E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan piyasaları coşturur---

Erdoğan piyasaları coşturur

Erdoğan piyasaları coşturur
13 Ağustos 2014 - 07:20 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı seçiminden galip çıkan Erdoğan ile birlikte piyasalarda yukarı yönlü hareketin oluşması bekleniyor

Yabancı finans kuruluşlarının ekonomistleri, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ekonomiye kısa vadede olumlu etki yapacağı görüşünde birleşiyor. 

Erdoğan'ın rolü artacak 

Berenberg Bank Türkiye Ekonomisti Wolf-Fabian Hungerland: Erdoğan'ınbaşbakanlıktan cumhurbaşkanlığına geçişi, piyasalara oldukça az etki yapacak. Erdoğan'ın zaferi büyük ölçüde devam eden iyi ekonomik ivmeyle gerçekleşti. Orta vadede, Erdoğan rolünü yükseltecek ve muhtemelen başarılı olacaktır.  

Genel seçimi etkileyecek 

ING Bank Grup Müdürü Muhammed Mercan: Mart ayındaki yerel seçimlerin ardından piyasalardaki rallinin tekrarlanma ihtimali küresel şartlar dikkate alındığında daha az. Genel olarak bu cumhurbaşkanlığı seçimi, genel seçimlerde oluşacak siyasi görünümün şekillenmesinde büyük ölçüde rol oynayacak. 

Halk liderini ödüllendirdi 

Berenberg Kıdemli Ekonomisti Christian Schulz: Başbakan Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Türkiye ekonomisi yıllık yaklaşık yüzde 5 büyüdü.13 yıl öncesinden bu yana satın alma gücü açısından, performans çok daha güçlü. Türkler'in çoğunluğu bu performansıyla liderlerini ödüllendirmiş gibi görünüyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)