E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Rejim ateşkese uymazsa daha ağır karşılık veririz---

Erdoğan: Rejim ateşkese uymazsa daha ağır karşılık veririz

Erdoğan: Rejim ateşkese uymazsa daha ağır karşılık veririz
11 Mart 2020 - 11:13 borsagundem.com

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karşımızdakiler sözlerini tutmazsa bir öncekinden daha ağır şekilde üzerlerine gitmekten de asla kaçınmayız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM grup toplantısında konuşmasını gerçekleştirdi.

'Korona virüsü' konusuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Avrupa'dan gelen bir vatandaşımızda tetkikler sonucunda koronavirüs tespit edildi. Genel sağlık durumu iyi olan bu vatandaşımızın bu vatandaşımızın tedavisi sürüyor. Ailesi ve yakın çevresi de şu anda izlemeye alınmış durumda." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'dan korona virüs açıklaması! Türkiye'de ilk vaka

"İdlib'de yürüttüğümüz operasyonlar kararlılığımızın bir ifadesidir"

Erdoğan, "Türkiye’nin İdlib’de bir ay boyunca fiilen yürüttüğü operasyonlar ve başlattığı Bahar Kalkanı Harekatı, sınırlarımıza dayanan tehditlerin önüne geçme kararlılığımızın bir ifadesidir." diye konuştu.

İdlib'e 'Bahar Kalkanı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de sağlanan ateşkese ilişkin, şunları kaydetti:

"Rejimin ve onunla birlikte çalışan mezhepçi milislerin ateşkese ne kadar bağlı kalacakları belirsizdir. Daha şimdiden ufak tefek de olsa ateşkes ihlalleri yaşanmaya başlanmıştır. Rusya tarafıyla, vardığımız anlaşmaya uygun şekilde bu gelişmeleri paylaşıyor ve tedbir alınmasını bekliyoruz."

İdlib'de ateşkes yürürlüğe girdi! BM'den flaş açıklama

"Rejim ateşkese uymazsa daha ağır bir karşılık veririz"

"(Suriye'deki gözlem noktaları) Buralara yapılacak en küçük bir saldırıda karşılık vermekle kalmayacak, çok daha ağır mukabelede bulanacağız." diye konuşan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Rejimin ve onu destekleyen milislerin ateşkes hattına yaptıkları yığınakları yakından takip ediyoruz. Verdiğimiz söze, karşı taraf da aynı hassasiyeti gösterdiği sürece sonuna kadar bağlı kalırız ama karşımızdakiler sözlerini tutmazsa bir öncekinden daha ağır şekilde üzerlerine gitmekten de asla kaçınmayız."

İdlib'de ateşkese rejim ihlali

"Bu milletin evlatları hiçbir zaman zalim Esad'in korumasına muhtaç değildir"

Erdoğan, "Türk askeri, bu milletin evlatları hiçbir zaman zalim Esad'in korumasına muhtaç değildir, bunu böyle bil Bay Kemal." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin, geçici ateşkesi ve buna bağlı anlaşmaları rejime veya terör örgütlerine gücü yetmediği için değil İdlib'deki krize tüm taraflar açısından makul, uygulanabilir ve südürülebilir bir çözüm yolu bulunabilmesi için yaptığını belirtti.

Erdoğan, "Milletimizin birlik ve beraberlik iradesini, ülkemizin mücadele azmini kırmaya yönelik saldırıların koçbaşlığını CHP'nin başındaki zat yapmaktadır." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK’ya YPG veya SDG etiketi yapıştırmakla, gerçeklerin ortadan kalkmadığını ve akikatlerin üzerinin örtülmediğini vurguladı.

"Türkiye, PKK'yla mücadele eder, CHP 'arkadaşlar' diyerek teröristlerden yana olur"

Erdoğan, şunları kaydetti:

"CHP kürsüsünden sorumsuzca konuşmakla devlet yönetimini birbirine karıştıran sadece cahil değil aynı zamanda densiz zatla karşı karşıyayız. Türkiye, vesayet zincirlerinden kurtulmak için çalışır, CHP vesayetin sözcülüğüne ve avukatlığına soyunur. Türkiye, PKK'yla mücadele eder, CHP 'arkadaşlar' diyerek teröristlerden yana olur."

BM'den Yunanistan'a mülteci tepkisi

"Yunanistan'ın sığınmacılara yönelik muameleleri tam anlamıyla barbarlıktır"

Yunanistan'ın sığınmacılara yönelik tavrına değinen Erdoğan, "Hayatlarını kurtarma ve çocuklarına daha iyi bir gelecek kurma dışında amacı olmayan masumların üzerine ateş açılması, gaz bombasından kaynar suya kadar her türlü insanlık dışı muameleye maruz bırakılmaları kelimenin tam anlamıyla bir barbarlıktır."

NYT: Yunanistan'an sığınmacılara insanlık dışı muamele

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • thor11 Mart 2020 15:46

    KEŞKE SUSSANIZ.

