılmadan hemen satılmalı yada dostumuz Ruslara hibe edilmelidir.işçinin , köylünün,esnafın,emeklinin,öğrencinin, proletaryanın gaza deil paraya ihtiyacı var.

  • Vatandaş22 Ağustos 2020 13:45

    Damat maşallah döktürüyor, harıl harıl çalışıyor, helal be damat, çekemeyen ler, yok öldük,bittik,batıyoruz bu aveneler bitmez bu ülkede,feryat figan Yunanistan,ın düşman olduğunu bilirim ama bunların ne menem insan olduğunu bilemedim

  • 1 Vatandaş +22 Ağustos 2020 13:21

    ...... 4 sismik ve 2 sondaj gemisi ile milli menfaatler uğruna çabalayan ve hizmetkarlık eden tüm personelimize ve hassaten bu yolda tüm meşakketlerin aşılması, Cumhur İttifakının önünün açılması, hasetkar ve hain tüm mecralara dur denilmesi hususunda canı kanı ve malı ile sınırsız destek olan vefakar ve imanlı müşfik Aziz Milletimiz fertlerine tek tek teşekkür ediyorum... Allah CC amellerimizi hedefine matuf ve hayırlı, niyetlerimizi de halis,samimi ve müstecab eylesin... AMİN... 

  • 1 Vatandaş 22 Ağustos 2020 13:20

    Başta ülkemiz ve milletimiz için hayırlı her projeye hayatı pahasına sonsuz destek veren feraset ve basiret sahibi Başkomutanımız ve Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Cumhur ittifakının vatanperver ve Türk İslam Ülküsü etrafında toplanmasına vesile olan her daim vatan millet için emek ve ter akıtan Sayın devlet Bahçeli beyefendiye, her iki liderin çaycısından en tepedeki amir kadrolarına, Enerji Bakanlığı döneminde özellikle İngiliz petrol arama şirketini ve  diğerlerini kovarak milli bir hamle ile petrol arama imkanının zemini için çok emek sarfeden damadımız Sayın Berat Albayrak beyefendiye...

  • İşsiz bora 22 Ağustos 2020 12:55

    Seçim şart dolar yıl sonu 10 tl olurmu!!!! İmf şart oldu gibi baba merkez bankasında dolar yok -___- rezer var o yüzden 3 ay içinde dolar ne olur sizce????

  • Fatih22 Ağustos 2020 14:05

    Hangi ülkeden yazıyor sun,soysuz

  • Yaşa Mustafa Kemal Paşa sen çok yaşa 22 Ağustos 2020 11:26

    Evet evet hayırlı olsun ulu önder Mustafa Kemal Atatürk... Cumhuriyet inin başarısı... Olarak görüyorum... Seçim şart bu arada 2021 baharda sandık önümüze gelir...

  • BORSACI22 Ağustos 2020 10:39

    MÜJDE MİLLETİMİZE HAYIRLI UGURLU OLSUN ALLAH BU MİLLETE DAHA NİCE MÜJDELER NASİP ETSİN.

  • Türkoğlutürk 22 Ağustos 2020 11:53

    Her seçim öncesi aynı cümle

  • Yusuf22 Ağustos 2020 10:27

    Hazır para basan dünyaya tütün sattığımız zamanlarda Tekel fabrikası kapatıldı. Şeker fabrikaları satıldı, kapıt fabrikaları kapatıldı ve biz kendi kendimize yetmez olduk.

  • Türkoğlutürk 22 Ağustos 2020 11:54

    Uğraşma Yusuf. Her seçim aynı yerde doğalgaz bulunması na alışmışlar.

  • baran22 Ağustos 2020 11:29

    Dünya ya tütün mü satmışız?  Ne zaman olmuş bu?  Elalem böyle ahmaklara muhtaç biz de akıllıya!  Bir yalan daha şeker fab. kapatılmışmış.  Ulan  deyyus hiç mi  Allah korkun yok. S..çar gibi yalan söylüyorsun.  Torku şeker fab. gayet sağlıklı ve bol üretim yapmakta!  Diğerleri  de öyle.  Sen git takkelinin eteğini öp soytarı seni.

  • Erdi22 Ağustos 2020 10:17

    Daha önce seçimler öncesi 8 kere aynı yerde doğalgaz bulunduğu açıklanmış. Tekrar söylenmesindeki Amaç ne olabilir.

