E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: PYD ve YPG terör örgütüdür---

Erdoğan: PYD ve YPG terör örgütüdür

Erdoğan: PYD ve YPG terör örgütüdür
16 Şubat 2016 - 21:00 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yemenli mevkidaşı ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Burada sivil halka acımasızca yapılan bu saldırıların hedefi PYD'ye yönelik orada bir kuşak oluşturmaktır. Burada işin kara boyutunu da YPG ile yürütmektedir. Buradan ben özellikle batılı dostlarımıza tekrar sesleniyorum. PYD ve YPG birer terör örgütüdür, bu terör örgütlerinin bu tür bir yapılanmaya gitmesine vesile olanları bir defa tarih affetmeyecektir." ifadelerini kullandı.

"PYD de YPG de terör örgütüdür"
Erdoğan; "PKK terör örgütünü bu şekilde kabul edenler şunu bilmelidir ki PYD de YPG de bunlar birer terör örgütüdür, kimse bunu farklı yere çekmeye kalkmasın. Zaman içerisinde biz bunlara zaten bütün belgelerini verdik. Belgeleri vermemize rağmen bunlar hala Suriye'de Irak'ta ne yazık ki aynı oyunu oynuyorlar. DAİŞ bizim için nasıl bir terör örgütüyse PYD de YPG de DHKP-C'si de öyle bir terör örgütüdür." diye konuştu.

"Bunu Suriye'deki Kürtlerin vurulması diye ifade edenler..."
Cumhurbaşkanı; "Biz koalisyon güçleriyle bir hareketin içerisindeyiz ama ne yazık ki koalisyon güçleri de şu anda attıkları bazı adımlarla örneğin telefon açıp, telefonda bizim ülkemize yönelik saldırılar karşısında silahlı kuvvetlerimizin top atışlarını ki bu angajman kurallarının uygulanmasıdır. Bunu kalkıp 'Suriye'deki Kürtlerin vurulması' diye ifade edenler önce dürüst davransınlar, onları ben dürüstlüğe davet ediyorum." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hilal ay17 Şubat 2016 02:18

    Büyük dünya lideri ulu Başbuğ pyd ile ypg ye fena takmış, 6 aydır Avrupadan Ekvator Şili' Peru'ya ordan Uzakdoğu'ya Afrika'ya kadar her yerde pyd terörist terörist diye haykırıyor. Kesin pyd ile ypg nin işinş bitirecek Suriye çöllerine gömecek.

  • KARTALAĞABEYLİ17 Şubat 2016 00:52

    senden kimse savaş istemedi.ve istemiyor..sadece yurtiçi ve sınırları koru yeter

  • Bika16 Şubat 2016 22:24

    Ortadoğu politikasında açmaza giren siyasal iktidar,Suriye'yle yatıp kalkacağına kendi iç sorunlarımıza eğilmeli yoksa ekonomi duvara toslayacak.