E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan orayı ziyaret etmeyecek---

Erdoğan orayı ziyaret etmeyecek

Erdoğan orayı ziyaret etmeyecek
18 Mart 2016 - 07:20 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 Mart nedeniyle Çanakkale'de bazı ziyaretlerde bulunacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 18 Mart’taki Çanakkale ziyaretinde belediye başkanlığı ziyaretinin yer almaması, dikkat çekti. Belediye başkanlığı ziyaretinin programda yer almamasının CHP’nin tavrından mı yoksa programın akışından mı kaynaklandığı, Ankara’da merak konusu oldu.

Türk devlet kültüründe gelenek haline gelmiş bir uygulama var. Cumhurbaşkanları, il ziyaretlerinde valiliğin yanı sıra belediye başkanlarına da ziyarette bulunur.

Erdoğan, 18 Mart’ta Çanakkale’ye ziyarette bulunacak. Bu bir il ziyaretinin ötesinde Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle yapılıyor.

Erdoğan, Sabah saat 09.30’da 18 Mart Stadyumu’ndaki 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yılı Töreni’ne katılacak.

Cumhurbaşkanı, saat 13.15’te ise Çanakkale Valiliği’ni ziyaret edecek.

Saat 14.30’da Şehitler Abidesi’nde düzenlenecek 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yılı Töreni’ne katılacak.

Erdoğan’ın Çanakkale programında belediye başkanlığı ziyaretinin yer almaması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı’nın programında bir detay gibi görünen bu durum, genel siyaset ve Cumhurbaşkanı – CHP ilişkileri konusunda fikir verici nitelikte olabilir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ocak ayındaki kurultayında, Erdoğan’a sert eleştiri yöneltmiş ve “Diktatör bozuntusu” eleştirisinde bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan,
"Aslında bu zatın karın ağrısını da ortaya döküyorum ama hicap duyarım. Bunca sıkıntı varken, bu namus ve şeref fukaraları için zaman harcamak bana zul geliyor" diye CHP liderine tepki göstermişti.

BURDUR’DA CHP’Lİ BELEDİYE’YE ZİYARET

Erdoğan, 11 Mart’ta Burdur’a ziyarette bulunmuştu. Erdoğan, bu il ziyaretinde Burdur’un CHP’li Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’e de ziyarette bulunmuştu.
Bu durum, Cumhurbaşkanı ile CHP yönetimi arasındaki gerilime rağmen devletteki geleneklerin devam ettirildiği izlenimine neden olmuştu.

ÇANAKKALE BELEDİYESİ CHP’DE

Ancak Erdoğan’ın Çanakkale ziyaretinde belediye başkanlığı ziyaretinin olmaması dikkat çekti. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan CHP’li.

Cumhurbaşkanı’nın 18 Mart’taki Çanakkale ziyaretinde; belediye başkanlığı ziyaretinin olmamasının CHP’nin tutumundan mı yoksa programın mahiyetinden mi kaynaklandığı, Ankara kulislerinde merak konusu oldu.,

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eren18 Mart 2016 13:28

    pilav yüzündendir. hdp nin barajını kutlamıştı bu belediye başkanı

  • eee18 Mart 2016 11:33

    fatih istambul, sevinecek tabiki.hdp barajı aşamasaydı bu kan emiciler 330 milletvekilini bulup hepinizin hayatını karartacaktı.gerçi şuanda pek aydınlık sayılmaz ya.

  • fatih islambul18 Mart 2016 09:56

    bu tepki belediye başkanına çünkü bu başkan törör partisi barj açtı diye sevincinden pilav dağıtmıştı.