E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan metro açılışında konuştu---

Erdoğan metro açılışında konuştu

Erdoğan metro açılışında konuştu
07 Temmuz 2013 - 19:57 borsagundem.com

AK Parti'nin gerçek çevreci olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Ey CHP, sen kim çevrecilik kim?" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Gerçek çevreci AK Parti iktidarıdır. Ey CHP, sen kim çevrecilik kim? Öyle Taksim Meydanı'na çıkıp, orada nara atmakla çevreci olunmuyor. Kaç tane ağaç diktin bundan bahset" dedi.
Erdoğan, Bağcılar Meydanı'nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, Esenler Otogar-Bağcılar-Mahmutbey- Olimpiyatköy- Başakşehir metro hattının açılışındaki konuşmasında, bu metro hattının İstanbul'a, İstanbullular'a hayırlı olmasını temenni etti.
İstanbul'un bugün, 22 kilometrelik yeni bir metro hattına daha kavuştuğunu hatırlatan Erdoğan, "Açılışını yaptığımız hat ile İstanbul'da metro hatları uzunluğu artık 124 kilometreye ulaşıyor. 2004 yılında İstanbul'daki metro hattı uzunluğu 45 kilometre idi. 9 yılda bu hatlara 79 kilometre yeni hat ekledik ve toplam hat uzunluğu 124 kilometreye çıktı" diye konuştu.
Erdoğan, "Bağcılar'ın dili olsa da konuşsa" diyerek, Bağcılar'ın ilçe olduğu zaman sokaklarında çizmeyle dolaştıklarını, seçim kampanyasını böyle yaptıklarını anlattı.
Başbakan Erdoğan, "Çünkü hizmet, Londra Asfaltı'nın altına yapılırdı ama Londra Asfaltı'nın üstüne, Bağcılar'a, Esenler'e, Göngören'e hizmet yoktu. Bizimle beraber, hamdolsun buralarda belediye başkanlıklarını kazandık, Bahçelievler de dahil, bir anda buraların çehresi değişti. Çünkü bizim zihniyetimizde hizmet var, efendilik yok. Lafla peynir gemisi yürümüyor" dedi.
Asrın projesi olarak isimlendirilen MARMARAY’ı, denizin 62 metre derinliğinde, boğazın 62 metre derinliğinde, 29 Ekim’de, Cumhuriyetin 90’ıncı kuruluş yıldönümünde hizmete açacaklarını bildiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Hep beraber, o gün orada olacağız. Londra'yı, Pekin'e bağlıyoruz. 10 yıllarca, yüz yıllarca hayaldi, bizimle gerçek oldu. Çünkü biz, ne aldatan olacağız ne aldanan olacağız dedik. Adımı attık ve hamdolsun o dev proje 29 Ekim'de açılacak. Bitmedi. Ardından, Haliç Metro Geçiş Köprüsü’nü tamamlıyoruz. Böylece artık Yenikapı'ya kadar metroyla gelme imkanını yakalıyoruz.
Neler oluyor neler. Yenikapı Transfer Merkezi'ni de tamamlıyoruz, İstanbul'daki tüm raylı sistemleri birbirine bağlıyoruz. Onun hemen yanıbaşında inşallah dev bir meydana kavuşuyoruz. Şu anda orada çalışmalar başladı. Yenikapı'da dev bir meydan ve bu meydanda aynı anda 750 bin kişi toplanabilecek. Burası İstanbul. Kazlıçeşme'yi geçenlerde gördünüz, 1 milyon 200 bin kişiyi aldı. Hep beraber orada toplandık. Niçin toplandık? Halkın iradesine saygı için toplandık, demokrasi için toplandık ve kırarak, dökerek değil, barış içinde, sevgiyle, saygıyla bir araya geldik."
- "Daha az araç kullanılacak
Başbakan Erdoğan, Anadolu yakasında, Cumhuriyet tarihinin en büyük metro yatırımı olan Kadıköy-Kartal Hattı'nın hizmete açıldığına değinerek, yapımı devam eden Kartal-Kaynarca Hattı'nın 4,5 kilometre olarak bu hattı da Anadolu yakasına kazandırılacağını belirtti.
"Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu'nu da inşallah 2015 yılında bitirip, hizmete alacağız" diyen Erdoğan, şu anda inşaatı devam eden, ihalesi yapılan, proje aşamasında olan hatlar da bittiğinde İstanbul’da toplam metro uzunluğunun 708 kilometreye ulaşacağını kaydetti.
Erdoğan, alanda karşısında 50 bini aşkın insanı gördüğünü ifade ederek, şunları söyledi:
"Bugün açılışını yaptığımız Otogar - Bağcılar - Mahmutbey - Olimpiyatköy - Başakşehir Metrosu 18 istasyonla hizmet verecek. Yeni metro hattımız saatte ne kadar yolcu taşıyacak biliyor musunuz? 111 bin yolcu taşıyacak. Engelli vatandaşlarımızın rahat kullanımı için ne gerekiyorsa yapıldı. Bu açılışını yaptığımız hat, yaklaşık 1,5 milyar dolara mal oldu. Eski rakamla bunu söyleyecek olursak yaklaşık 3 katrilyon Türk Lirası. Ancak bu hat sayesinde, İstanbul’a, İstanbullular'a çok önemli tasarruflar sağlıyoruz. Bu güzergahta, kişi başına günlük 60 dakika zaman tasarrufu sağlanmış olacak.
Toplu taşımada işletme maliyetleri, yol bakım onarım giderleri, kaza maliyetleri, akaryakıt tasarrufu göz önüne alındığında sadece 2013 yılı için bu sistemin ekonomiye katkısı yaklaşık 200 milyon dolar. Bu hat vesilesiyle daha az araç kullanılacak ve atmosfere salınan karbondioksit emisyonunda yıllık 86 bin 350 ton azalma olacak. Çevreciler, gelin bakalım bunu görün. Gerçek çevreci AK Parti iktidarıdır. Ey CHP, sen kim çevrecilik kim? Öyle Taksim Meydanı'na çıkıp, orada nara atmakla çevreci olunmuyor. Kaç tane ağaç diktin bundan bahset. Acaba bu salınım gazlarına karşı emisyon noktasında ne kadar adım attın bunu söyle." AA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kemal10 Temmuz 2013 10:35

