E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan, Trump ile görüştü: 13 Kasım'da ABD'ye gidiyor---

Erdoğan, Trump ile görüştü: 13 Kasım'da ABD'ye gidiyor

Erdoğan, Trump ile görüştü: 13 Kasım'da ABD'ye gidiyor
06 Kasım 2019 - 23:04 borsagundem.com

Erdoğan, Trump ile telefonda görüştü. İki lider görüşmede, ABD Başkanı Trump'ın daveti üzerine 13 Kasım'da Washington'da görüşeceklerini yeniden teyit etti. İki lider görüşmeyle ilgili Twitter'dan paylaşım yaptı

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili meseleler ve bölgesel gelişmeler ele alınırken, yapılan açıklamada, “İki lider, ABD Başkanı Sayın Trump’ın daveti üzerine 13 Kasım Salı günü Washington’da görüşeceklerini yeniden teyit etmişlerdir” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından ABD Başkanı Trump ile yaptığı görüşmeye ilişkin paylaşımda bulundu.

İkili ilişkiler ile bölgedeki meselelerin ele alındığını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Görüşmede terörle mücadele ve ülkelerimiz arasındaki ticari hedefler başta olmak üzere, birçok konuda atacağımız adımları değerlendirdik. 13 Kasım'da ABD'ye gerçekleştireceğimiz ziyaretle birlikte, bugün yapmış olduğumuz telefon görüşmesinin ikili ilişkilerimiz ve bölgesel meselelerle ilgili hayırlı sonuçlar doğuracağına inanıyorum."

TRUMP: GÖRÜŞMEYİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM

Trump, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan ile “çok iyi bir telefon görüşmesi” gerçekleştirdiğini vurgulayan Trump, “Erdoğan bana, çatışma esnasında kaçtıkları belirtilen, aralarında terörist Ebubekir el-Bağdadi’nin eşi ve kız kardeşinin de bulunduğu birçok IŞİD üyesinin yakalandığını söyledi” ifadelerini kullandı.

Trump, görüşmede ayrıca Suriye sınırı, terörizmin ortadan kaldırılması, YPG/PKK ve diğer konuların ele alındığını belirterek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı gelecek Çarşamba 13 Kasım’da Beyaz Saray’da görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet yılmaz 07 Kasım 2019 11:51

    fetöş,pkk,asala vesayetçisi kılıçtar,meral,temel,babacan,davudoğluna,güle  KÖTÜ HABER.

  • gnçlk : )07 Kasım 2019 10:44

    BEN TRUMP...ABD SEÇİME GİDİYORUM... eyy abd halkım. rahibi tutsak ellerden aldı. türk mahkemesi ile görüştüm ve çözdüm ( oy akıyor seçimde abd sandıma).. ey abd halkı orta doğuda daişe darbe vurdum. ikiz kulelere saldıracak 100 bin kişilik örgütü yok ettim. abd ye samdırılar ve askerimize silah doğrultan gücün başını badadiyi imha ettim ( sandıklara oy akacan, seçimde abd de).. bunları kime yapıyor? Türkiye- abd kanka ilişkileri ile yapıyor... TC açısıncan bakalım... vatan, millet,milli güvenlik için suriyedeyim...kızıl elma... ( siyasi oy beklentisi ve hdp nin pkklı gösterilerek, ittifakınında aynısın denmesi...cenzaede yumruk yesede bir adli işlam başlatılmaması bile buna örnek... siyaseti hiç ama hiç sevmiyorum. ama oy ve kişisel çıkarlar, siyari parti beklentileri ve tek adam rejimlerinin tehlikesine birebir şahit olmakda raharsız edici. bize gösterilenlerle, perde arkadaları bambaşka... biz halk olarak ypg bitsin diyoruz ama konuşulmuyor bile ne abd ne rusya da. 

  • selim07 Kasım 2019 10:19

    Reiz, mektubu Trump'ın yüzüne çarpmaya gidiyor...

  • astor07 Kasım 2019 12:50

    bu nası mektup diyecek hani bunun danteli oyası diyecek. yav hehe :D 

  • astor07 Kasım 2019 09:53

    eli mahkum mecbur gidecek.

  • sefer07 Kasım 2019 09:26

    ne bekliyordunuz farklı bir kararmı şaşırmadık tabi eyyy amerika :)

  • Colorado 07 Kasım 2019 09:16

    Trump Başkan olduğu sürece Amerika’nın Erdoğan’la anlaşması çok daha kolay . Adamın iktidara gelirlerde söylediği gibi Suriye Afganistan heryerden Amerikan askerlerinden çekmek. Yerel sorunlar onu ilgilendirmiyor. Tek derdi Masrafı azaltmak, para kazanmak.. Adam tüccar. Ama Amerika derin devleti işi zora sokuyor

  • Türkoğlutürk 07 Kasım 2019 08:42

    Fark bu. Kimi abd kapısını aşındırır, korku halkbankın ucu. ECEVİT yapar. KAPATIR, serbest bırakır.

  • AAA07 Kasım 2019 00:05

    Gene bir şeyler satacak trump 💣

  • Nihat06 Kasım 2019 23:38

    Amerika ya zerre kadar güvenimiz kalmadığına, feto, pkk itleri orada cirit attığına göre güvenliği için gitmemesi yerinde olacaktır.  Derin devlet kadar haydut ve alçak bir yapılanma buralarda  açıkça  hüküm sürerken  dikkatli olunmakta fayda var!  

  • Selim06 Kasım 2019 23:13

    Patriot satacaktır