E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan - Putin zirvesi! 5 kritik başlık---

Erdoğan - Putin zirvesi! 5 kritik başlık

Erdoğan - Putin zirvesi! 5 kritik başlık
28 Eylül 2017 - 03:29 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Beştepe'de Rusya lideri Putin'i ağırlayacak. İki liderin görüşmesinde S-400'lerle birlikte bölgesel sorunlar ele alınacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Irak referandumunun gölgesinde bugün Ankara’ya yapacağı kritik ziyarette Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile biraraya gelecek.

Beştepe’de 5 kritik başlığı ele alacak olan iki lider, Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğüne vurgu yapacak. Erdoğan, davetlisi olarak akşam saatlerinde Ankara’ya gelmesi planlanan Putin’i Beştepe’de karşılayacak. Başbaşa görüşmenin ardından iki lider akşam yemeğinde biraraya gelecek.

Görüşmede öncelikli olarak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) referandum kararı, Irak’ın geleceği ve Suriye’de oluşturulan çatışmasızlık bölgeleri ele alınacak. İki liderin Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne vurgu yapacağı görüşmede, İran ve Merkezi Irak Yönetimi ile birlikte Kuzey Irak yönetimine karşı atılacak adımlar da ele alınacak. Erdoğan, görüşmede bağımsızlık referandumunun bölgenin istikrarı ve geleceği açısından ciddi sorunlar yaratabileceğine dikkat çekecek.

Erdoğan ile Putin, Türkiye’nin almayı planladığı S-400 hava savunma sistemleri, Türk Akımı Projesi ve Akkuyu Nükleer Santralı’nda gelinen son durum hakkında da görüş alışverişinde bulunacak. S-400’lerin ilk kısmının 2019’da teslim edilmesi sonrasında ise Türk-Rus ortaklığıyla üretilmesi planlanıyor. (Hürriyet / Erdinç Çelikkan)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • öneri güleni28 Eylül 2017 12:04

    hani noldu vanayı kapatıyoduk ......;))

  • BENGIN28 Eylül 2017 08:38

    barzani de en sonunda bizim siyasetçileri kandırdı. kiminle can ciğer kuzu sarması olduysalar hepsi de bizi kandırdı. sırada putin olmasın. kandırılmak alışkanlık yaptı. böyle kandırılarak memleket yönetmek yönetmemekten daha faydalıdır.