  • Erol g.22 Ağustos 2020 10:14

    DOĞAL GAZ VARMIŞ AMA ARAMADIĞIMIZDAN/ARATMADIĞIMIZDAN YOK SANIP MİSKİN DAVRANIP ITHALAT YOLUNU SEÇMIŞİZ

  • Ömer22 Ağustos 2020 00:09

    Bu haftanın işlemleri incelenmeli. Yapılan manipülasyon açıklanmalı. Haftasonunda verilmesi gereken haber borsa açıkken niçin verildi.

  • pala21 Ağustos 2020 23:35

     yetkilileri İngiliz reuters e çarşamba açıklama yaptı. İnsider bilgiyi alan ingilizler dün aldı, bugün sattı. dolar satıp düşürdüler, borsaya girip çıkardılar yükselen borsada satış yapıp, düşen dolarları alıp ülkelerine götürdüler.

  • MELİS MARMARİSLİ21 Ağustos 2020 23:59

    para kimin ise düdüğü o çalar.adam ister götürür ister götürmez.Dünya da en güzel para Türkiye de kazanılmaktadır o yüzden bir iki ay içinde o giden paralar yine geri gelecektir.

  • Cemil21 Ağustos 2020 23:33

    Saat 15:00 de açıklanarak borsada spekülasyon yaptırdılar. Saat 18:30 da açıklanmalıydı. Borsayı speküle ediyorlar.

  • Ömer21 Ağustos 2020 23:31

    Dolar uçtu borsa gümledi. 2 km derinlikten gaz çıkarmayı sadece abd yapabiliyor.

  • emekci21 Ağustos 2020 23:28

    bazı ahmaklara anlatamıyorduk. 2023te Lozanın gizli maddeleri ortadan kalkmadan türkiye petrol doğalgaz çıkaramaz diyorlardı. Al işte, bulursan çıkarabiliyorsun, gizli madde filan yok

  • ZEYREK ZEMHERİ22 Ağustos 2020 00:01

    Ak parti hükümeti eğer bu 15 temmuz ihtilalinde kelleyi koyumasa idi bugün bunlar olmaz idi.içimizdeki şerefsiz ve kanı bozukları abd ve ab ülkeleri para vererek satın almışlar cumhuriyet kurulduğundan beri TSK, yargı her yeri ele geçirmişler idi  o yüzden hiç bir şey yaptırmıyorlar idi.bu hükümet ilk defa bu pislikleri temizledikce ivme almaktadır.bunlar zor işler .

  • AHMET ÖZBİR21 Ağustos 2020 23:23

    REİS'im müjdenle mest olduk millet olarak, millet düşmanları ise kahrolup kafayı sıyırdı GAZ BULMAK NEYİN NESİ, gazı Rusya'dan al, bizim gaz Türk gazı maliyeti çok fazla, değmez çıkarmaya. Yat Ali yat, kaç Veli kaç, gaz bulmak neyine senin diyen gericiler günboyu kafayı sıyırdılar.

  • Türkoğlutürk 22 Ağustos 2020 09:18

    Kağıt fabrikası nasıl açıldı, Mehmet Ali kağıtçı kim Bi öğren.

  • Asi21 Ağustos 2020 22:43

    Ben direk benzin bekliyordum.ama heralde 2023 te onuda bulurlar :))

  • Türkoğlutürk 22 Ağustos 2020 09:20

    Doğalgaz bulunmuşsa seçim yakın. Birde çıkartın, habite buluyorsunuz.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ22 Ağustos 2020 00:02

    benzin yok da sana bizim burdan kına göndereyim g... çal hemi.pislik seni.

  • TAMİZ KARTALGÖZ21 Ağustos 2020 21:49

    chp, iyi parti hdp şok olup şaftları kaymıştır.birde petrol bulur isek işlem tamam.bunların yapılacağına inancımız tamdır.yakın zamanda büyük gelişmeler bekliyorum.

  • Türkoğlutürk 22 Ağustos 2020 09:23

    Japonya nın petrolümü var. Yok. Venezuellanın var. Ne işe yarıyor. Oğlum akıllı ise neylesin maı, oğlum aptal ise neylesin malı. Osmanlı yı bitiren eğitimin olmaması ve torpildir

  • Eveeet21 Ağustos 2020 23:24

    Senin gibiler varken daha çooook olmayan petrolü, gazı bulurlar. Unutttum, bu kaçıncı buluşları sahi?

  • Hepsi bu mu?21 Ağustos 2020 20:42

    Ya kardeşim, bu kadar gaz Ahmet ÖZBİRİCİK’e ancak yeter. Ver gazı Erkan veeeerrrrrr!!

