E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan o güne dikkat çekti! Faiz düşecek enflasyonda düşecek---

Erdoğan o güne dikkat çekti! Faiz düşecek enflasyonda düşecek

Erdoğan o güne dikkat çekti! Faiz düşecek enflasyonda düşecek
07 Eylül 2019 - 17:40 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Perşembe günü Para Piyasası Kurulu toplanıyor, inanıyorum ki faiz daha da düşecek. Faiz düştükçe enflasyon da düşecektir, bunu göreceksiniz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de AK Parti il teşkilatıyla bir araya geldiği toplantıda konuşuyor.

Bir sonraki seçimde daha fazla çalışarak hedefimize ulaşacağız. Hemen bugünden bir sonraki seçim için çalışmalara başlamalıyız. Milletimizin bugüne kadar AK Parti'ye verdiği destek farklı oluşumuzdandır. Milletimize ne kadar hizmet ettiysek milletimiz de bize o kadar destek verdi. 

Şimdi bize düşen son zamanlarda önümüzde çıkarılan engelleri aşmak ve başarı çıtamızı yukarıya çekmektir. Bir süredir İstanbul başta olmak üzere işten çıkarılan işçilerin feryatlarını duyuyorum. Biz bu şekilde işten çıkartmalar yapsak gök kubbeyi üzerimize yıkmaya çalışacaklar şu anda sessiz. Biz hiç böyle bir şey yapttık mı?

"ANALAR DESTANSI BİR MÜCADELE VERİYOR"

Diyarbakır'da ise analar destansı bir mücadele veriyor. İnsan hakları diye ortalığı ayağa kaldıranlar en ufak bir ses çıkarmıyorlar. Bir zamanlar Cumartesi Anneleri vardı. Oraya giden sanatçılardan şimdi en ufak bir ses çıkıyor mu? İşte bu ikiyüzlüler evlatları peşindeki anaları yalnız bırakıyor diye biz de geri duracak değiliz.

 Şov yapmaktan başka bir işe yaramayan muhalefet belediyelerinin seçim sonuçlarını milletimize fatura etmesine izin vermeyiz. Bir yerde hizmet aksamışsa, hastalara destek verilmemişse, işçiler işten çıkarılmışsa onlara biz destek vereceğiz.

FAİZ DÜŞTÜKÇE ENFLASYON DÜŞECEK?

Türkiye'nin önünde güvenlikten ekonomiye acil mesafe alması gereken kritik konular var. Allah'ın izni ve milletimizin desteğiyle bunları aşacağız. Faizler düşüyor mu? Düşüyor. Perşembe günü Para Politikası Kurulu toplanıyor. Faizlerin düşeceğine inanıyorum. Faiz düştükçe enflasyon da düşecektir. Göreceksiniz Cumhurbaşkanımız demişti diyeceksiniz.

"KUSURA BAKMASINLAR KAPILARI AÇARIZ"

Fırat'ın doğusunu Trump ile yeniden görüşeceğiz. Uygulama ile konuştuklarımız birbirini tutmalı. Eğer kalkıp YPG'ye eğitim veriliyorsa bizim bunu hazmetmemiz mümkün değildir. Bunlar kiminle savaşacak? Türkiye ile! Biz buna göz yumar mıyım?

İdlib'den kaynaklanan şu an bir göç sorunu var. Biz Avrupa'ya açıkça söyledik. Bu yükü paylaşacaksınız. Paylaşmazsanız kapıları açarız, dedik. Türkiye 4 milyon mültecinin yükünü nasıl kaldıracak. Oldu oldu, olmadı kusura bakmasınlar, kapıları açmaktan başka çare kalmayacak. Hep biz mi düşüneceğiz. Başka çare yok.

AK Parti hiçbir zaman hayatın ayrılmaz bir parçası olan değişime direnmemiştir. Milletimizin beklentilerine uygun şekilde değişimimizi devam ettireceğiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başarılı bir şekilde işliyor. Küçük dokunuşlar da ihtiyaç var.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (30)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kadir ekici08 Eylül 2019 11:56

    TAYYİP ERDOĞAN KENDİ MAAŞINI %26 ARTIRDI,BİZ SSK EMEKLİLERİNKİNİ %10 ARTIRDI BU NASIL ADALET,MÜSLÜMANLIK VE TÜRKLÜK.AYRICA TAYYİP ERDOĞAN YEDİĞİ İÇTİĞİ DEVLETTEN,CEBİNDEN PARA CIKMIYOR.

  • ersan 08 Eylül 2019 10:54

    sayın cumh ba. siz bir carsıya çıkıp .piyasayı gözünle görsen.iz.iyiolur.