  • K211 Mart 2020 14:14

    BIRAKIN REJİMİ MİLLETİ CORONA SARDI EVDEKİ HAYVAN BİLE DÜŞMAN OLDU..........SEN BİLE TOKALAŞMADIN .............

  • Vatan sever 11 Mart 2020 13:29

    Sayın cumhurbaşkanım konumuz virüs dün sağlık bakanı borsa primliyken borsanın ortasına virüs olabilir dedi. Gecede 1 vaka var dedi şu virüs olayına el atarsınız umarım

  • Itti11 Mart 2020 13:08

    Sesini türk milletine konuşurken yükseltiyor, moskof keferesi onunde kısıyorsun

  • Pardus11 Mart 2020 13:45

    Aynen moskovada söylemen lazımdı bunları. Ankaraya gelip 1000 odalı sarayına girince değil

  • AHMET ÖZBİR11 Mart 2020 12:19

    ATEŞKESE uymazsa REİS'im uydurur, KÂFİR ESED'in hayatına SON VERİR. Bebeklerin üzerine varil bombaları atıp diri diri yakan KANI BOZUKLAR hem bu alemde hem öte alemde perişan olalar, Cehennemin DİBİNİ BULALAR.

  • Amad otzzzbir11 Mart 2020 12:17

    Ülkede ekonomik kriz var, corona virüs var, deprem korkusu var. Bizim tek derdimiz Suriye, Filistin, Libya. Haydi hayırlı traşlar.

  • Erol g.11 Mart 2020 12:08

    ÜLKEMİZİ BÜYÜK BİR SAVAŞA SOKUP EKONOMİZİN/TURİZMİMİZİN ÇÖKMESİ İÇİN HER TÜRLÜ KUMPASA/HİLEYE BAŞ VURABİLİRLER

  • Mehmet11 Mart 2020 12:53

    büyük bir savaş büyük devletlerle olur.. suriye çete devlet. yandaşı hizbo militianları çoktan kirişi kırdı bile. kımıldayamazlar. O iş bitti artık. 

  • ekonomist/stratejist11 Mart 2020 11:53

    Beni en çok korkutan en kötü senaryo sağlık sektörünün en az geliştiği ve temizliğin çok az olduğu Afrika Kıtasına yayıldığında ve Mültecilere yayıldığında çok kötü ve ürkütücü boyutlara ulaşır Allah muhafaza. Ülkem için inşallah fazla yayılmadan hasta olan 1 kişinin de iyilesmeşini Allahtan niyaz ederim.

  • Nedim11 Mart 2020 11:38

    Tebrikler Başkan!  Allah yardımcın olsun!   Zira o kadar çok ahmak ve alçak var ki uğraşmak zor. Öyle ya Bizim askerimizi Suriye askeri kpruyor diyen soytarılardan nasıl bir vefa ve vatan sevgisi bekleyebilirsiniz!   Böylelerinin alçaklık içine oturmuş!  Allah tan yine de aklı selim insanlar çoğunlukta!

  • ..11 Mart 2020 11:31

    Seçimlerge bir gelmedi.. Bülent çıkmıyor tv lere. Melih çıkmıyor, Mehmet Özhaski yok, bin ali, makar akukara, vb. vb. ne kadar rahatladık. Hakkaten bi ferahladı tv ler. ya Atatürk büstü tartışılıyor, Ya anlımız, ya sayaç okuyacka terör orgutlerı, yok saçma sapan dini motifler. millet ayda uzayda üs kurdu 10 yılda çin  süper devletler arasına girdi. biz 10 yıl öncesinden geriye gittik, kasa boş, 1 fabrıka kurulmadı. seçim gelsede oy atsak artık. 

  • Nedim11 Mart 2020 12:36

    Ay da kim üs kurmuş gerzek?  Diyelim ki biz Mars için gemi yapmış olalım;  İsraftır, haramdır, bu kadar masrafa ne gerek var diye mal mal konuşacaktın!  Zerre kadar da bilgin yok ne uzay dan ne Ay dan!  Ağzına geleni salla tıpkı başınızdaki mal oğlan gibi.

  • ..11 Mart 2020 11:30

    Seçimlerge bir gelmedi.. Bülent çıkmıyor tv lere. Melih çıkmıyor, Mehmet Özhaski yok, bin ali, makar akukara, vb. vb. ne kadar rahatladık. Hakkaten bi ferahladı tv ler. ya Atatürk büstü tartışılıyor, Ya anlımız, ya sayaç okuyacka terör orgutlerı, yok saçma sapan dini motifler. millet ayda uzayda üs kurdu 10 yılda çin  süper devletler arasına girdi. biz 10 yıl öncesinden geriye gittik, kasa boş, 1 fabrıka kurulmadı. seçim gelsede oy atsak artık. 

  • ekonomist/stratejist11 Mart 2020 11:23

    Bay Kemal dikkat et vatansever olmazsan 2. vaka sen olabilirsin😂 (mizansen yapmak istedim)

  • (mizansen)11 Mart 2020 12:32

    Aptalca Bir yorum