E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Pistler belki de kalacak---

Erdoğan: Pistler belki de kalacak

Erdoğan: Pistler belki de kalacak
19 Mayıs 2022 - 16:12 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir söyleşide "Atatürk Havalimanı'na millet bahçesi yapılması her kesimi memnun edecek mi?" sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi. Kırılması planlanan pistlerle ilgili de yeni bir açıklama yaptı.

Atatürk Havalimanı'nın pistlerinin kırılarak Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesine yönelik tartışmalar sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Kütüphane Söyleşileri’ne katılan Erdoğan, bir öğrencinin “Efendim, Atatürk Havalimanı’na millet bahçesi inşasının başladığını haberlerden öğrendik. Bu noktada havalimanına millet bahçesi yapılması herkesi memnun edecek mi?” sorusuna şu yanıtı verdi.

O BÖLGE MİLLET BAHÇESİ AÇISINDAN FAKİR

Ben şimdiden size müjdeyi vereyim. İnşallah çok çok mutlu edecek. Bütün o bölgeye, Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olarak, gelip orada hafta sonlarını, hatta hafta içini geçirebilecek aileler olacak.

Ve bütün bunlarla, oyun parklarıyla, kültürel merkezler orası çok ciddi bir güç inşallah devşirecek. O bölge zaten millet bahçesi noktasında, Başakşehir, bütün oralara kadar fakir. Ama şu anda bu millet bahçesiyle ağacıyla, yeşiliyle orası çok çok güzel bir yer olacak.

Bir taraftan da yanında da şehir hastanesi var, şehir hastanesiyle iç içe olacak. Ve şehir hastanesiyle birlikte, şimdi düşünün, bir tarafta 1006 odalı şehir hastanesi, yanında millet bahçesi, oranın güzelliği neyle izah edilebilir?

Bütün yeşiliyle, oyun parklarıyla vesaire burada gayet güzel bir proje hayata geçecek. Şimdiden ben oranın bitmiş halini adeta görüyorum. Bir ihtimal pistleri belki de kaldırmayacağız. Pistler belki de kalacak.

29 MAYIS KUTLAMASINI BU YIL ORADA YAPACAĞIZ

Ama pistlerin dışındaki şu anki yeşil alanları biz çok daha farklı yeşil alan haline getirmek suretiyle zenginleştireceğiz. Ve bununla ilgili olarak şu anda proje üzerindeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ve 29 Mayıs kutlamasını bu yıl orada yapacağız.

Erdoğan, masa tenisi maçlarında raketi farklı tutuşuyla ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

– Dünyada masa tenisinde çok farklı sitiller var. Türkiye'nin klasik bir raket tutma tarzı vardır. Dünyada çoğunlukla o kısım kullanılır. Raketin sap kısmından tutarlar. Ama mesela Çinlilerin, Japonların tutuş şekli benim tuttuğum şekildir.

RAKETİ AVUCUMA ALARAK OYNADIM

Ben onlardan örneği alarak o şekli kullanırım. Fena değil bayağı işe yarıyor. Son zamanlarla bazı dostlarla yaptığımız müsabakalarda işe yaradı. Yurttaki masa tenisinde voleybol milli takım koçumuz ile oynadık. O da klasiği kullanıyordu. Ben ise raketi avucuma alarak oynadım. Stil birçok şeyleri değiştirebiliyor. Futbolda da vuruşlar vardır. Hepsinin farklı farklı sistemde netice alışları var. Benim de masa tenisinde raketi böyle kullanmam işe yaradı. İyi de gidiyor.

İBB NEDEN HAYVAN BARINAĞI YAPMIYOR?

Sokak hayvanları ve başıboş köpeklerin yaralamalı ve ölümlü olaylara sebep olmasına da değinen Erdoğan, şunları söyledi:

Belediyelerimizin bu konuda hepsinin ölçüsü çerçevesinde gücü var. Arzu ederlerse koskoca İstanbul Büyükşehir Belediyesi neden bu konuda kalkıp da hayvanlarla ilgili barınak yapmıyor? Yapsın, örneğin bizim şu anda Konya Belediyemizin nefis bir barınağı var. İstanbul’da Beykoz Belediyemizin gayet güzel barınağı var.

BİZE CİDDİ BEDELLER ÖDETEBİLİR

Teşhis, tedavi ve bunun dışında atmaları gereken adım. Buralarda ortak paydamız en önemli süreç burada kısırlaştırmadan geçiyor. Kısırlaştırmaya yönelik özellikle sokak hayvanlarına yönelik bu adımın atılması gerekiyor. Aksi takdirde sokak hayvanlarındaki bu sınırsız çoğalma bize ciddi bedeller ödetebilir.

Tarım ve Orman Bakanlığımızı da devreye soktuk. Müşterek çalışma yapmak suretiyle tabii bu sokak hayvanlarına yönelik bazı adımlar atmamız gerekiyor ki, yani Allah göstermesin bu çocuklarımızın, kızlarımızın, yavrularımızın köpeklerin saldırısına uğraması anne baba olarak bizleri de rahatsız edecektir. Kimse bunu güle oynaya karşılayamaz.

BUNA HAYVAN SEVGİSİ DENEMEZ

Düşünün ki bir anne babanın yavrusu parçalanıyor. Ne olacak alkışlanacak hali yok. Hayvan sevgisi denebilir mi denemez, burada gerçekçi olmak lazım. Tedbir, teşhis, tedavi ve koruma yöntemleri ve bunlara yönelik de adımlarımızı atıyoruz. Birinci derecede de bu konuda özellikle bakanımıza dedim ki ‘Artık bütün hocalığını bu konuda kullanacaksın ve adımını atacaksın.

Bakan Karaismailoğlu: Atatürk Havalimanı'nda 1 pist hizmet vermeyi sürdürecek

 

Kılıçdaroğlu'ndan Atatürk Havalimanı tepkisi

 

Atatürk Havalimanı uçuşlara kapatıldı

 

Erdoğan'dan Finlandiya ve İşveç için net mesaj: Hayır diyeceğiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.