  • AAaaa08 Eylül 2019 09:58

    Ne dedi de ?  25 yıldır olmadını gördünüz ? : ))) .

  • 300 08 Eylül 2019 09:57

    Puan indirim olasi

  • Kerim08 Eylül 2019 02:13

    2018 agusyos eylul aylarinda faizler yuksekmiydi.enflasyon niye firlafi.ne cabuk unuttunuz.doviz firlamisti..dolar 7.20 olmustu millet 8-10 gidiyor diye mallara zammi basmisti enflasyon firlamisyi doviz geri cekildi amma velakin kimse yaptigi zamlari geri almadi hukumet elektrige dogalgaxs benzine kamunun elindeki herkeseye katmerli zamlari basti hala devam ediyor..gecen sene doviz ucunca merkez bankasi cok gecikerek faizleri artirdi sonra tuketim durdu.konut otomobil alan olmadi ithalat dustu cari acik dustu sifirlandi hatta simdi fazlaya gecildi.amma zamlar devam ediyor enflasyonda dusuyor nasil bir isse.yalniz bizim ulkemiz dusuk faiz yuksek kur politikasi uygulamalidirki uretim artsin yoksa ulke ithalat cennetine donuyor sonra debelenip duruyoruz.merkez bankamiz da hazir eline firsat gecmisken faizleri dusurebildigi kadar dusurmeli.ayrica gerekirse faizleri sertce artirabilecegi sinyalini de vermelidir

  • Mert Soner08 Eylül 2019 00:31

    Faizi düşürmek için üretim üretim diyorlar bre gafil kardeşim bende üretim diyorum faizi düşürmek için bende üretim şart diyorum.Ama yüksek faizli parayla üretim yapamassın , hiç bir sanayici , üretici firma cebindeki nakit parayla üretim yapamaz , üretim kademesindeki tüm şirketler ,kuruluşlar bankalarla çalışır , bankadan kullandıkları krediyle ham madde alırlar işlerler ve üretirler .Eğer kredi faizi çok yüksekse üretimde zarar ederler işte kilit nokta burada kredi faizi yüksekse bunu fiatlara yansıtırlar ve enflasyon denen canavar ortaya çıkar.Eğer üretimin maliyetini , faiz giderlerini , işçi masraflarını , enerji ulaşım vs..... fiatlara yansıtmazlar ise kendileri batar yada üretim durur.Sanayideki çarkların dönmesi için en büyük gider kalemi olan faizin mümkün olduğunca  düşük olması gerekir.Bu konuda Cumhurbaşkanımız sonuna kadar haklıdır.Faiz sebep enflasyon sonuçtur.

  • Ekonomi07 Eylül 2019 23:47

    Koskoca reisi bu hale getirenleri allah kahretsin!

  • Ali07 Eylül 2019 22:49

    Hala yanlış konuşuyorsun. Enflasyon sebep faiz sonuçtur. Başkanlık dedin ülkeyi krize soktun.

  • Türkoğlutürk 08 Eylül 2019 15:32

    Çiller dönemini unutmadım. Emir ile inerse faiz sonucu belli

  • Osman08 Eylül 2019 00:12

    Sonuna kadar hayır kardeşim sonuna kadar hayır !!!!!!!! Faiz sebep enflasyon sonuçtur.Öğrenmişssiniz bu cümleyi bir çok ekonomist bozuntusu bu cümleyi okullarda ezberlemiş ülkeyi batıracak duruma getirmişssiniz.Son dört beş yıldır faiz silahı kullanılıyor.Kuru düşürmek için faizi yükselttiler , güya enflasyonu düşürmek için faizi yükselttiler noldu noldu ?????????Ekonominin motoru kilitlendi işte bulunduğumuz son durum.Cumhurbaşkanımız sonuna kadar haklıdır.  :) 

  • ?07 Eylül 2019 22:14

    fabrika yoksa, kurulmuyorsa... faiz bahane dostum.. para = fabrika ve üretim kurmalı... Bir iktisad kitabı gönderin saraya...  Bu mantık yine yanlış... üniler doçent,prof, ünvanlardan savaşına döndü,  herkesde ünvan ama konuşan kimse yok ??  umudum var, ama sizen hiç yok. bu mantık yanlış... önce şeker fabrikalarını geri alıp üretime geçir. gör bak böyle yaparsan 5 yılda faiz maiz enflasyon kalıyormu ortada... kökten çözersin...