    emekli ve sanayi işçileri açlık ve yoksulluk sınırında maaşlarla sürünmeye devam ediyorlar.. başkent vatan haini gökçek 1m metroyu 16 senedir hala hizmete açmadı.. Topu hükümete attı ankara yı dünyanın en borçlu belediyeleri arasına soktu!. İşçilerinin hizmet aldığı yataklı koskoca belediye hastanesini kapattı ve bina 3 yıldır neredeyse bomboş çürüyor.. Taşeron işçiliği ile doğalgaz işleri yandaşlara peşkeş çekildi.. işi ucuza yapan belediye işçileri kovuldu tesisler kapatıldı.. belediye kaldırım taşını dahi çinden ithal eden firmaya yaptırdı!.. Akepe memleketi yabancıya ithal mala peşkeş çekmek demektir.. İhracat palavra genç işsizliği şahane!.. Yalancı teyyo pehlivanlar.. sizi gidi taklitciler sizi.. hadi ordan!!!

  • hurcan08 Temmuz 2013 00:36

    Kadikoyu izlese nolacak. Gerizeklilari adam ywrinemi koyacak. Kendiniz calip kendiniz oynayin. Turkienin yarisi basbakanin arkasinda. 1milyon kimseyi baglamaz.

  • Kadıköy07 Temmuz 2013 22:22

    Sn.Başbakan umarım fırsat bulup bütün dünya gibi Kadıköydeki muhteşem gösteriyi izlemiştir.

  • ata07 Temmuz 2013 22:16

    Allah razı olsun. Senden öncesini, ana okullarinda geciren gencleri,gaza gelenleri kınıyoruz. Seni ve hizmetlerini gecmisi yasayan bizler takdir ediyoruz. O gencler yasamadi bilmedi bilemeyecek.

  • suskun07 Temmuz 2013 21:58

    masallara karnımız tok.