E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKritik zirve sona erdi---

Kritik zirve sona erdi

Kritik zirve sona erdi
17 Eylül 2018 - 15:21 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi 1 saat 50 dakika sürdü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görüşmesi sona erdi.

Soçi'de Devlet Başkanlığı Rezidansı'nda basına kapalı gerçekleşen görüşme 1 saat 50 dakika sürdü.

Baş başa görüşmeden sonra heyetler arası görüşmeye geçildi. Erdoğan ve Putin, heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Görüşmede Türk heyetinden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da hazır bulundu. 

Rus heyetinden ise görüşmeye Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov katıldı.

LİDERLERİN SOÇİ ZİRVESİ'NDEN İLK MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soçi'den Putin ile görüşmesine dair ilk mesajı, "Ortak açıklama, bölgeye yeni bir umut getirecek." oldu. 

Erdoğan'ın görüşmenin basına yansıyan kısmında ilk açıklaması; "Fikri alışverişlerimiz birbirimizi güçlendirecek şekilde. Bölgesel konulardaki dayanışmamız bölgeye umut veriyor. Şu anda sadece bölgenin değil, dünyanın gözü inanıyorum ki bugün Soçi'de. Soçi'den çıkacak açıklama bölgeye çok farklı bir umut olacaktır." oldu. 

Putin'in Soçi'den ilk mesajı ise, "Erdoğan ile görüşeceğimiz çok konu var, bazıları komplike konular. Bu konuları gözden geçireceğiz ve çözüm yollarınız arayacağız" oldu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)