E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Türkiye S-400 alacaktır demiyorum, almıştır---

Erdoğan: Türkiye S-400 alacaktır demiyorum, almıştır

Erdoğan: Türkiye S-400 alacaktır demiyorum, almıştır
12 Haziran 2019 - 22:02 borsagundem.com

Erdoğan "Türkiye S-400 hava savunma sistemlerini alacaktır" demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik" açıklamasında bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400'lerle ilgili, "Türkiye S-400 hava savunma sistemi alacaktır' demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik" dedi.

Erdoğan, S-400'lerin tesliminin önümüzdeki ay tamamlanacağını da söyledi.

Erdoğan "Uygun fiyatla olmanın yanında ortak üretime de geçebilme sözünü alarak sözleşmemizi imzaladık. İnşallah kısa zamanda da geliyor" diye konuştu.

AKP Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbir şeyin ve hiç kimsenin milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmemizin önüne geçmesine müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'ye ekonomik tuzaklarla diz çöktüreceklerini sananlar bu milleti hiç tanımamışlar. Biz gerektiğinde 'kan kusup kızılcık şerbeti içtik' diyen, gerektiğinde istiklali için canını ve malını ortaya koymaktan çekinmeyen bir milletin kendisiyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, ABD ile yaşanan F-35 krizine ilişkin olarak, "F-35 uçaklarının müşterisi değil aynı zamanda üretim ortağıdır. 1 milyar 250 milyon dolar ödeme yaptık. F-35 projesinden hiçbir haklı dayanağı olmayan gerekçelerle dışlanmamızı bütün platformlarda sunacağız” diyen Erdoğan, “Arkadaşlarıma gerekli talimatı verdim, onlarda gerekli görüşmeleri yapıyorlar. Ay sonu Trump’la Japonya’da bir arada olacağız, orada da karşılıklı olarak inşallah görüşeceğiz. Oraya gitmeden burada bu işi telefonlarla görüşelim işi geldiği şu safhadan başladığımız noktaya geri çevirelim” ifadesini kullandı.

ABD, S-400'ler konusunda Türkiye'ye 2 ay süre tanımıştı

Washington yönetimi, Türkiye'ye Rusya ile imzaladığı 'S-400 anlaşmasını iptal etmesi için' 2 ay süre tanıdığını bildirmişti.

Washington'ın Ankara'ya iki seçenek sunduğu, bu seçenelerin S-400 anlaşmasını Haziran'ın ilk haftasının sonuna dek Rusya ile S-400 anlaşmasını iptal etmesi ya da yaptırımların ve F-35 programının iptal edilmesinin de dahil olduğu uygulamalarla karşı karşıya kalması olduğu belirtilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :