E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan-Pence görüşmesi sona erdi---

Erdoğan-Pence görüşmesi sona erdi

Erdoğan-Pence görüşmesi sona erdi
17 Ekim 2019 - 15:48 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Pence'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

 ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü sınır ötesi harekatı durdurmaya ikna etmek için Ankara'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmeye başlarken, Türk yetkililer harekatın devam edeceğini bildirdi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde Suriyeli Kürtlerin oluşturduğu ve Ankara'nın terör örgütü olarak nitelediği YPG'ye yönelik başlattığı harekat birinci haftasını bitirdi.

Harekat Suriye'de 160,000 sivilin evlerini terk etmesiyle birlikte insani bir kriz yaratırken, ABD Başkanı Donald Trump için de siyasi bir kriz yarattı.

ABD'li siyasetçiler Trump'ı İslam Devleti militan örgütüne karşı ülkeyle birlikte hareket eden Suriyeli Kürtleri ortada bırakmakla suçladı. Trump'ın ABD askerlerini sınırdan çekme talimatının ardından Türkiye 9 Ekim'de sınır ötesi harekat başlattı.

Trump dün düzenlediği basın toplantısında asker çekme kararını savunarak, "stratejik olarak harikulade" olarak nitelemişti.

Trump, Erdoğan ile son telefon görüşmesinin ardından Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu harekatın durdurulmasını müzakere etmek üzere Ankara'ya gönderdi.

Pence ile Erdoğan görüşmesi öncesinde Erdoğan'ın danışmanı İbrahim Kalın dün yaptığı görüşmede Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı Robert O'Brien'a Türkiye'nin tutumunu aktardı.

Trump dün Pence ile Erdoğan'ın "başarılı bir görüşme" yürüteceğini düşündüğünü, aksi halde "Türkiye'nin ekonomisini harap edecek" yaptırım başlatma tehdidinde bulundu. Kalın,
Türkiye'nin ABD'nin yaptırımlarına karşılık vermeye hazırlandığını ifade etti.

Trump'ı eleştirenler Türk çeliğinden alınan gümrük vergisinin yükseltilmesi, savunma ve enerji bakanlığına yaptırım
başlatılması ve ticaret müzakerelerinin durdurulmasından oluşan
yaptırımların çok hafif kaldığını belirtiyorlar.
    
HEDEFLER

Erdoğan, dünkü konuşmasında ABD ve Batılı müttefiklerinden gelen harekatı durdurma çağrısını reddederek Suriye sınırı boyunca 32 kilometre derinliğinde "güvenli bölge" kurma ve buraya YPG'nin temizleneceği bu bölgeye en az 1 milyon Suriyeli mültecinin yerleştirilmesi planından vazgeçmedi.

Erdoğan operasyonun ancak YPG "güvenli bölgeden" çekildiğinde sona ereceğini ve Ankara'yı hedeflerine ulaşmaktan alıkoyacak "hiçbir güç" bulunmadığını ifade etti.

ABD'nin sahadan çekilmesiyle boşalan alan Türkiye ile Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ı destekleyen Rusya arasında da hakimiyet yarışı başlattı.

ABD'nin çekilmesi Rusya'yı Suriye iç savaşında fiilen galip tek yabancı güç haline getirdi. Türkiye'nin taarruzuna maruz kalan YPG'nin çoğunluğunu oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri
(SDG) Şam hükümeti ile anlaşma yaptı ve Esad'a bağlı kuvvetler sekiz yıldan uzun bir süredir hakimiyet kuramadıkları yerleri tekrar ele geçirdi.