  • B.A21 Ağustos 2020 20:18

    Bazı arkadaşlar beyinlerini kısıtlı kullanıyor anlamak işlerine gelmiyor.Sayın BAŞKAN açıklamasında büyük bir kaynağın küçük parçası diyor.Ama arkadaşlar bunu nasıl negatife ediyor. Konuyu kötülemek için salağa yatıyorlar.

  • Vatandaş21 Ağustos 2020 19:46

    Bu ne hazımsızlık yahu, Türkiye vatandaşı olsanız emin olun sevinirsiniz,ne yazikki burada yazanların bir kısmı ülkeye düşman

  • Müjde Reis ;)21 Ağustos 2020 19:13

    Yarından itibaren  bol bol doğalgaz yakın. Doğalgaz bulduk. Sabahlara kadar yakın ısının, ocakları açın. artık doğalgaz bedava. Türkiye gaz buldu.

  • kemal21 Ağustos 2020 18:19

    Müjdeli haberler borsaya yaramıyor,yine hüsran.

  • şeref gocmen21 Ağustos 2020 18:17

    buda tutmadı.zaten yarısını çıkaracak firma alacak .boş hayelden başka bir şey degil.57 petrol ve dogal gaz zengini 57 ülke bir japonya yapmıyor.biraz daha uyuyalım.nede olsa ruya ve uykuyu seven milletiz.

  • yee21 Ağustos 2020 18:14

    Keşke yunan kasansaydı diyenler,  nerede? ne oldu ? hahaha erli milli oldu hepsi : ))

  • Türkoğlutürk 22 Ağustos 2020 09:26

    O lafı diyanet işleri başkanının ziyaret ettiği yandaşların övdüğü yaratık söyledi

  • A. A.21 Ağustos 2020 17:03

    Cumhuriyet tarihinin en büyüğü. Şimdilik 250 milyar dolar değerinde bir kuyu. Daha aşağılara inildikçe ve Akdeniz'de çok daha fazlası var. İnşaallah çok daha fazlasını bulacağız. Allah bereket versin. Allah şükretmeyi nasib eylesin. Nankörlük ettirmesin...

  • HASAN TOSUN21 Ağustos 2020 16:32

    kabahat tayyibin,söz içindeyken senin esirin,ağzından çıkınca sen sözünün esirisin,nasıl müjdeymiş bu,madem müjde vereceksin müjde dediğin anda söylesende spekülasyonlara meydan vermesen olmazmı,800 milyardan  3te birine 320 milyara geldik,6-7 yıllık gaz

  • Türkoğlutürk 22 Ağustos 2020 11:56

    Ne zaman çıkacak, yerli uçak yere inince

  • Vatandaş21 Ağustos 2020 20:08

    Bu ülkeye yetecek 8 yıllık gaz,başında böyle ,bu ne hazımsızlık Türkiye düşmanları, Allah'ın izniyle 20 sene daha iktidar yüzü göremeyeceksiniz

  • Ali21 Ağustos 2020 18:16

    Cb nin ağzından 800 çıkmadıki yabancı basın ın söylediği rakam sen şimdi burda kabahati kendinde ara

  • .21 Ağustos 2020 16:29

    Allah bağımsız devlet bıranlardan razı olsun. Allah osmalıyı 7 düvele teslim edip istanbulu işgale aşanlara karşı, süngü hucumuna çıkanlardan razı olsun. umarız, yanlış sözleşmelerle oradaki yakıtları kullanmak nasip olur. gizli kapaklı millete hesbaı sorulmayan sözleşmeler olmasından korkuyorum. Tank paletteki gibi hala sözleşme milletten gizleniyor.

  • Türkoğlutürk 22 Ağustos 2020 09:28

    Kadir, abd istedi diye koreye giden amcamın görevi neydi. Abd istedi diye Ermenistan da yuhalanan cumhurbaşkanı kimdi. Abd istedi diye papa,z bırakan. Trump bir telefon ile işlerimi hallediyor lafını kime söyledi

  • KADİR21 Ağustos 2020 18:00

    ALLAH HİLAFET, VATAN VE DİN İÇİN KURTULUŞ SAVAŞINI VERENLERDEN RAZI OLSUN. KURTULUŞ SAVAŞINI VEREN ORDU OSMANLI ORDUSUDUR. DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN HİLAFET VE OSMANLI İÇİN MÜSLÜMANLAR YARDIM GÖNDERDİLER. YOKSA BATININ MÜSTEMLEKESİ LAİK BİR CUMHURİYET KURULSUN DİYE GÖNDERMEDİLER.  HA BU ARADA BİR  HATIRLATMA; MİLLET CEPHEDEN SAVAŞIRKEN PERA PALASTA  İNGİLİZLERE GİZLİ GÖRÜŞEREK GENEL VALİLİK İSTEYENLERİ DE BİLİYORUZ. 

