E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan, Murat Çetinkaya’nın neden görevden alındığını açıkladı---

Erdoğan, Murat Çetinkaya’nın neden görevden alındığını açıkladı

Erdoğan, Murat Çetinkaya’nın neden görevden alındığını açıkladı
07 Temmuz 2019 - 11:55 borsagundem.com

Erdoğan, MB Başkanı Çetinkaya'nın görevinden alınmasına ilişkin "Kendisine ekonomi toplantılarında defalarca faizi indirmesi gerektiğini söyledik. ‘Faiz düşerse, enflasyon düşer’ dedik. Gerekeni yapmadı. Aynı kulvarda değildik" diye konuştu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya görevden alındı. Erdoğan, Çetinkaya’nın faizleri indirmediği için görevden alındığını söyledi.

Hürriyet’in haberine göre Erdoğan, Marmara Bölgesi milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, “Kendisine ekonomi toplantılarında defalarca faizi indirmesi gerektiğini söyledik. ‘Faiz düşerse, enflasyon düşer’ dedik. Gerekeni yapmadı. Aynı kulvarda değildik” dedi.

Kabine değişikliği

Erdoğan kabine ve parti teşkilatında değişiklik olacağı iddialarıyla ilgili de, “Muhalefet bunu köpürtüyor. Siz de aynı çizgiye gelirseniz olmaz. Kabine değişimi gerektiğinde ben yapacağım, kimsenin söylemesi ile değişim yapılmaz. Beklenti içine girmeyin, muhalefetle aynı değirmene su taşımayın” değerlendirmesini yaptı.

Yeni parti yorumu

Erdoğan, yeni parti çalışmalarıyla ilgili görüşlerinin de net olduğunu söyledi ve “Yeni parti kuran arkadaşlarımızın hiçbiri başarılı olamadı. Kuruluş ilkelerimize sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz” yorumunda bulundu.

MHP ile ittifak

Toplantıda MHP’yle kurulan ittifakla ilgili görüşlerini dile getiren bazı milletvekillerine ‘cumhur ittifakı’nın devam edeceğini dile getiren Erdoğan, İstanbul seçimlerinin ardından herkesin özeleştiri yapmasını istedi. Erdoğan, “Tekrar gönüllere gireceğiz, daha çok çalışacağız. İstanbul önemli ama Türkiye değil. İstanbul’da belediye meclisinde üstünlük bizde ama biz daha da çok çalışacağız” ifadesini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya görevden alındı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.