SDG komutanı Mazlum Kobani, dünkü açıklamasında Kürt güçler ile Şam hükümeti arasında anlaşma yapılmasına Trump'ın itiraz etmediğini ifade etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa17 Ekim 2019 20:14

    yarın borsaya -%3 daha yazın

  • bir yorum.17 Ekim 2019 18:53

    Şu beyaz kafalı pence dikkat trump tan sonra kuvvetle muhtemel abd nin yeni başkanı.Eğer bu adam abd nin başkanı olursa dünya trump mumla arar kardeşim. Bu adam armagedoncu.O uydurma mitolojilerini gerçekleştirmeye kalkabilir. O zaman dünya bir üçüncü dünya savaşını görür.Tabii nükleer bombalarıda.

  • Şakir kaymak 17 Ekim 2019 18:39

    Onlar Halkbank a ceza kesemez hadi lan kesin yerse 10 milyar dolar kesin .Biz de yabancının hisse senedine el koyalım bak yabancı takasları getirecekler artık satmak için ,yetmezse borsadaki vatandaşın koy kardeşim yüzde 20 sine el koy sat öde cezayı .Beka meselesi bu.Yaşa Reis ,Yaşa Berat

  • Nihat18 Ekim 2019 08:54

    Bu aşağıdaki iki soytarı ağzınızın payını aldınız mı?  Devletin yanında olmak yerine haysiyetsizce züppelik çok bilmişlik yapıyorsunuz!  Çünkü karakteriniz ve aklınız bozuk!   Beka meselesini anlayamayacak kadar mal iseniz size söylenecek söz kalmamış demektir.  Her zor durumda siz yine aynı alçaklığı yaparsınız.

  • Uyumsuz 17 Ekim 2019 21:41

    Yalaklıkta sınır tanimayanlar ha bir de buna vatanseverlik diyorsunuz ya vatanseverlik kim siz kimsiniz, siz belli menfaatler için partizanlık yapıyorsunuz sadece ha onu da gönülden bağlı olduğunuz için değil kenarından köşesinden menfaat için. Sen çok avanta yemişsin yaramamış sana kafa da gitmiş. Kimin parasına nasıl el koyuyorsun neresi burası angola da bir kabile mi. Bi bitmediniz sizin gibiler yüzünden dışarının iti köpeği havlayıp duruyor bize.

  • RIZEli mulivbjk17 Ekim 2019 19:16

    Millet bahçesinden dışarı çıkma...sen kendine bile zararsın...

  • Vatandaş biri17 Ekim 2019 18:23

    365 günde elektriğe %90 9 zam yüzde dokuz enflasyon verileri �çmeden sarhoş luyorum Güzel Türkiyem

  • baba17 Ekim 2019 18:36

    ulan senin elektirigin bata MEHMETCİK orda canını koymuş ortaya senın derdin bumu

  • Haluk17 Ekim 2019 18:13

    Hani görüşmeyecekti?

  • davutoğlu17 Ekim 2019 19:11

    dün yalan söylemiş görüşmeyeceğim diye

  • Vatandaş 17 Ekim 2019 18:11

    Karşınızda bölgesindde sürekli güçlenen bir Türkiye var. Şu anda neredeyse her bir olmuş tek vücut halinde. Süper güçmüş, gördük sizi. Yaptırım yaparım sözü blöften ibaret. Yapmasına yapar ama bundan kendisi daha çok zarar görür. Abd de bunun farkında. Reisin dediği gibi "azdan az, çoktan çok gider". Her zaman devletimizin, askerimizin, liderimizin Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız.

  • köfteci17 Ekim 2019 18:35

    hem  sürekli güçleniyoruz, hem sürekli fakirleşiyoruz dünyada  tek örneği biz

  • çomar 17 Ekim 2019 18:20

    senin gibiler yüzünden bu haldeyiz. yani dünya lideriyiz. allah sizden razı olsun. dert görmeyin emi

  • SİNİRLİ ERKEK17 Ekim 2019 16:18

    HOŞGELMEDİN ARKADAŞ

  • pens17 Ekim 2019 18:21

    pence iyi bir aile babası ve türk kültürü sevdalısıdır. sıkıntı yok

  • Uyanık 17 Ekim 2019 18:13

    Hahahha