  • Kaçan Grup21 Ağustos 2020 16:22

    doğalgazı çıkarmak için para lazım, pamık eller ceplere

  • :)))21 Ağustos 2020 16:22

    enerji bakanlığı şu an maliye hazine bakanlığından daha önemli hale geldi.. anladınız siz onu

  • Tufan21 Ağustos 2020 16:15

    Daha 1000 metre alta inilecek ki muhtemelen o derinliklerde çok daha fazlası çıkacaktır. Acele etmeyin inşallah yıl sonuna kadar trilyon metreküpler gelecek. Petrolüde bulacaz doğalgazı da. Burada dağ fare doğurdu yazanlar ulan sanki öncesinde her sene trilyon metreküp gaz buldunuzda konuşuyorsunuz. 9.sondajda 320 milyar metreküp çıkıyor biiznillah. İnşallah kısa sürede daha fazlası gelecek.

  • adil21 Ağustos 2020 16:08

    Borsada Tüccarlar işlemi tamamladı paraları cebe koyanlar ve batanlar olacaktır işte sıkıntı burada her iş tezgah düzgün evrensel kurallara uygun hiç  bir iş yok

  • Elimize verdiler21 Ağustos 2020 16:07

    Petkim Tüpraş alanlar ayvayı yedi, uzun süre bu rakamlar görülmez

  • Tt21 Ağustos 2020 16:04

    Birileri bu haberi kullanarak piyasaları manüple etti, yıllık 50 milyar tüketimi olan bir ülke için 300 mikyar metreküpün bir önemi yoktur, açıkçası ben 50 yıllık doğalgaz bulundu diye heyecanlanmıştım, elbette hiç yoktan iyidir ancsak bu denli abartılması piyasaları manüple etti, daha mütevazi olunabilirdi

  • Cingöz21 Ağustos 2020 15:59

    Projede çalışan herkesi kovun. Adamlar türk halkı öğrenmeden ingilizlere bilgiyi uçurdu

  • pala21 Ağustos 2020 23:31

    aynen, projede tüm detaylar yabancı ülkelere sızdırılmış. reuters işin başındakilerden alıyor bilgiyi, hbar yapıyor daha çarşamba günü

  • ZEYREK ZEMHERİ21 Ağustos 2020 21:51

    senin gibi pislik vatanhainleri malesef binlerceniz tutuklandınız hala bitmediniz ne kadar çokmusunuz.

  • Cin Ali 21 Ağustos 2020 18:07

    Sen ne kadar man kafalı bir suzmesin. İngilizler orada yıllarca sondaj yaptı. Ta ki Berat bey enerji bakanı iken onları kovup kendi sondaj gemisini ülkemiz alana kadar. Sözün özü içindeki kini kurnazca kusan asıl sen bu ülkeyi terkedip bizi yormazsan hayrına olur...

  • Azad21 Ağustos 2020 15:55

    Kanal İstanbul arada kaynamasın

  • ender21 Ağustos 2020 15:54

    100 milyar dolar katkısı olacak.

  • EFE21 Ağustos 2020 15:51

    HANİ 800 MILYAR METRKÜP TÜ SONUÇTA ÖPTU

  • Kaçkar KAPLANI21 Ağustos 2020 15:43

    Hükümetimizi ve devletimizi yüreklilikle tebrik ediyorum, milletçe arkanızdayız. Yamyam densiz ve dengesiz para baronları paranızla boğulursunuz inşallah. Öyle bir ayarlamışlar ki müjdeyi kursağımıza bırakmak için hem borsaya hem de döviz kurlarına büyük bir baskı ve müdahaleye girişmişler.

  • Seans 21 Ağustos 2020 18:09

    Seni kripto seniiiii.... Algı algı artık biraz da yargı ...

  • Kaçkar KAPLANI21 Ağustos 2020 16:59

    Dengesiz sen kendi cehaletini sorgula. Sen benim bilgimi ve deneyimimi sorgulayacak kapasite ve anlayışta değilsin. 