  • Selahattin abi07 Eylül 2019 21:23

    Diğer taraftan Doların Euro'nun yukarı gidecek gücü yok hem ABD hem Avrupa Birliği merkez bankaları faiz indiriyor.Bu nedenle döviz'in yukarı çıkma potansiyeli yok bunu arkasına alıp Faiz indirebiliriz 200-300 puan ancak içeride yapılan en basit şekli ile %32 Doğalgaz zammı başlı başına faizi körükleyecektir.Üretim yapan işletmelr artan doğalgaz maliyetini ürün fiyatlarına yansıtmayacaklar mı? 

  • Emekci07 Eylül 2019 20:45

    Ekonomiyi 17 yıldır yanlış yönetip enflasyonu %20ye dış mihraklar mi çıkardı iç hainler mi?

  • cingöz08 Eylül 2019 09:10

    erdoğandan başkası değil, yani ikisi de

  • Cego 07 Eylül 2019 20:42

    Ekonomiyi çok iyi bidiklerinden ülkenin durumu 😀 😂 harika

  • Tüik 07 Eylül 2019 19:17

    Tüik olduktan sonra enflasyon çok hızlı düşer

  • Vatandaş07 Eylül 2019 19:03

    Üretim, üretim, üretim, yüksek katma değerli üretim, sizin betondan başka bir şey bildiğiniz yok. Arjantin'den sonra dünyada ikinci kırılgan ülkeyiz, kimseyi kandırmayın.

  • Tam komedi07 Eylül 2019 19:02

    Hiç bir konuda ( FAİZ ) böyle zaman harcamamıştı ! Oysa çözüm o kadar basit ki ! Yapılacak tek şey bir KHK yazmak !!! '' 09.09.2019 Tarihinden itibaren TÜRKİYE CUMHURİETİ devletinde faizin her türlüsü YASAKLANMIŞTIR '' İmza : REİS.  GÖKLERDEN GELEN BİR KARAR VARDIR ve o kararda faiz HARAMDIR ! / Bakınız tarihte cuk oturdu !

  • ok07 Eylül 2019 18:45

    ne oldu okçuluk vakfına kesinti sonrası oldu yazik yay ve ok alamıyorlar...

  • biracı07 Eylül 2019 18:39

    her şeye yuzde 50 zam geldi enflasyon nasıl yüzde 15 anlamadım gitti hele içkiye  ve sigaraya gelen zam uçuk

  • Bika07 Eylül 2019 21:10

    Rakı imalatı evlerde yapılmaya başlandığından satışlar % 30 düşmüş görünsede ev yapımı maliyet düşük olduğundan tüketim arttı, bıra üretiminin de  bu gidişle evlerde yapımı artacak.

  • Volkan07 Eylül 2019 18:30

    Faiz kademeli inecek diye anladım. Faiz düştükçe enflasyon düşecek dedi. Her ay 100-150 puan iner. Bir seferde iner ise 3 ay sonra faiz tekrar artırılmak durumunda kalır.

  • okiman0707 Eylül 2019 18:16

    üretim olmadıkça ekonomi düzelmez. nereye kadar hazır yiyeceksin??? para mı dayanır? kaşıkla zam verip kepçe ile zamlarla geri alıyorsunuz...

  • Vatandaş 07 Eylül 2019 18:15

    Ne zaman göreceğiz. Ölmeden görürmüyüz.

  • South Park 07 Eylül 2019 18:11

    Faizi %15 e çekerler perşembe günü. Rte açıktan böyle baskı yaparken arka planda iyi markaja almıştır Başkanı :) zaten yılın kalanında enflasyon artış gösterecek. Faizleri düşürdüler düşürdüler. %15 ideal rakam bir süre için.

  • Realite 07 Eylül 2019 18:05

    Ya peki, bu kadar kolaysa, enflasyonun ve faizin yükselmesine neden engel olmadınız? O zaman, ya ortada bir oyun var, ya da birileri bu halkı kandırıyor...Sen üretmediğin sürece her şey hikaye...İstatikçi ile Merkezci baş başa vererek bir şeyleri düşürse de, bu kriz böyle çö-zül-meeeeez...

  • okiman0707 Eylül 2019 18:18

    aynen John Waynen. üretim olmadan bu işler düzelmez. 

  • Dddd07 Eylül 2019 17:52

    BÖYLE BİR DÜŞÜNCE DÜNYADA YOK FAİZLER DÜŞÜK İKEN NEDEN ENFLASYPN YÜKSELDİ PEKİ BİR İNSANDA ÇIKSIN BUNU İZAH ETSİN

  • Selahattin abi07 Eylül 2019 17:52

    Sn.Cumhur başkanımız ekonomi nobel ödülünün en kuvvetli adaydır kesinlikle 

  • Aa08 Eylül 2019 15:33

    Pazar pazar güldürdün beni