E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan-Trump görüşmesine İngilizlerden flaş yorum!---

Erdoğan-Trump görüşmesine İngilizlerden flaş yorum!

Erdoğan-Trump görüşmesine İngilizlerden flaş yorum!
13 Kasım 2019 - 12:37 borsagundem.com

İngiltere merkezli Financial Times, TSİ 20:00'de gerçekleşmesi planlanan Trump-Erdoğan görüşmesi öncesinde kapsamlı bir analiz yayınladı

Çalkantılı bir dönemden geçen ABD-Türkiye ilişkisinde gözler bugün Washington’da… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın heyetiyle birlikte bugün TSİ 20:00’de ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesi beklenirken İngiltere’nin saygın gazetelerinden Financial Times’tan kritik bir analiz geldi.

Gazetenin Washington muhabiri Aime Williams ve Ankara muhabiri Laura Pitel imzalı analizde, “Erdoğan, Trump’la ‘yeni bir dönem’ arıyor” başlığı kullanıldı.

Analizde son dönemde Türkiye ile ABD arasında ciddi gerilimlerin yaşandığı hatırlatılırken, “Washington’da Türkiye’ye karşı bir antipati olmasına rağmen Trump ve Erdoğan ortak siyasi hamlelerle güçlü bir kişisel ilişki kurdu. Erdoğan, Trump’ın sıklıkla övdüğü bir lider tarzında” ifadesi kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmeden önce yaptığı açıklamalarda iki liderin ortak bir zemin bulmak için çalışacağını söylemesi hatırlatılırken, gazeteye konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkilinin, “ABD, halen Türkiye’nin S-400’ü kullanmaması için ikna etme yolu arıyor. Türkiye, hava savunma sistemini en başında almamalıydı. Türkiye’nin bu projeden çekilmesini sağlamak için yapılacak çok şey var” sözleri aktarıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emrah14 Kasım 2019 14:50

    Reis her yerde Reis.

  • mektup...14 Kasım 2019 12:48

    Böyle mektup, savaş yıllarında. Hitler tarafından bir devlete  gönderilmemiştir. Eşi benzeri ve tarifi olmayan durum başımıza gelmiştir. Masaya oturuyorsun.. Devletin 200 milyar USD kendi borcu.. özel sektörünün 200 milyar USD dış borcu var... Sen ithal mal alıp işleyip üreteceksin haliyle krediye dış kayna ihtiyacın var... Eee ne bekliyordunuz bu görüşmeden? Kim ne avantaj bekliyordu... neden gittik abd ye ... İşte bu yüzden... Devlet ekonomisi göbekten dış sermayeye bağlı... Çin 5 yıl önce böyleydi şimdi göbek bağını kesti... Singapur öyle.. Devlet 10 yılda mucizeler yapıyor. biz asfalt yol yaptık.. aynı yolu 5 kere daha asfalt çektik.. yazık... hala kör olanlara yazık. bu olayı bile desten ve diplomasi zaferi göstermek isteyenler var. keşke öyle olsaydı. yanılsaydık. inanabilseydik...

  • mehmet GÖÇ14 Kasım 2019 12:02

     (M) ben mektupden dolayı çok rahatsızım EVDDEN çarşiya kıtıyımda başima negelecekten çok endişleyim. turum güvenil olmadiği gibi DOSTA DEYİL. 

  • murat evro14 Kasım 2019 08:57

    ingiliz oyunu

  • KILIÇ14 Kasım 2019 08:09

    TURMP SAATİ SAATİNİ TUTMUYOR HATTA DAKİKASI BİLE FARKLI ARKA ARKAYA ATIGI TİVİTLERDEN DOLAYI SERSEMLİK VAR DİYORUM.

  • KERİM13 Kasım 2019 15:38

    ABD ASKERLERİNİ KORE HARBİNDE ÇİNLİLERİN ELİNDE ÖLMÜMDEN KİM KURTARMIŞTI...KORE HARBİNDE O KADAR TÜRK ASKERİ NE İÇİN NASIL ŞEHİT OLMUŞTU.BİR ULUS NASIL BU KADAR NANKÖR OLABİLİR

  • Evett13 Kasım 2019 14:45

    Iki devin kapismasi :)))

  • Metin13 Kasım 2019 14:31

    İngiliz yorum yaparken , ortalığı karıştırmayı ve sonradan nemalanmayı gözetir. İngiliz mi , üç kere düşüneceksin :D  :D