  • Hayırlısı21 Ağustos 2020 16:02

    Cahil kardeşim ne alakası var, 800 milyar diye beklenti yaratıldı, borsa 2 gündür o gazla yükseldi, şimdi rakam beklentinin çok altında kalınca borsa çakıldı, olay bu

  • Ada21 Ağustos 2020 15:42

    Ne kadar dev oldugunu dolar altin soyledi bile

  • petkimzede21 Ağustos 2020 15:39

    Bloomberg bizi fena öptü 800 milyar dedi 300 milyar çıktı ah şu yabancılar yok mu çok fena fakat bastırdılar. Resmen dağ fare doğurdu. 😕

  • İstemez21 Ağustos 2020 15:39

    Borsa çakıldı dolar şahlandı bu nasıl müjde

  • bir dost21 Ağustos 2020 15:37

    ilk haberleri kim verdi , yaydı,

  • Pala21 Ağustos 2020 15:58

    Devlet yetkilileri İngiliz reuters e dün açıklama yaptı. İnsider bilgiyi alan ingilizler dün aldı, bugün sattı

  • Recai21 Ağustos 2020 15:37

    Yap işlet devret yapmayın, tpao işletsin

  • şeref gocmen21 Ağustos 2020 18:31

    hangi parayla 

  • Gökhan21 Ağustos 2020 15:36

    Hayırlı olsun... 🍀🍀🍀

  • HD21 Ağustos 2020 15:35

    Türkiyenin 8.5 senelik doğalgaz ihtiyacı demek bu rakam.Ama verilen mesaj aslında çokkk daha fazlasını bulucaz ve ihraç eder hale gelicez. Aslında bu müjdeli haber meseleside bütün ülkenin tamamen dikkatini bu konuya çekmekdi.Bu sayede halk hükümeti desteklicek.Yani 2023 e bi yatırım olarakda düşünebilirsiniz. Şahsen taktir ettim.

  • ANTALYA21 Ağustos 2020 15:35

    SIRA AKDENİZDE... KORONA SÜRECİNDE İLAÇ GİBİ GELDİ....

  • Aaa21 Ağustos 2020 15:33

    2 trliyondan başladı, 800 milyarla devam etti 300 milyarla sonlandı, sanırım 5-6 yıllık bir rezerv

  • şeref gocmen21 Ağustos 2020 18:35

    belkide 200 milyar metreküp.tüketim 50 milyar metre kup.yarısı çıkaracak firmanın.bize kalan 150 milyarmetrekup.türk halkı rahat bir kış geçireyim dese 2 yıla kalmaz biter.müjdeler olsun......

  • Bika21 Ağustos 2020 16:05

    Doğru 5-6 yıllık ihtiyacı karşılar, ekonomik değeri en fazla  50 milyar dolar, daha az Rusya'ya ödeme yaparız. Türkiye 2 yılda turizmden daha fazla kazanıyor. Bölgede daha başka rezervler bulunmalı. Eksen değiştirecek boyutta değil Rusya'da 35 trilyon metreküp rezerv var.Asya ülkelerinde de trilyon mertebesinde doğal gaz var.

  • wers21 Ağustos 2020 15:30

    inşallah kısa zamanda ülke ekonomisine katkı sağlar

  • haramzadeler21 Ağustos 2020 16:14

    vatandaş ekonomomisi ne fayda sağlamazsa müje  onlara yalayıp yutarlar merak etme...

  • Abartı21 Ağustos 2020 15:25

    Beklentilerin çok altında kaldı, açıklandığı dakika borsa 2 puan düştü, 2 günde beklenti çok yükseldi, manipülatif hareketler yaşandı

  • erdem yeşil21 Ağustos 2020 15:24

    acıklama yaptı bist çöktü aynı anda nasıl bir oyundur

  • ekonomist/stratejist21 Ağustos 2020 15:22

    Hani 800 milyar metreküp doğalgazdı bulunan rezerv beklentinin en fazla %35 dolayında. Çok az yine de hayırlı olsun beklentinin çok altında maalesef ben daha fazla beklerdim herhalde çıkarılana kadar daha düşer.

  • Sergat21 Ağustos 2020 15:17

    Hayaller 800 milyar metreküp gerçekler 300 milyar metreküp..Hayal kırıklığı çok çok az:(

  • K221 Ağustos 2020 15:15

    VALLA MÜJDEYİ HİSSELER VAR ONLAR ALDI KUSURA BAKMAYIN..........BİZEDE BANU............