E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Türkiye ekonomisi güçlü ve sağlıklı---

Erdoğan: Türkiye ekonomisi güçlü ve sağlıklı

Erdoğan: Türkiye ekonomisi güçlü ve sağlıklı
08 Aralık 2019 - 15:51 borsagundem.com

Erdoğan, İslam İşbirliği Yatırım Konferansı'nda açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Üst Düzey Kamu ve Özel Sektör Yatırım Konferansı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(İslam İşbirliği Teşkilatı Üst Düzey Kamu ve Özel Sektör Yatırım Konferansı) İstişarenin gayesine ulaşabilmesi için samimiyetle yapılmasının yanı sıra alınan kararların tatbik edilmesi, uygulamaya dönüşmesi de gerekir. Bu açıdan tartıştığımız, konuştuğumuz ve karara bağladığımız hususları hep birlikte kuvveden fiile getirmemiz son derece önemlidir" dedi.

Erdoğan, "İslam İşbirliği Teşkilatı nüfusunun yüzde 21'i yani 350 milyon kardeşimiz aşırı yoksulluk şartlarında hayata tutunmaya çalışıyor" diye konuştu.

Erdoğan, "En zengin İslam ülkesi ile en yoksulu arasındaki gelir farkı 200 katı aşıyor. Müslümanlar zekatı verecek olsa İslam ülkelerinde fakir kalmaz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul Tahkim Merkezi'nin kuruluş prosedürünü tamamladık. İnşallah bu sene içerisinde Tahkim Merkezi'ni faaliyete geçireceğiz." dedi.

Erdoğan, "Turizmde 2018'de 46 milyon ziyaretçiyle en çok turist çeken 6.ülke konumuna geldik. Bu sene 50 milyon aşkın turisti misafir etmeyi bekliyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk ekonomisinin makro göstergeleri ve temelleri son derece güçlü ve sağlıklıdır" dedi.

Erdoğan, "Küresel ticaret savaşlarının ve finansal piyasalardaki dalgalanmaların etkilerine en hazırlıklı ülkelerin başında geliyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyanın neresinde olursa olsun kardeşlerimizin dertleriyle dertlenmek bizim ana vazifemizdir" dedi.

Erdoğan, "Ülkemize doğrudan yatırımların artması için ne gerekiyorsa imkanlarımız dahilinde maddi ve manevi bütün destekleri sağlıyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, "Bölgesel gelişmeler bağlamında kimi ülkelerle yaşadığımız siyasi gerilimlerin ticari iş birliğimizi olumsuz etkilememesi için çok büyük hassasiyet gösteriyoruz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Arnavutluk'ta 500 ayrı konut yapmak üzere de Çevre Şehircilik Bakanımıza talimatı verdim" dedi.

Erdoğan, "İslam ülkelerinin ekonomik büyümesi ve refah seviyelerinin artırılabilmesi için gerekli maddi ve tarihi şartlar son derece elverişlidir" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizlerden kardeş Arnavutluk'un yaralarının kısa sürede sarılması için elinizdeki tüm imkanlarla destek olmanızı istirham ediyorum" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR09 Aralık 2019 11:12

    Biz ne günler gördük Reis, Ne kavgalar verdik, Reis Gelen vurdu yıkılmadık, Bu da geçer hey koca Reis, Şehitleri düşün Reis, Eğilmesin başın Reis, Neler geldi neler geçti, Bu da geçer hey koca Reis. RABBİM SENİ KORUSUN KOCA REİS.

  • Nedim09 Aralık 2019 09:50

    Alçaklar Cumhurbaşkanlığı makamını saray olarak yaftalamakla  ne kadar aşağılık ve soysuz olduklarını her zaman belli ediyorlar!  bu kadar ihanet içinde soysuzların da belasını bulması yakındır.  Her şey iyi ya da kötü ayrı bir konu devletin makamlarıyla yöneticileri ile alçakça yaftalamak  uğraşmak  ayrı bir konu.   Caddeler sağlı solu model otolar ile dolu Tatil günleri trafik tıkanır!  Buna rağmen geçinemiyoruz açız demek tam  bir alçaklıktır.  Fakirin şikayet etmesi farklı bir konu bir eli yağda bir eli balda olan kahpelerin burada algı yaratması da ayrı bir kahpeliktir.  Bekleyin göreceksiniz.

