E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan: Okullarımızı açık tutmaya kararlıyız---

Erdoğan: Okullarımızı açık tutmaya kararlıyız

Erdoğan: Okullarımızı açık tutmaya kararlıyız
03 Eylül 2021 - 12:29 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı, 20 bin sözleşmeli öğretmenin atama töreninde konuştu. Erdoğan, "Salgın hala devam ediyor. Ama çocuklarımızı okuldan uzakta tutamayız. Okullarımızı açık tutmakta, çocuklarımıza en iyi öğretimi vermekte kararlıyız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde 2021 yılı Öğretmen Atama Töreni'nde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Atanacak öğretmenlerimizle toplam öğretmen sayımız 1 milyon 137 bini bulacaktır"

Biraz sonra atanacak öğretmenlerimizle birlikte okullarımızda görev yapan öğretmen sayımız 1 milyon 137 bini bulacaktır. Şu anda okullarımızda görev yapan öğretmenlerimizin 700 bini bizim dönemimizde atandı.

"Ortalama sınıf mevcudumuz OECD ortalaması civarında"

Okullarımızın ve sınıflarımızın öğrenci mevcutlarını azalttık. Ortalama sınıf mevcudumuz 22 ile OECD ortalaması civarında. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilkokullarda 17, ortaokullarda 16, liselerde 12 civarında. 

"Öğretmenlerimizin özlük haklarında büyük iyileştirmeler yaptık"

Eğitimi önceliklerimizin başına aldık. Türkiye'yi her alanda olduğu gibi eğitimde de altyapı eksikliklerini büyük oranda gidermiş bir ülke haline getirdik. Öğretmenlerimizin özlük haklarında büyük iyileştirmeler yaptık. Avrupa'da son 20 yılda öğretmen maaşlarını en çok iyileştiren ülke Türkiye'dir. Avrupa'da öğretmenlerin yaklaşık yarısı işlerinde stres yaşarken bu oran Türkiye'de yüzde 20 civarında. Türkiye'deki öğretmenler en az stres yaşayan öğretmenlerin başındadır.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.