E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan part time Esatçı---

Erdoğan part time Esatçı

Erdoğan part time Esatçı
29 Ocak 2014 - 17:32 borsagundem.com

CHP’li Oran, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan’ın İran ziyaretini böyle eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Esad’ı destekleyen ülkelerden olan İran’ı ziyaret etmesine sert tepki gösteren Oran, “23 Ocak tarihinde İran Cumhurbaşkanı Ruhani, bölgedeki bazı hükümetlerin Suriye'de teröristlere sponsor olduğunu ifade etti. 2 yıldır süren iç savaşta İran sistemli bir şekilde Esad’ı destekledi, askeri ve ekonomik yardımlar yaptı. Hala da destekliyor” dedi.

Erdoğan’ın İran Cumhurbaşkanı ile birlikte yer aldığı fotoğrafı takipçileriyle paylaşan Oran, şunları kaydetti:

“Erdoğan da gitti Esad’ın en büyük müttefiki ve dostuyla el ele bu fotoğrafı çektirdi. 10 Ocak'ta Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ‘ne olursa olsun Esad’ın yanındayız’ diye açıklama yaptı. Rusya da Esad’a destek oluyor. Erdoğan Rusya’ya gitti Esad’ın müttefiki Putin’le fotoğraf çektirdi. Erdoğan Tahran’a gidince ‘ikinci evi’, Moskova’ya gidince şen şakrak, Ankara’da savaş tamtamları çalıyor. Buna kim inanır? Erdoğan Ankara'da başka, Moskova’da başka, Tahran’da bambaşka. Her nabza şerbet vererek dış politika kurulmaz. İran ve Rusya’da ağzını açma, Türkiye sınırına gelince Esad’a düşmanlık yap. Erdoğan adeta part time Esatçı. Erdoğan, Esad’ın en büyük müttefikleriyle iş bağlayınca ‘siyaset’, CHP hayat kurtarmaya gidince ‘Esadçılık.’ Hadi oradan. Biz hiçbir ülkeyle altın kaçakçılığı yapmak için, ‘Sarraf'lara kalkan olmak için görüşmeyiz, biz bölgenin huzuru ve istikrarı için görüşürüz. Hazır Erdoğan İran’da bari şu soruların cevabını bir sorsun: Sarraf İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü personeli mi? Bir de şunu sorsun, Erdoğan’a gelen MİT raporunda belirtilen ‘Sarraf'ın yaptığı yüksek illegal para transferinin’ kaynağı kim?”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cenan29 Ocak 2014 20:13

    senden daha büyük çakal mı var dalkavuk mehmet

  • M.GUR29 Ocak 2014 18:58

    halkımız artık gözünü açıp uyanmalı ve hesap sormasını bilmeli,yöneticilerde iktidarı ve yönetimi halkı için deyilde kendisini karunlaştırmak ve kendi çevresini usulsuz zenginleştirmek için kullananlardan kim olursa olsun hesap sormasını bilmeli yoksa geleceğimiz ülke olarak karanlık

  • mehmet29 Ocak 2014 18:34

    dünyanın önde gelen liderlerinden,saygınlığı olan karizmatik lider erdoğanla yola devam.kılıçtaroğlu kaset komplosuyla genel başkan oldu.yani liderliği yok.tayyip beyle yola devam.çakallar üzülecek.

  • hacı29 Ocak 2014 18:15

    sarıgülü de hiç sevmem reis arkadaş, sarıgül de aynı kafadan, hiç bir sahtekarı sevmiyorum... adam gibi adam yok mu bu memleketin başına?

  • portal29 Ocak 2014 18:12

    Ülkeyi bataklığa sürükleyip kendisi İranda gün geçiriyor. İranda ne işin var be adam...

  • kurt29 Ocak 2014 18:09

    israil yunanitanla bizde iran ırakla işbirligindeyiz kimin cıkarı varsa o ülkenin yanına yaklaşıyor

  • kurt29 Ocak 2014 18:07

    avrupa birligi ülkemizi oyalıyor başbakanlmızda orta dogu ve türk cumhuriyetlerine ekonomi için işler yapmaya calışıyor

  • reis29 Ocak 2014 18:03

    hacı arkadaş bir türk vatandaşının başbakan hakkında bu ifadeyi kullanması cok yakışıksız ozaman aynı ifadeyi sarıgül hakkında kullanda hakklı oldugunu göreyim

  • Vatandas29 Ocak 2014 17:40

    Once ulke cikarlarini savunmasini ogrenin,Haber olsun diye veya birilerinin gozune girebilmek icin hersey heryerde gundeme getirilmez......