  • AKİL ADAM09 Aralık 2019 08:48

    tahtaya vur tahtaya

  • gobel6608 Aralık 2019 22:18

    Reis böyle dedikçe FETÖ ve yancılarını  çıldırtıyorsun. Adamların dengeleri bozuldu, kendileri trol halinde yaşarken herkesi öyle sanıyorlar m.llar. 

  • AKİL ADAM09 Aralık 2019 08:49

    tavuklar önüne konan yemi gagalarken arkalarından alınan yumurtaların farkına varmazmış be kardeş

  • AHMET OTUZBİR08 Aralık 2019 20:24

    Arkadaşlar Ahmet Özbir'in yorumlarına takılmayın. Kendisi geçen gün reyiz tarafından görevden alınan Gökçek'i savunuyordu. Bu adamın reyiz dostu olduğuna ihtimal vermiyorum.

  • AHMET ÖZBİR09 Aralık 2019 09:52

    Sn. Gökçek REİS'e sevdalı delice! O'nun uğruna ölümü göze alır. Reis vazifeden el çektirdi diye O'na ihanet eden hainlerden olmaz, olmadı, okmayacak. Biz hepimiz vatan sevdalıları olarak ÖLÜMÜNE REİS'İN İZİNDEN GİDECEĞİZ, TERÖRİSTLERİ BİTİRECEĞİZ!..

  • Pardus08 Aralık 2019 21:13

    Paralı bir trol işte

  • HÜLYA ÇİFTCİ08 Aralık 2019 19:48

    Türkiye gibi bir ülkede yaşıyorsan her zaman temkinli olacaksın.

  • AHMET ÖZBİR08 Aralık 2019 17:52

    SAYENDE hamdolsun Türkiye üçe dörde katlandı Sn. Cumhurbaşkanım. Size daima düâ ediyoruz, Türk Devleti'nin Yönetim Merkezi olan KÜLLİYE'ye hakaret eden gerici yobazları lanetliyoruz. Ekonomide kurulduğumuz günden bu yana EN PARLAK DÖNEMİNDEYİZ. Yolunuz, bahtınız açık olsun vatansever yiğitler.

  • Türkoğlutürk 09 Aralık 2019 09:18

    Dün gökçeği savunuyordu. Noldu. Üç kuruşa yapamayacağın neyse onu yaz

  • Komik kozmik08 Aralık 2019 20:19

    Şu cümlelere bak, psikiyatrik ilaç kullandığına kalıbımı basarım

  • Misafir 08 Aralık 2019 19:34

    Aynen katılıyorum lütfen biraz daha fiyat güncelleme si yapalım

  • şatafat..08 Aralık 2019 17:41

    FETÖ ile mücadele ediyor diye düşünüyordum. Kamu daki basiretsiz. liyakasiz iş gücü. bir tutturdular millet bahçesi.. yahu bilişim teknolojisi... yazılım ofisleri. arge üsleri bize bunlar lazım. ama bunlar takunyalılarla olmaz. olmuyor. diğer tarafdan mason locoları.. fatö nün gizlenmiş hainleri vuruyor da vuruyor.. olan geri kalan 70 milyona oluyor. ne kadar hain var yaa bu ülkede.. verrr mehterii verrr..

  • mustafa08 Aralık 2019 17:28

    çok güçlü belli ulan millet aç beee yakında göreceksinz ekonomiyi

  • mehmet yılmaz08 Aralık 2019 16:42

    Sarayın ve yandaşın ekonomisi iyi olan karıştırıyon başkan geri kalan yüzde 80 batak bitik yoksul fakir ya siyanür yada vuruyor kendini işletme sahipleri eskiden 10 eleman çalıştırıdı artık sadece kendileri sefalat yoksulluk diz boyu hadi başkan artık bu algı konuşmalarını bırak büyük lider hz.muhammed in komşusu ahmet davutoğlu geliyorrrrr 2020 de seçim varrr seçimmmmm